De vlag gaat uit…….

Volgende week vrijdag is het weer 30 april, van oudsher was dit Koninginnedag en een dag feest.
Voor mensen die op die dag jarig zijn was het best even wennen dat ze niet meer op een speciale dag jarig waren. Niet alle vlaggen voor hen uitgestoken worden. Het lijkt me net zo´n gek idee als wanneer ze opeens zouden zeggen dat Kerstmis op een andere dag zou vallen, dan zou ik opeens geen kerstkind meer zijn.
Maar goed dit ter zijde, sinds 2013 is Willem Alexander koning en hebben we Koningsdag, drie dagen eerder dus 27 april.
Dit jaar zal het weer niet gevierd worden, althans niet op de manier waarop het bij ons altijd gevierd werd met veel activiteiten voor jong en oud op het dorp. Met veel muziek, een hapje en een drankje.
Maar ze hebben voor de kinderen toch iets leuks verzonnen. Ze krijgen allemaal een rugzakje gevuld met spelletjes die ze thuis kunnen doen met de familie. Ook wat lekkers en een kaart om mee te doen aan een soort speurtocht en nog wat dingen zoals ballonnen. Echt heel leuk gedaan. En voor de volwassenen mag er een soort route gemaakt worden langs een aantal horecabedrijven waar dan via een kaart een hapje en een drankje gekocht kan worden. Ben benieuwd of dat goed aan zal slaan. Ze mogen niet de zaken open doen maar via “het raam” verkopen zeg maar.
Waarom opeens nu al iets over Koninginnedag/Koningsdag, dat zit namelijk zo.
Vanmorgen zat ik met mijn zus even te bellen om morgen wat te doen samen. Ze vertelde dat haar buurvrouw (toevallig is haar buurvrouw iemand die bij mij op de middelbare school zat in dezelfde klas ook, die kende ik dus al) gebeld had met de GGD en al kon komen vaccineren.
Mijn zus zei ook, zij is van hetzelfde jaar dus dat kan jij ook wel proberen. Een goede tip en ik was dat zeker van plan om te gaan doen.
Een half uurtje later ga ik mijn jas pakken voor een rondje fietsen en zie een envelop in de brievenbus hangen van de GGD met de uitnodiging voor de vaccinatie.
Ik ga meteen naar de site om een afspraak te maken YES….. het lijkt of er nu al een last van me afgevallen is.
Ik neem de eerste de beste datum die voorhanden is en dat is 30 april en 5 juni de tweede afspraak, een ouderwetse feestdag maar voor mij wordt het echt een feestje hoor. Het begin van toch weer een stukje vrijheid terug krijgen.


Vrij fladderden vandaag ook al weer veel vlinders zo’n mooi gezicht en ben praktisch heel de middag lekker buiten geweest op deze zonnige dag.

15 gedachten over “De vlag gaat uit…….

  1. Bij mij ging het afspraak maken ook makkelijk on.line 2 weken geleden ik mag maandag en 3 juni. Partner is 2 weken geleden voor de eerste geweest en nu dus redelijk beschermd.
    Maar we blijven wel voorzichtig voorlopig

  2. Ik krijg volgende week zondag mijn tweede prik, Anneke. Ook voor mij valt er dan een last af. Al heb ik de eerste prik gehad, ik blijf toch nog wel even voorzichtig.
    Op de scholen blijven ze dat ook. Verleden week maandag ging kleinzoon (7 jaar) voor de juf eens even goed zijn neus ophalen. Gelijk een telefoontje naar huis. Op komen halen. Oma dus. Intens tevreden nestelde hij zich hier op de bank met chocomel en een koekje. Hij dacht dat heb ik voor elkaar. Tot vrijdag. Toen was moeders vrij en ging hij weer hup naar school.

  3. He, fijn zeg Anneke, jij krijgt dus Pfeizer, als ik naar de weken kijk die tussen de 1e en de 2e zitten. Ik ben met die Astra pas eind juni aan de beurt voor de 2e prik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s