Kroegentocht….

Maandag fietste ik langs het café waar ik gewerkt heb en mijn vroegere werkgeefster zat op een stoel in het zonnetje met een puzzelboekje lekker buiten.
Ik stopte voor een praatje en ze zei, wil je wat drinken, het werd al wat frisser en we gingen naar binnen.
Goh wat een tijd geleden dat ik daar geweest was zeg. Voelde gewoon weer raar aan. Wat zitten kletsen over van alles ook over de plannen dat de terrassen weer open mogen. Zij heeft ook een mooi groot terras maar heel enthousiast was ze nog niet. Best weer even een stap om te beginnen en alles weer op te starten. Terwijl ik er zat werd ze gebeld door een andere café eigenaar of ze mee wilde doen op Koningsdag voor een Kingswalk. Een rondje wandelen door het dorp en bij de verschillende café en eetgelegenheid wat eten en drinken. Best een mooi idee. Ze vroeg een uur bedenktijd en ik vroeg of ze het ging doen. Ik denk het wel, zei ze en ik zag weer wat enthousiasme terug komen.
Dan kon ze wel even gebruiken zo’n initiatief. Normaliter ga ik ook graag op zulke dagen een rondje over het dorp doen maar dit jaar pas ik nog even. Weet net hoe het gaat, hoop inderdaad dat het niet uit de hand gaat lopen maar als het goed weer is zal het best druk worden.
Sinds kort heeft ze ook een ebike aangeschaft en gaat ze ook echt wel een eindje fietsen. Jij gaat toch ook wel eens fietsen zei ze, zullen we eens samen gaan. Zij is sinds een jaar alleen en daar heeft ze het nog steeds heel moeilijk me

Ik zei ja prima joh, morgen (dat was gisteren dus) geven ze mooi weer op dus een rondje polder is best leuk dan toch. Ik wist nog een leuke uitspanning (wat een ouderwets woord) waar je wel wat kan kopen te eten of te drinken maar ook nog niet mag zitten natuurlijk.
We gingen een mooi eind fietsen en bij het Schapenschuurtje hebben we in het gras een ijsje zitten eten. Het is echt een leuke informele gelegenheid op een drukke fietsroute waar je in de zomer heerlijk kan zitten op het terras. Ze vond het wel voor herhaling vatbaar en ik vond het ook wel gezellig zo een eindje samen fietsen.
Zo nu en dan gaan we ook een avondje spelletjes doen. In het begin dat ik bij haar werkte maakten we de zaak altijd samen schoon. In de koffiepauze gingen we dan ook altijd wat zitten klaverjassen met zijn tweeën of cryptogrammen hebben we een tijd gedaan.

Soms werden het wel heel lange pauzes maar dan werkten we gewoon wat langer door. Heb er de 25 jaar ruim volgemaakt en dan krijg je wel een band met elkaar, ook de kinderen groeiden samen op, haar dochter heb ik nog de fles gegeven, zij was 3 maanden toen ik daar ging werken. Peter heeft er ook ruim 10 jaar gewerkt achter de bar in zijn studententijd en later deed haar dochter dat ook en werden ze collega’s. Ze noemden elkaar ook altijd broer en zus en nog steeds als ze elkaar zien. Een paar weken geleden kreeg ik een blij appje van haar “ik word oma”. Ach dat kleine meisje dat met een stofdoekje achter me aanliep in het café wordt ook mama, hoe leuk is dat toch zeg. Onze levens zijn dus best met elkaar verbonden en nu hebben we weer een andere niet zakelijke band gekregen en dat is ook wel leuk.

10 gedachten over “Kroegentocht….

  1. Haha dat is een tijd geleden Edward. Ja ik ben ook een kroegtijger hoor maar op zulke dagen is het altijd wel gezellig en kom je veel bekenden tegen. Maar dit jaar nog maar ff niet.

 1. Wat een leuke ontmoeting. En tot hoeveel gedachten over het verleden dat dan weer leidt. Mooiiii. Dat je nog even past is begrijpelijk. Over een maand of wat zijn we allemaal gevaccineerd (als we willen) en dan is alles weer een stukje veiliger.
  Maar ik zal de rommelmarkten op koningsdag wel missen. En sommige mensen ook.
  Overigens: ik heb lang niet geschreven, probeer me nu weer aan die regelmaat te wennen, doe een blogrondje en zie dat een aantal mensen gewoon geen blog meer hebben (Frederique) of zijn overleden (Artmus). En dan heb ik er nog maar 15 gehad. Dat geeft wel een heel triest gevoel.
  Gelukkig ben jij er nog wel.

  1. Ja dank je. Het is op mijn blogrondje ook stil maar ik heb ook niet zoveel bloggers meer die ik vol. Een aantal overleden ook natuurlijk, heel jammer. En mensen gestopt. That’s life denk ik dan maar. Voor mij is het gewoon ’s avonds een uurtje lekker bezig zijn met een blogje schrijven, stukje ontspanning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s