In het land der blinden………

Zo gaat het wel, in het land der blinden is een oog koning.
Vandaag leek ik wel een hulpdesk voor mensen met computerproblemen terwijl ik zelf helemaal niet zo’n computer virtuoos ben.
Mijn vriendin heeft een aantal jaren geleden een computer gekocht, op advies van haar broer om ook dingen op te kunnen zoeken op internet of dingen te kunnen regelen online of wat rondkijken op facebook.
Begin zeventig en dan nog beginnen is best lastig natuurlijk en heel eerlijk zoveel interesse heeft ze er ook weer niet in. Maar goed ik heb haar de eerste beginselen aangeleerd. Hoe ze iets op kan zoeken op internet, een emailadres voor haar aangemaakt en een facebookpagina.


Nou ja de eerste paar keren steeds geholpen met dingen en uitproberen en wat nieuwe dingen er bij leren maar echt progressie zat en zit er niet in waardoor ze ook soms hele tijden haar laptop niet aankijkt en als ze hem dan weer eens aanzet is er misschien weer een update of wat geweest. Ik weet niet precies hoe ze het doet maar steeds is ze FB dan opeens weer kwijt en ga ik weer aan de slag om het ergens via via weer op te vissen. Niet dat ik het allemaal zo goed weet, klooi maar wat aan, maar tot nu toe is dat me nog steeds gelukt. Vanmiddag ook weer, zou met haar naar het ziekenhuis gaan om een foto van haar bovenarm te laten maken. Ik zou rijden omdat ze door dat nu niet kan omdat het zo’n pijn doet. Nou die foto was snel gemaakt, we waren een half uur te vroeg omdat we altijd rekening moeten houden met de Algerabrug waar nu werkzaamheden zijn. Maar we konden redelijk doorrijden. Drie uur hadden we een afspraak en om vijf voor 3 stonden we al weer buiten. Dat liep wel vlot dus. Terug helemaal geen problemen bij de brug. Maar weer even meteen gekeken naar haar computer dus en weer op kunnen lossen.
Amper thuis belde Wim weer op om iets te vragen over kopiëren, knippen en plakken. Heb het hem destijds netjes per mail toegestuurd maar toch kwam ie er niet uit. Even mee gaan zitten kijken op mijn eigen computer en dan lukte het ook wel weer.


Ach eigenlijk vind ik het ook wel leuk om te doen zeker als het dan lukt. Nou mijn eigen dingetjes nog eens onder de loep nemen, dat komt er namelijk meestal niet van.

11 gedachten over “In het land der blinden………

  1. Je moet er inderdaad zelf een béétje aardigheid in hebben anders leer je het nooit.
    Als 64 jarige was ik nog nieuwsgierig en heb ik heel veel zelf uitgedokterd, ook hulp gekregen als dat nodig was maar in hoofdzaak zelf uit gezocht want van je fouten leer je het meest. Ik doe nog steeds wél alles zelf maar merk wel dat ik de lol om bij te leren een beetje kwijt ben, de nieuwigheden volgen elkaar ook zo snel op dat je nooit even met voldoening achterover kunt leunen.

    1. Ik heb dat ook hoor. Jaren geleden zat ik gewoon wel eens avonden dingen uit te proberen dat is wel een beetje over bij mij ook. Doe ook alles nog wel zelf en dat lukt nog steeds gelukkig maar idd die allernieuwste dingen mis ik ook wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s