Huilen en lachen……..

Het weer is momenteel echt huilen en lachen. Het ene moment is het heel warm en dan opeens als de zon weg is scheelt het bijna een jas.
Lastig want wat trek je aan op zo’n dag. Vanmorgen was het in mijn tuin heerlijk en ben wat onkruid gaan wieden, lekker relaxed op mijn “tuinrollator” zoals ik hem noem. Mijn knielbankje, wat heb ik daar toch een plezier van zeg.
De regenbuien en het wat warmere weer zorgen voor een explosie in de tuin en niet alleen van wat ik wil zien maar ook het onkruid tiert welig.
Ik heb er geen hekel aan hoor in tegendeel, ik vind het heerlijk om wat te rommelen zo in de tuin.
De groentes beginnen zich ook te herstellen, ze hebben het best wat koud gehad voor deze week maar je ziet ze helemaal opleven en de grond uitschieten.
Vanmiddag nog een rondje gaan fietsen, nog wat vlinders gespot. De afgelopen week ben ik echt op een aantal “vlinderplekjes” geweest en heb echt onverwachte leuke vlinders gevonden.
Een landkaartje die zie ik echt zelden. In het voorjaar zijn ze oranje/zwart van kleur en in het najaar verschijnen ze in het zwart/wit heel apart.


Ook zie ik een distelvlinder. Twee jaar geleden waren er echt zoveel distelvlinders en vorig jaar niet gezien, het kan verkeren.
Even een bakje bij mijn zus wezen doen. Normaliter gaan we iedere week wel een keer fietsen en wat doen maar ze was vorige week achterover gevallen op straat en met haar kont precies op een trottoirrand gekomen en dat is nu helemaal bont en blauw en ze kan nog niet fietsen. Nou ja dus maar even op “ziekenbezoek” geweest. Viel wel mee hoor gelukkig alleen lang op een zadel zitten kan ze nog niet.
De nieuwe buurtjes hebben een feestje in de tuin, het is een flinke herrie als ik thuiskom. Ach denk ik, kijkend naar de lucht, dat is zo over hoor en inderdaad het ging snel regenen en gauw waren ze naar binnen gegaan. Had er geen moeite mee hoor, het zijn jonge mensen, vrij want het is Hemelvaartsdag en dit jaar weer niks georganiseerd in het dorp. Dan snap ik best dat ze toch met elkaar afspreken bij iemand. Van mij mogen ze hoor.
Had deze week nog wel een dingetje met de buren. Tijdens een praatje vertelde de buurman dat hij iets besteld had om op zijn tegels te spuiten tegen het onkruid. Ik vroeg wat hij dan gekocht had maar dat wist hij niet. Ik zei dat hij er wel rekening mee moet houden dat ik aan de andere kant van de schutting mijn groentes verbouw.
Het zat me nog niet lekker en heb hem er daarna nog een keer op aangesproken dat ik er toch wel moeite mee heb. Heb geen zin om gif in mijn eten te krijgen. Als hij gaat spuiten dan komt het toch in de grond en dat sijpelt ook naar mijn kant op, dat kan niet missen.
Zijn vader had het voor hem besteld en hij heeft beloofd voordat hij het gaat gebruiken dat hij me zal laten zien wat het is. Ik hoop niet dat het roundup is. Heb het nog wel even nagekeken en het is wettelijk niet toegestaan tussen tegels te gebruiken. Dat heb ik maar even opgeslagen om te laten zien. In de landbouw is het al verboden en van mij mag het helemaal verboden worden want er staat ook bij dat het alle planten vernietigt en niet alleen onkruid. Het is echt slecht spul. Er blijkt ook dat het voor kikkers, padden en amfibieën heel erg schadelijk is en ik vrees echt dan voor mijn huisdieren zal ik maar zeggen.
Nou ja even afwachten maar waarmee hij komt dan. Ja als je zo’n grote tuin hebt en dan ook nog helemaal betegeld dan zou je moeten weten dat je daar werk aan hebt. Maar goed niet op de zaken vooruit lopen maar mocht hij dat gekocht hebben ga ik er toch een stokje voor steken. Voor wie er iets over wil weten: Wat is RoundUp? – Vroege Vogels – BNNVARA

13 gedachten over “Huilen en lachen……..

 1. Op een FB groep las ik dat mensen ook Dasty op onkruid spuiten. Ik heb het op een plekje geprobeerd en het werkt echt Maar ook erg slecht voor milieu natuurlijk. Helaas doen veel mensen maar wat.

 2. Anneke, wat een juweeltjes van foto’s weer.
  Lastig die verschillende visies op tuinieren. Knap dat je het gesprek aangaat. Ik vind dat altijd lastige dingen….
  Die versteende tuinen vind ik een ellende, maar de mensen kiezen er nog altijd voor. Ik hoop voor jou dat er een verantwoord middel voor je buurman is besteld. 🌱

  1. Ik vind het ook lastig. Maar ik bleef er maar aan denken en hij vatte het goed op. Zij hebben het huis met deze versteende tuin gehuurd en hij zei ook misschien kopen we over een paar jaar een huis en ze willen niet te veel geld in een andere tuin stoppen. Dat snap ik ook wel. Maar geen gif.

 3. Mensen die hun tuin vol tegelen dénken juist dat ze dan niets meer hoeven te doen. Niets is minder waar , zeker wanneer je ook nog potten met planten neerzet.
  Rommel tussen de tegels moet je gewoon bij houden dan is het goed te doen met een “staalborstel”op steel.

 4. Goed dat je aan de bel trekt.
  Roundup is al zoveel jaar verboden in Nederland. In Brabant waren er op het park destijds ook mensen die het bestelden bij een Belg die het daar kocht. Wij hebben het nooit gebruikt. Hier kan er sowieso ook geen moestuin worden aangelegd. Vervuilde grond van de Solafabriek…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s