Het avondrondje……..

Bij mij in de omgeving is het de laatste weken echt wel vaak dat het ´s avonds zonnig en lekker weer wordt. (nou ja lekker weer, pff als het droog en zonnig is noem ik het momenteel al lekker).
En vorige week ben ik begonnen om ’s avonds na het eten nog een rondje te fietsen. Ik eet altijd laat zo rond 7 uur en dan vind ik het heerlijk om nog even naar buiten te gaan.
Normaliter zou ik rond deze tijd even een rondje met de gieter door de tuin doen maar ja dat is nu echt niet nodig, water genoeg. (al zijn er een paar bakje die wel uitdrogen). Hier en daar dan een onkruidje wegwerken zomaar even wat prutsen buiten.
Maar dat hoef nu niet en dan vind ik zo’n rondje fietsen echt heerlijk. Mijn dorp heeft drie toegangswegen met wat boerenweggetjes tussendoor en bij de twee toegangswegen via de dijk kan ik dan kiezen uit een klein rondje of van 8 km of 6 km en als ik veel zin heb zoals vanavond dan pak ik ze allebei. Met een reden want ik ben nou eenmaal een cijfergek en door dit jaar de regen, kou, vorst en sneeuw had ik toch wel veel dagen gehad dat ik geen 10.000 stappen had gehaald. Deze maand probeer ik dat in te halen. Zo’n dag bij Wim met veel lopen en fietsen die tikt dan lekker aan, bijna 18.000 stappen. En de rest van deze maand ook veel stappen gemaakt. Vanavond stond ik voor het eerst dit jaar weer gemiddeld op ruim 10.000 namelijk 10.012. Dat is mijn streven wel om ieder jaar te halen en leuk dat het nu gelukt is.
Mis deze week nog steeds mijn zus om even mee op stap te gaan ze heeft nog steeds last van haar valpartij helaas, ga er wel even een bakje doen want die zit dan ook heel de week thuis.
Vanmiddag heb ik heerlijk in de tuin gewerkt op mijn gemakkie. Wat tomatenplantjes uitgepoot. Een plant verpoot die zich op miraculeuze wijze verplaatst had in mijn tuin en zich opgedrongen had in mijn hosta’s. Hij stond altijd netjes tussen twee hosta’s in zodat hij als wat wiebeliger exemplaar daar steun aan had. Maar blijkbaar wilde hij nog meer steun en had zich er in genesteld. Kreeg hem er nog slecht tussenuit ook en er zullen best nog stukjes zijn blijven zitten. Komt ook wel weer goed.
Mijn boompjes mede door de vele regen denk ik doen het geweldig goed. Het pruimenboompje stond volop in bloei en hoewel de verkoper zei dat het nog 2 jaar zou duren voordat ie vrucht gaat dragen zie ik gewoon dat er allemaal mini pruimen aanhangen. Als dat doorzet krijg ik zeker al een mooi aantal pruimen. En als al mijn appelbloesems appeltjes worden dan kan ik wel een kraampje beginnen. (of appelmoes van maken ook lekker)
De komkommer in de kas heeft ook al een vijftal komkommertjes, ze groeien goed. En zo begint alles toch wel te komen.
Ik mis wel de waterjuffers in mijn tuin. Als ik kijk naar foto’s van vorig jaar toen wemelde het er van en tot nu toe heb ik er nog geen een gezien. Dat heeft echt met het lange koude weer te maken, dat kan haast niet anders. Hoop wel dat ze alsnog komen, het is ieder jaar zo’n prachtig gezicht.
Zo rommel ik lekker wat aan, wat in huis, fietsen, wat fotograferen, wat wandelen, wat in de tuin werken en eigenlijk voelt het wel lekker aan zo.

11 gedachten over “Het avondrondje……..

  1. Met droog weer en een beetje zon, mogen we al niet klagen, maar dat is inderdaad vaak pas aan het eind van de dag.
    Dat zijn wél veel stappen hoor, goed voor de conditie hè?

  2. Wat leuk dat je bloesemboompjes al zo mooi bloeien. Het koude ,natte weer heeft zowel voor- als nadelen natuurlijk. Dus nu maar genieten dat je niet hoeft te sproeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s