Wat trek ik aan ?

Met de wisseling van de seizoenen is het altijd lastig en bij mij de vraag ” wat trek ik aan”. En zeker hier in Nederland is het handig om het een of ander aan de kapstok te hebben hangen. Bij mij gaat namelijk mijn winterjas nog niet gauw in de mottenballen voor de zomer ( nooit trouwens want wat stinken die dingen)
En ook mijn handschoenen heb ik in soorten en maten evenals sjaals en haarbanden want heb als het echt heel koud is nog steeds een hekel aan een muts of zo.
De maand februari was dus echt zo’n Hollandse maand. Eerst een mooi pak sneeuw en flinke vorst voor ruim teen week. Op de fiets had ik dan best mijn handschoenen, warme sjaal en haarband nodig maar het was enorm genieten en kou is toch wel relatief. Ik vond het die week lekkerder dan de week ervoor met grijs weer, koude wind zonder zon. Dat voelde voor mij veel kouder en vervelender aan,
Daarna leken we meteen wel in het voorjaar te duiken met temperaturen rond de 16 graden en het was heerlijk.
Mijn warme winterjas werd vervangen door een tussenjas (zo noem ik dat altijd, vorig jaar zo’n heerlijke jas gekocht voor voorjaar en najaar zeg maar) aan, sjaal aan de kapstok laten hangen en mijn dunne handschoentjes aan. (Ooit gekocht bij Ali Express voor 3 euro, zijn echt zulke heerlijke handschoentjes die best warm zijn maar niet zo dik zodat je gewoon er mee kan fotograferen zelfs)
Maar goed zo fietsend kijk ik ook wel altijd wat andere mensen aanhebben, moet je echt eens doen het is best een mooi gezicht hoe verschillend dat is. Met die mooie week zag ik zelfs mensen zonder jas fietsen is shirtjes, zag kinderen in korte broeken met daartegenover mensen nog met dikke sjaals, mutsen en handschoenen. Zo’n groot contrast.
Met die winterse week zag ik mensen ingepakt, onherkenbaar met jassen, sjaals, handschoenen, mutsen (al dan niet met zonneklep) en zonnebrillen op. En daarnaast de schaatser en hardlopers in sportkleding. Kwam zelfs ooit een keer een man tegen terwijl ik nog dik ingepakt zat en het nog koud had met een korte broek en ontbloot bovenlijf. Brr kreeg het nog kouder op mijn fiets toen ik dat zag.

En vorige week toen het toch weer kouder werd zag ik bij het winkelcentrum een vrouw staan in een zomerjurk. Had net een eind gefietst en dacht doe hier nog even aan voor een fles warme glühwein en eet straks erwtensoep omdat ik de wind nog best koud vond onderweg.
Heb er stiekem een foto van gemaakt, voor de privacy haar even onthoofd, vond dat wel heel optimistisch.
Ach iedereen doet het op zijn of haar eigen manier toch. Ben zelf altijd wat voorzichtig en ben dan ook soms te warm gekleed. Want of je fietst of wandelt maak ook soms een jas verschil.
Maar bij mij blijft de kapstok nog steeds gevuld met van alles van vest tot dikke jas zodat ik altijd de keuze heb. Vandaag de eerste vlinder gespot, zanglijsters en in de tuin gewerkt, zo heerlijke dag vandaag.

16 gedachten over “Wat trek ik aan ?

 1. Inderdaad, ons klimaat is nogal wisselend dus kun je maar beter de keus hebben. Handschoenen heb ik deze winter nog niet aan gehad maar ik fiets natuurlijk zelden, en zeker geen kilometers want dán kun je niet zonder. Had ze altijd wel bij me toen ik nog achter de rolstoel liep maar ook dan had ik ze meestal niét aan. En vrijwel nooit iets op m’n hoofd. Een enkele keer als de wind aan het strand erg koud was draaide ik de lange sjaal die ik wél altijd om heb ook wel eens om mijn hoofd.

 2. Geen handschoenen en muts voor mij. Wel een sjaal en band om mijn hoofd en oren. Vandaag had ik het weer warm met lopen… dan gaat de rits maar los… Mijn jassen etc hangen aan de binnenkant van de kelderdeur. En die laat ik nog wel even hangen. Moet nog steeds een goede tussenjas scoren… vorig jaar niet geslaagd…

  1. Ik draag wel snel handschoenen en lopend doe ik mijn sjaal en handschoenen wel uit. Maar fietsend is het toch zeker in de open polder meestal een stuk kouder. Vorig jaar echt zo’n heerlijke jas gekocht, winddicht en waterdicht, lekker voor tussendoor.

   1. Zo’n soort jas zoek ik ook… maar niet te zwaar.
    En ja, jij fietst in die open stukken, dan heb je ze misschien wel nodig. Ik krijg alleen juist koude handen in handschoenen. Ik heb er best een aantal, maar geen enkel paar houdt ze warm. Misschien zouden wanten beter zijn voor mij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s