Een luchtgevecht….

Ik zit nu al te geeuwen want vannacht pff kon echt niet slapen, heb de klok van half 6 nog gezien. Eerst wel een uurtje geslapen maar bij elkaar was het niet veel. Te veel nadenken over die vaccinaties, wel of niet doen, welk vaccin krijg je. Waarom mag je niet kiezen.
Het risico is net zo groot om die bijwerking te krijgen om door een hond gebeten te worden of door de bliksem getroffen. Maar dacht ik (heel onlogisch natuurlijk) ik ben eens flink gebeten door een hond en heb dicht voor me de bliksem in zien slaan toen ik bij een vriendje verderop in de tuin aan het spelen was toen ik klein was. Dat maakte zoveel indruk, ik weet het nog precies hoe het er uitzag en waar ik stond. Ik wil maar zeggen.
Zelfs toen ik in slaap viel droomde ik over de vaccinaties. Heel vervelend. Ach van een nachtje slecht slapen zal ik niks krijgen hoor, behalve vroeg zitten te geeuwen zoals nu.
Normaliter ben ik een meer dan goede slaper, sterker nog ben een echte slaapkop en ik ga niet ff nu een power nap nemen anders ben ik bang vannacht weer niet te slapen.
Moet gewoon als ik zo lang wakker lig er even uitgaan, bij mij werkt even een half uurtje puzzelen met een mok warme melk met honing meestal wel goed. Maar ja dan blijf ik liggen en denk maar zal zo wel in slaap vallen.
Niet verder zeuren er over.
Vandaag had ik allemaal van die klusjes, even naar de fietsenmaker of hij mijn jasbeschermer al binnen had. Nee dus maar hij dacht zaterdag. Ach ook zonder kan ik goed fietsen. Lekker even staan bewegen met heel Holland in beweging. (Weet inmiddels dat het Nederland in beweging heet maar ik vind heel Holland in beweging zo lekker klinken. 😂😂😂)
Had een draadloze muis gekocht, die wilde ik nog aansluiten. Eerst ging het niet goed maar een andere batterij deed wonderen. FF wennen had zelf zo’n klein lief muisje maar op een of andere manier met dat grote scherm leek het wel of ze het niet meer aankon. Ook wel handig zonder draadje zo dat ook wel eens ergens achter bleef hangen.
Op mijn gemakkie gaan fietsen, vond het koud vandaag, koude noordoosten wind. Mijn wat dunnere jasje dat ik klaargelegd had weer op de kapstok gehangen en mijn winterjas weer aan. Wat geen onnodige luxe. Wat boodschappen gaan doen, toch nog een eindje doorgefietst en goh wat leuk was dat. De polder leeft echt momenteel. Zeker in de weilanden van het Zuid Hollands landschap is het een drukte van jewelste.


Zag er tureluurs, grutto’s, scholeksters, kieviten en het was een kakofonie van geluiden. Maar ja zoveel vogels bij elkaar dan weten de roofvogels het ook wel. Er kwam een prachtig luchtgevecht.
En masse probeerden de vogels met elkaar de rovers te verdrijven. Geen al te mooie foto’s, dan zou ik echt een nog grotere lens moeten hebben maar die zijn onbetaalbaar voor mij. Maar ik vond het al een prachtig gezicht zo om het te zien. Heb er echt meer dan een half uur staan genieten.
Voor de wind, zonnetje in mijn gezicht weer teruggefietst naar huis. Heerlijk hoor.

16 gedachten over “Een luchtgevecht….

  1. Ja het is momenteel zo mooi in de polder en het Loetbos. Ja ik ga ook wel vaccineren maar heb ook die angst wel hoor. Mijn zoon zei ook mam gisteren hoorde dat er zoveel fietsers vorig jaar in het verkeer zijn verongelukt en je stapt ook iedere dag op de fiets en daar heeft ie wel gelijk in.

 1. Ja best wel een dilemma hé dat vaccin, en dan nog het feit dat je er voorlopig tóch nog niets meer “mag” d hoewel het dan weer geen feestje is als ze iets te pakken krijgen.an zonder.
  Prachtig die roofvogels

 2. Partner heeft dinsdag eerste prik gehad en nergens last van, zelfs de prikplek is niet te zien. Van griepprik heeft hij ook nooit last.
  Ik mag over 10 dagen en heb wel vaak last vooral van arm.
  Maar we vinden het zeker balngrijk dat er zoveel mogelijk gaan ook om het voor diegenen die hem niet willen o bv om lichamelijke oorzaken liever niet willen.

 3. Mooie foto’s Anneke.
  Ik word over een week gevaccineerd met het Pfizer vaccin.
  Van de griepprik heb ik een paar dagen een stijve arm en met dit vaccin zal het vast hetzelfde zijn. Ik heb wakker gelegen van het feit dat het allemaal zo lang duurt, de kinderen leven 20 uur vliegen verderop en als ik op de IC terecht kom, kunnen (=mogen) ze niet naar Nederland vliegen.

  1. Ik heb nog nooit een griepprik gehad dus dat weet ik niet. Ik laat me wel vaccineren maar hoop ook op Pfizer. Ja dat schrikbeeld moet ik ook niet aan denken hoor. Pff dat is een eind weg, Australië of New Zeeland??

   1. Ze wonen allebei in Australië. We zouden mei 2020, na onze verhuizing, voor een half jaar naar Australië gaan maar toen was er corona…..

    1. Ach wat jammer is dat zeg. Hoop dat de kans snel weer komt om toch nog een keer te gaan. Ik heb een schoonzusje in Australië die vorig jaar met haar man zou komen maar dat ging vanwege corona ook niet door. Ze zouden bij mij logeren 4 weken. Achteraf wel blij dat het toen niet doorging want later mocht niemand terug het land in. Had toch niet graag een half jaar of langer iemand over de vloer gehad hoe lief en aardig ze ook zijn.

 4. Een draadloze muis lijkt me zeker handig.
  AstraZeneca is leeftijdsgebonden en met Jansen Jansen zijn ze nog niet begonnen te vaccineren. Maar ik kan je er geen advies in geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s