Creatief bezig zijn…..

Tijdens het tv kijken vind ik het wel prettig om iets omhanden te hebben, iets niet al te ingewikkelds een simpel brei of haakwerkje of zo.
Zo heb ik de laatste jaren al heel wat pannenlappen gehaakt en uitgedeeld aan die en genen maar op een gegeven moment is de lol daar ook wel een beetje vanaf.
Vroeger heb ik veel gordijntjes gehaakt, kussens, spreien en nog veel meer onder andere een serie dieren.
In heb het nu over zo´n 40 jaar of langer geleden. In die tijd sjouwde ik ook altijd mijn haakwerkje mee als ik ergens op visite ging.
In die tijd had je ook de vrouwencafés en ook bij ons in het dorp was een dergelijk café, daar mochten echt alleen vrouwen komen.
Ik ging daar ook wel eens naar toe al voelde ik me niet zo heel erg thuis in van die vrouwenclubjes eigenlijk. Maar soms was het ook wel gezellig en ze deden ook wel projecten.
Zoals een keer dat er een soort expositie was van wat mensen zoal thuis allemaal deden op creatief gebied. Van alles was er te zien van het maken van kaarten van theezakjes, schilderen, knopen, macramé, knutselen, haken, breien, bedenk het maar wat het nog meer kon zijn.
Ik ging er ook staan met mijn gehaakte dieren en heb er zelfs nog een aantal verkocht, was eigenlijk best leuk en ik was blij er een aantal kwijt te zijn.
Op een gegeven moment stopte ik met haken en ging over op breien, heel wat truien heb ik gebreid in die tijd, veel voor Peter en voor vriendjes van hem (drie of vier Feyenoord truien als Ajaxied, die waren populair bij zijn vriendjes)
Een aantal jaren geleden ben ik in de wintermaanden weer begonnen met haken. Heb twee spreien gehaakt. Een hele klus, uit een stuk en best zwaar op een gegeven moment. Ook weer weggeven.
En daarna dus die pannenlappen.
Nu was ik afgelopen vrijdag met mijn zus bij de kringloop. Zelf loop ik altijd wel te zoeken naar katoen, naar plastic mapjes en dat soort dingen.


Bij die kringloop hebben ze een hele grote afdeling voor mensen die graag creatief bezig zijn en ik zag een heel dikke map met daarin allemaal mapjes en dacht, even kijken wat ie kost alleen voor die mapjes wilde ik hem al hebben, de inhoud dacht me niet zo te boeien. Maar toen ik er in ging staan bladeren zag ik allemaal leuke haakpatroontjes, netjes per patroontje in een plastic hoesje gestopt. Van sjaals tot beestjes, en allerlei andere dingen om te haken. Best leuk eigenlijk en voor 2 euro dacht ik, die neem ik mee. Mijn zus zag een tweede map en nam die mee, kunnen we eventueel ruilen met elkaar.
Vond nog een doosje vol met kleine kluwentjes katoen in allerlei kleurtjes.
Vrijdagavond begonnen met een soort paashaasje, een mannetje en een vrouwtje, dat vrouwtje vond ik wel de leukste. Had op de zolder nog een paar kussentjes die ik al heel lang weg wilden doen. Genoeg materiaal om mijn creatieve uitspattingen te vullen.
Het was niet te groot en niet te ingewikkeld. Gisterenavond heb ik hem afgemaakt zodat ik vanmorgen gezelschap had bij mijn paasontbijtje…… want tenslotte is samen eten gezelliger toch….. Het resultaat is voor verbetering vatbaar maar voor mijn eerste probeersel was ik nog best tevreden eigenlijk. Nu nog een naam voor haar vinden……

12 gedachten over “Creatief bezig zijn…..

  1. Twee euro…maar het voelt als een goudmijn. Pannenlappen haken lijkt me nog te doen maar figuren doe ik je niet na. Jij bent ook zo’n bezige bij!

  2. O, wat leuk zeg!! Ik heb een tijdje van gekregen wol gewone simpele truien gebreid, en die gingen dan vervolgens naar de dakloze opvang, want tja, op een gegeven moment heb je genoeg truien en je omgeving ook 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s