Niet blij mee….

Vandaag een grote envelop van de gemeente in de brievenbus en ik dacht, o dat zal wel gaan over onze straat die ze aan gaan pakken.
En ja hoor inderdaad een brief van de gemeente van wat ze gaan doen en wanneer.
Heel de straat zal worden aangepakt.
Zonde dat alle grote bomen aan het einde van de straat gaan verdwijnen, dat zijn er 20 maar er komen er ook weer 20 terug staat er in het plan.
Ze gaan de straat maar liefst 50 cm ophogen en de bewoners moeten zelf zorg dragen dat hun voortuinen opgehoogd worden.
Daar ben ik mooi klaar mee. Is net alles gedaan bij mij en dan gaan ze de hele boel weer open gooien want ze gaan ook de riolering tot aan de huizen vernieuwen.
Dus heel mijn nieuwe bestrating zal er ook weer voor een groot deel uitmoeten. Daar ben ik echt niet blij mee. En 50 cm ophogen dan zal ook de rest van mijn gedeeltelijk betegelde voortuin weer opgehoogd zal moeten worden en zit ik weer een tijd in de rotzooi.

Met de renovatie van onze huizen ook ongeveer een jaar in de zooi gezeten en nu blij dat het allemaal klaar is gaan ze dit doen. Toch onbegrijpelijk dat ze zoiets niet gelijk mee kunnen nemen dan.
En ik weet dat de aansluiting van het riool van de buren naar hun huis bij mij achter in de tuin loopt, een gekke constructie. Al een paar keer dat de buren een verstopping hadden en het bij mij open gegooid moest worden.
Dat zou betekenen dat alles er weer uit moet en ik weet dat moeten ze zelf wel weer herstellen maar toch blij ben ik er echt niet mee en dat is een understatement.
Ik weet dat veel mensen net als ik hun voortuin aangepakt hebben tijdens of na de renovatie dus iedereen is de klos. Een man heeft zelfs al zijn nieuwe bestrating in beton gegoten. Nou vind ik dat niet zo slim maar vraag me af hoe hij dat allemaal zal gaan doen.
Nou ja heb nog even de tijd om aan het idee te wennen want ze gaan ons gedeelte het eerste kwartaal van 2022 doen. Gelukkig wel in de winter.


Als ze maar van mijn boompjes afblijven want dan schrijven ze in die brief dat je alle beplanting, hekwerk en dergelijke tijdelijk moet verwijderen. Makkelijk gezegd toch maar doe het maar eens als je er een leuke tuin van hebt gemaakt.
Ga zeker bij de huurdersbelangenvereniging dit op de agenda zetten en overleggen met de woningcorporatie hoe die dingen geregeld worden. Meestal kan je dan wel gratis zand of grind krijgen maar het moet wel gedaan worden.
Ga zeker alles fotograferen hoe het was dat ze het wel weer netjes allemaal in dezelfde staat terug bestraten. En mijn nieuwe boompjes als ze daar maar af blijven. Grrrrrrrrr. Bah heb er echt totaal geen zin in dat gedoe weer.

26 gedachten over “Niet blij mee….

 1. Grompie….hadden ze die plannen niet kunnen bekend maken voor je aan de slag ging? 😢 triest 😢. Naar mijn gevoel ligt het er net in! Het komt wel goed, maar het is wat overbodig extra werk. Sterkte ermee.

  1. Ja vorig jaar lag alles hier al open. Echt bij mij was alles nog geen maand klaar toen ik de eerste brief er over kreeg. Dat is wel zuur voor alle mensen. Ben niet de enige.

 2. Als je boompjes tijdelijk moet verplaatsen heb je daar ook een graafmachine bij nodig, wortelstelsel groeit best hard in 1-2 jaar en is vaak breder dan de boom zelf, die spit je er niet zomaar even uit.
  Fijn dat je in de huurdersvereniging zit.

  1. De straat wordt 50 cm opgehoogd. Mijn tuin ligt al wat hoger dus schat zo’n 20 cm verhogen. Dan nog weer een flinke klus en het is net nog geen jaar geleden allemaal gedaan.

 3. Nou daar ben je weer klaar mee,weer gedoe.Gelijktijdig werkzaamheden op elkaar afstemmen lukt volgens mij nergens.Hier gaat de laan ook op de schop,zelfde verhaal.Het gasverhaal,enkel geen enkele huiseigenaar doet mee,te hoge kosten voor vergrijzende bewoners.Plus de ene kant van de laan,onze dus,loost niet op het riool aan de voorkant,maar in de straat achter ons.Enkel regenwater lozen we voor,gasleidingen zijn nog niet heel lang geleden vervangen.Gelukkig hoeft er niet verhoogt te worden,maar het zal altijd troep geven.

  1. Nou inderdaad ik moet toch weer mijn zoon inschakelen en andere mensen kunnen het ook niet zelf allemaal en dan heb ik het nog niet over de financiën. Hoorde wel bij andere projecten dat je daar een vergoeding voor krijgt voor zand e.d. Ik wacht het even af.

 4. Nou dát is een flinke misser van de gemeente. Het lijkt me niet zo moeilijk te bedenken dat mensen na een ingrijpende renovatie alles in en om het huis even onder handen nemen. Waarom hebben ze niet meteen bij de renovatie de plannen voor nu bekend gemaakt met dat verhaal over ophogen van de tuin. Dan kunnen ze nú niet zomaar even zeggen dat je dat zelf moet doen én bekostigen.Daar zou ik zeker een brief je aan de gemeente aan wagen.

  1. Dat laatste heb ik al gedaan maar ze houden daar gewoon geen rekening mee een foto van een lachende wethouder voorop met daarbij kosten ophogen zijn voor rekening bewoners. Kreeg de eerste brief een maand nadat ik alles klaar had van mijn voortuin en zijpad. Ga het wel via de WBV aankaarten. Hoorde van Peter dat zijn vader waar het ook gebeurd is een vergoeding kreeg van de WBP om het te herstellen. Ik wacht het even af.

    1. Ga eerst via de WBV reageren. Dit jaar worden de huizen aan de overkant van onze straat gerenoveerd, die treffen het dus. Kan me ook voorstellen dat ze niet met alles rekening kunnen houden maar het is wel een beetje zuur voor onze kant van de straat.

 5. Een halve meter is nogal wat zeg. En die rioleringswerkzaamheden zijn heel ingrijpend. Kan me heel goed voorstellen dat je daar van baalt hoor!
  Mijn dochter en schoon hadden een paar jaar geleden hetzelfde. Net voor en achter alles klaar, nieuwe schutting, boompjes geplant, alles opgehoogd, de werkzaamheden aan riolering waren toch nog 4 jaar weg. Maar helaas, het moest opeens op stel en sprong gebeuren. Wat een toestand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s