Lieve weerman…….

Lieve weerman,

Ik weet het, jij doet ook je best en jij bent dat koude weer ook meer dan zat en je wilt de mensen hoop geven op warmer weer.
Maar toch…….. waarom vertel je dat het vandaag al wat warmer zou worden. Het zou kunnen maar ik zit bibberend achter mijn computer omdat ik dacht vandaag hoef ik mijn verwarming niet aan te zetten.
Wel kans op regen……. werd er wel eerlijk gezegd. En dat klopt hoor, geen kans maar een enorm groot regenfront gaat van west naar oost over het land en het regent al uren achter elkaar.
Terwijl ik deze brief schrijf zo half 3 ’s middags is alles nog grijs en grauw en schrijf ik dit alleen omdat ik zit te wachten tot het droog wordt om nog even mijn boodschappen te kunnen doen en mijn noodzakelijk rondje fietsen.
Over morgen vertelde iedere weerman die ik zag (en ik heb er wat gezien hoor) jubelend dat het een warme dag wordt met wel temperaturen die op kunnen lopen tot meer dan 25 graden in het zuiden van het land.

Maar lieve weerman, wil niet ondankbaar zijn maar wat heb ik aan EEN warme dag als het daarna weer naar beneden duikt. (Moet het trouwens eerst zien en dan pas geloven)
Ik wil gewoon stabiel weer, een graad of 20 met een zonnetje voor een aantal weken lijkt me prima hoor. Ik vraag niet teveel, ben bescheiden, ik hoef niet meteen 28 graden en ’s nachts mag er best een buitje vallen hoor.
Deze brief schrijf ik mede namens al mijn plantjes in de tuin, zal ze niet allemaal noemen maar een paar hebben het zwaar, mijn bietjes, bonen en tomatenplantjes gaan het zo amper redden.
De wat stoerdere zoals de tuinbonen en doperwten groeien goed door, die maakt het koude weer niet zoveel uit.
Vorig jaar om deze tijd was de vijver vol met waterjuffers en libelles, ik heb ze dit jaar nog niet gezien.
Het enige wat echt wel vol is, ja inderdaad mijn vijver en waterton lopen bijna over.
Ik weet het hoor, misschien kan jij er ook niets aan doen Piet, Erwin, Jan, Ed, Gerrit, Peter, Reinier, John of hoe je ook mag heten.
Maar zouden jullie de weergoden eens aan willen roepen om wat mooier weer naar Nederland te sturen wij kunnen dat zo goed gebruiken en zijn dit koude weer meer dan zat……..
Als vast bedankt voor het lezen van dit epistel……. ik ben het even kwijt.
Zal voor morgen moederdag al vast wat zomerkleding klaarleggen want een keer zal het toch wel eens kloppen???
Hartelijke groeten en liefs van mij

21 gedachten over “Lieve weerman…….

  1. Nou zei mijn vriend vandaag lekker weer om wat in je tuin te gaan doen. Lekker weer , nou misschien bij jou in Rotterdam, maar hier in Zwolle komt de zon 10 tellen om het hoekje kijken en is dan weer verdwenen. En nu is het aan het betrekken en zie ik de eerste regendruppels al weer. Dat tuinieren bewaar ik toch maar voor een warmere dag. En dat hoeft echt geen 25 graden te zijn hoor. Droog met een zonnetje en zon graad of 17 vind ik al prima.

    1. Hier vanmorgen ook twee flinke buien met onweer zelfs. Vanmiddag was het prachtig weer en warm. De laatste zin van je helemaal mee eens hoor. Liever wat langer 18 graden dan een dag 25.

  2. P.S. En ook vandaag al weer 2x een flinke bui, mét hagel als moederdagcadeau en het is zeker nog niet lekker warm, hooguit iets minder koud.
    Namens Anneke ook excuses dat dat de weervrouwen helemaal dat ze de weervrouwen helemaal vergat aan te spreken, zij hebben ook een vinger in de weerpap en inclusiviteit is nou eenmaal een must tegenwoordig 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s