Maak er een spelletje van…..

Sommige dingen heb ik een hekel aan maar moeten gewoon wel gedaan worden zoals het ophangen van het wasgoed aan de lijn. Ik heb geen wasdroger, wil ook geen wasdroger want ik heb mijn overdekte flexibele waslijnen buiten waar het ook met regen nog droogt. In de wintermaanden een paar rekjes aan de deuren boven uit zicht binnen.
Overdekt omdat ze onder mijn afdak voor de blokhut hangen en flexibel omdat ik de lijnen aan haken heb hangen die ik weer weg kan halen omdat ik niet de hele week tegen die waslijnen aan wil kijken en ik ben altijd zo blij als het weer buiten drogen kan.
Dat werkt prima. Alleen ik heb echt een hekel aan het ophangen van mijn wasgoed. De grote stukken valt dan nog wel mee zoals kleding, handdoeken en beddengoed maar alles wat aan 1 knijper komt te hangen zoals sokken, washandjes, vaatdoekjes, ondergoed, beha’s echt zo vervelend om te doen.
In de winter gooi ik dat kleine spul altijd op mijn verwarming en dan droogt het ook wel en is ’s avonds droog maar in de zomer werkt dat natuurlijk niet. (hoewel ik nu wel mijn verwarming aan heb zou het gekund hebben)
Nu heb ik er sinds kort een soort spelletje van gemaakt en opeens is het minder vervelend. Ik pak een hand met wasknijpers en dan een groot stuk dat ik ophang en van de rest van de knijpers moet ik een aantal kleine dingen ophangen. Soms zijn dat er drie soms vier naar gelang het aantal knijpers dat ik gepakt heb. Het klinkt misschien kinderachtig maar het lijkt zo vlotter te gaan en ik vind het minder vervelend om te doen.
Mijn zus heeft ooit een jaar of 5 bij mij op kamers gewoond. Zij had een vreselijke hekel aan strijken zeker die uniformen van haar (ze was instellingskok in een toen nog bejaardentehuis) en ik vind strijken gewoon leuk om te doen en zeker van die moeilijke dingen zoals overhemden en uniformen e.d. Gladde dingen zoals lakens, slopen, zakdoeken en theedoeken zijn dan weer saai eigenlijk.


Zij vond het op hangen van de was geen probleem dus hadden we een deal afgesproken, zij hing de was op en ik streek haar uniformen en de rest van haar wasgoed dat gestreken moest worden.
Zelfs nu nog strijkt zij zo weinig mogelijk en ik bijna alles en ik mis onze deal nog wel eens haha. Ooit op een ladysnight heb ik eens een strijkwedstrijd gewonnen. Had het snelste een aantal overhemden gestreken. Ik won twee pakken waspoeder.
Ach waar heb ik het eigenlijk over zo’n klein werkje meestal een keer per week in het weekend dat ik de wassen draai maar toch…… zo is het leuker geworden om te doen.

15 gedachten over “Maak er een spelletje van…..

 1. Mag ik even zeurpiet zijn?
  Kleine was drogen op de verwarming is duurder dan 2 beurten met een wasdroger …

  Ik woon ruim, te ruim. Ik heb 1 slaapkamer vol staan met droogrekken. Het raam staat altijd open. Mijn was hangt dus binnen droog te hangen alsof het buiten is.

  Zonnige groet,

  1. Ik vind het geen zeurpiet en sta altijd open voor tips. Maar als ik op de verwarming kleding droog in de winter zet ik de verwarming niet warmer of er speciaal voor aan. Dan gebruik ik toch geen extra energie daarmee?

   1. Waarschijnlijk bedoelt Rob dat door de natte spullen de verwarming dus minder warmte af kan geven en daardoor de thermostaat vaker aan zal slaan, maar ik ben ook maar een leek natuurlijk 😉

 2. Mijn partner draagt altijd spijkerhemden en die zijn best lastig te strijken, daarom heeft hij een stoomapparaat voor me gekocht.
  Echt handig en ik vind het altijd voldoening geven om zo’n rijtje gladgestreken hemden aan hangers te zien hangen.
  Zomerkleding van mezelf strijk ik wel. Ik heb ook eens een klein persje gehad, werden t-shirts erg mooi van maar was ook heel veel werk en toen die kapot ging geen nieuwe aangeschaft

  1. Dat beetje dat ik strijk gaat prima met een gewoon stoomstrijkijzer eigenlijk zo gebeurd. Strijk altijd zittend, geleerd van een therapeute toen ik last had van mijn rug en dat gaat prima.

 3. En ook dezelfde kleur knijpers aan een kledingstuk zeker? Dat heb ik wel 🤨
  Voor kleine dingetjes heb ik een rek in de blokhut, als ik echt de hele was buiten wil hangen. Daar kun je makkelijk bij en is ook zo klaar. Eigenlijk heb ik aan niks een hekel wat met wassen te maken heeft.

  1. Nee de knijpers maakt mij niet uit als het maar blijft hangen. Ja deze losse lijnen zijn zo handig en het hangt overdekt allemaal dus hoef ook niet bang te zijn voor een buitje regen zelfs dan droog het nog door en het ruikt zo heerlijk.

 4. Jouw oplossing voor een vervelend klusje is niet kinderachtig, integendeel, het is een bewijs dat je intelligent bent. . Ik las ooit dat er onderzoek gedaan was naar saai werk of eentonig werk. Daar kwam uit dat intelligente mensen dat soort werk langer vol kunnen houden…..omdat ze “zichzelf bezig kunnen houden ” inderdaad met een soort spelletjes of afwisselende methodes. Mensen die dat ni;et kunnen haken eerder af.
  Ik vind strijken ook één van HH klusjes die wel prettig zijn.Strijk ook mijn hoeslakens en theedoeken, net als jij.

  1. Nou weet niet of ik nou zo intelligent ben (wel redelijk hoor vind ik zelf) maar het klopt wel. Ik weet dat ik op mijn werk een keer per jaar alle 500 loonstroken in moest scannen, ook zo’n eentonig klusje en dan probeerde ik bij de nummers de namen te bedenken en kijken of ik het goed had. Nooit allemaal natuurlijk maar wel een aantal.

    1. Zo dan ja dat zijn ook van die werkjes he…. Maar op zich vind ik dat ook helemaal niet vervelend. Heb ooit toen ze mensen tekort kwamen bij mijn ex op het bedrijf hordeuren in staan pakken. Ook best eentonig maar vond het gewoon heel leuk met een stel andere vrouwen samen, we hebben ook veel lol gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s