Count my blessings…….

Ik ben altijd blij als Wim komt of ik naar Wim ga de weekenden maar dit weekend was ik eigenlijk wel dubbel blij dat hij kwam omdat ik vrijdag gevaccineerd zou gaan worden.
Had nog wel tegen Wim gezegd, misschien krijg ik er wel last van en kunnen we niet veel doen maar dat vond hij helemaal geen punt. Toen ik ziek was kwam jij toch ook, zei hij.
En heel stiekem of niet stiekem heb het hem ook gezegd was ik wel blij dat hij er was en zelfs meeging naar het vaccineren.
Hij moet altijd overstappen in de plaats waar ook een sporthal ingericht is als vaccinatiecentrum, dat kwam daarom mooi uit en ik had de dag er voor mijn reservefiets daar al neergezet.
We waren nog best veel te vroeg en gingen nog ergens op een terras een bakje zitten doen. Daarna maar gaan kijken of we daar misschien nog even konden wachten maar dat was niet nodig want te vroeg komen was niet erg zei de jongeman die ons ontving.
Het ging goed georganiseerd, papieren controleren, even een paar minuten wachten en daarna vaccineren. Ik wilde het dolgraag maar was ook stikzenuwachtig en omdat Wim erbij was voelde ik me wel een stuk beter, hij is de rust zelf ook en dat had ik echt wel nodig. Heb best hypochondrische trekjes en bedenk van te voren ook alles wat er mis kan gaan. In de wachtkamer nog een kwartier zitten, we kregen koffie en thee en pas op dat moment voelde ik mezelf wat ontspannen.
We zijn nog even bij de mengelmoestuin geweest, had nog een zalfje nodig en het is gewoon leuk om daar even rond te lopen. Was weer gezellig om er een keer te zijn, ga er zeker nog wel eens rondneuzen of een bakje doen.
Afijn, ik voelde wel mijn arm maar voor de rest geen klachten of zo.
Zaterdag zijn we gaan fietsen, het is nog steeds best koud en we kregen zelfs nog wat regen onderweg maar goed thuis blijven hadden we ook geen zin in. Naar de Vlist gaan fietsen, een mooie omgeving en Wim wilde graag kijken bij de Koeneschans.
De Koeneschans is een voormalig schanseiland in het veenriviertje de Vlist, dat loopt van Schoonhoven naar Haastrecht op de grens van Krimpenerwaard en Lopikerwaard. De Koeneschans ligt als verdedigingswerk in de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie (OHW).
Het stelde niet heel veel voor maar wel leuk om het stukje geschiedenis er over te lezen en daar tegenover zit een mooi restaurant met een groot terras waar we weer eens lekker wat hebben zitten eten. Dat was een tijd geleden, we zaten achter een scherm redelijk uit de wind in het zonnetje, goed te doen en het smaakte dubbel lekker leek het wel.
Verder gefietst naar Haastrecht waar we langs de IJssel nog een keer neerstreken op een terras, alsof we wat in te halen hadden, zo leuk toch.

Via Gouderak, Berkenwoude zo weer richting huis gaan fietsen. Onderweg nog een aantal lepelaars gezien die daar stonden te eten. Wim trakteerde nog op een ijsje bij het kanoverhuurbedrijf.
Ondanks het feit dat het best nog koud was hadden we een geweldig leuke dag. ´s Avonds nog naar de mooie film “The Dig” gekeken. Had hem al een keer gezien maar zag hem graag nog een keer en zeker voor Wim als archeoloog een heel herkenbaar gegeven.
Netflix besloot een groot evenement uit 1939 te verfilmen. Hierbij werden namelijk grote opgravingen gedaan in Sutton Hoo. Dit was een groot stuk land in Suffolk, Engeland, waar een wel heel fascinerende en grote ontdekking werd gedaan. Twee begraafplaatsen uit de 6e en 7e eeuw werden daar namelijk gevonden. Nou ja al met al een geweldig weekend en wat was ik blij dat Wim er was. Heb wel wat last van spierpijn maar of het nou komt van zo’n eind fietsen of ook van het vaccineren of een combinatie, ik weet het niet maar het is mij in ieder geval tot nu toe alleen maar meegevallen. I count my blessings en Wim is er daar zeker een van voor mij.

18 gedachten over “Count my blessings…….

 1. Fijn hé, dat je nu gevaccineerd bent. De eerste prik zit er in. Zelf heb ik zaterdag mijn eerste prik gehad. Lief ging mee. Ik moest naar een andere plaats en was blij dat hij erbij was. Mocht ook gewoon mee naar binnen.
  Het vaccineren ging snel en daarna een kwartier wachten. Iemand van het rode kruis kwam nog een praatje maken.
  Ik heb alleen een beetje last van de plek waar geprikt is. Verder geen klachten.

  Lief is vandaag gevaccineerd. Vanmorgen vroeg. Ik ging mee maar mocht niet naar binnen. Heel raar eigenlijk.
  Hij heeft er wel last van. Duizelig, niet lekker, moe en spierpijn. Heeft vandaag ook veel geslapen.
  Heel gek dat hij behoorlijk last heeft en ik niet.

  Maar gelukkig gaat het alweer beter met hem. Het voelt toch een beetje veilig. Het begin is er.

  Liefs Joanne

  1. Wat fijn dat jullie ook de eerste prik hebben gekregen het worden er steeds meer dus. Ja de klachten hoor je heel verschillend dat mensen er op reageren. Ik had gisteren en vandaag ook nog wel wat spierpijn maar ja had zaterdag ook ruim 50 km gefietst. Dan weet je soms niet waar het door komt.

 2. Als je rond de aangegeven tijd er bent is het prima, Ik hoefde nergens te wachten maar kreeg geen koffie in de wachtruimte.
  Over 5 weken de tweede.

 3. Fijn! Mooi dat jij alles zo waardeert. Ook ik heb mijn eerste prik zaterdag opgehaald. Ging helemaal prima. Hoor wel dat jonge mensen met vaccin Janssen even zwaar ziek zijn. Ik ben alleen gegaan en terug even langs de bollen gereden in Laaghalen. Ik had alleen een stijve arm. Die bijwerkingen neem ik voor lief, maar ik had dus niet veel last. Top, ik ben zo blij dat ik hem heb. Veel mensen nu in mijn ‘bubbel’. Koffie kregen wij niet, wel een afscheidsgroet ☕️

 4. Mooi die Lepelaars, die zien we hier in de buurt nog helemaal niet. Mooi dat je weinig last van de vaccinatie hebt, dat is boffen want je hoort veel verschillende reacties. En al met al toch een mooi weekend geworden.

 5. Blij voor je Anneke dat Wim erbij was! Ik was helemaal niet zenuwachtig, maak me eigenlijk ook nooit zo druk om dingen die moeten gebeuren op medisch gebied. De 1e stap is gezet. Heerlijk dat jullie weer vaker samen zijn!
  De foto’s zijn schitterend!

  1. Dank je, denk door alle berichten en toch altijd een soort spanning met contacten dat het een soort ontlading kreeg. Ben ook blij dat we elkaar weer vaker zien..

 6. Zag gelijk dat de brug van Haastrecht was🤣de schipper heeft de tweede prik al,was er wel een klein beetje ziek van.Gisteren mijn eerste,niks geen last nog.Op naar wat vrijheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s