Heppie-de-peppie

Er zijn van die momenten dan voel ik me opeens zo helemaal heppie-de-peppie en dat had ik vanavond ook opeens.
Het was eigenlijk niet eens zo’n bijzondere dag, nog flinke wind en grijs overdag. Mijn reserve fiets naar het naburige dorp gebracht zodat Wim daar morgen op naar mij toe kan fietsen.
Even naar een kringloopwinkel daar gegaan, echt altijd al een drukke winkel, ik moet nog even wachten voordat ik naar binnen kan.
Zomaar even lekker snuffelen. Vind weer plastic mapjes waar ik mijn dagboek uitdraaien en uitgedraaide blogs in opberg in mappen. Voor 1 euro had ik er weer zo’n 100. Echt een koopje.
Twee weken geleden brak ik bij Wim een mok, geen bijzondere mok maar hij gebruikte hem altijd om zijn cup-a-soupe in te maken en in het oor er van zat dan een lepeltje waarmee hij de rest er uit kon lepelen.
En ik zag bij de kringloop een hele leuke mok met zo’n gat in het oor voor een lepeltje. Dat lepeltje zat er niet bij, maar laat ik nou thuis in de la nog zijn lepeltje hebben liggen dat ik toch nooit gebruik. Heeft hij weer een mooie beker terug. (Niet dat het hoefde hoor maar vond het gewoon leuk dat ik er een trof). Als ik weer naar buiten ga zie ik dat er zeker wel 10 mensen staan te wachten, was dus nog op tijd want daar binnen was het helemaal niet druk vond ik. Nog een klein boekje gescoord met de titel “oma” ja die kon ik natuurlijk niet lagen liggen.
Mijn fiets op het station gezet en met de bus naar huis gegaan, alsof ik het gepland had hoefde ik maar 3 minuten te wachten tot ie kwam.

Vanavond nog even een rondje gaan fietsen, het was zonnig geworden, en zeker toen ik terug fietste van het boodschappen doen met de wind in de rug en een zonnetje voelde het al weer wat lekkerder aan.
Op een weg zie ik de prachtige klaprozen ook weer staan overal tussen het witte fluitenkruid en het gele koolzaad. Zag ook weer de koekoeksbloemen (die ik vroeger en nog eigenlijk altijd molentjes noem)weer overal komen.
En terwijl ik zat te eten vanavond voelde ik me zo happie-de-peppie en tevreden met heel veel zin in het komend weekend, een heerlijk gevoel. (Terwijl mijn zwartere kant al schrijvend weer zit te denken, dat kan alleen maar tegenvallen haha……. dat hoop ik dan maar niet)

15 gedachten over “Heppie-de-peppie

  1. Heerlijk jouw stukjes te lezen. Genieten van kleine dingen. De zon gaat schijnen. Moet wel een leuk weekend worden. Kan niet tegenvallen! πŸ€ 🌞 🚲

  2. Ik voel me echt elke dag heel erg ‘heppie-de-peppie”! Elke dag is gewoon een feestje!
    Zet die zwartere kant van jou maar gauw aan de straat! Het mooie weer komt eraan hoor, ik gun het je heel erg!
    Ik wens je een heel fijn weekend toe samen met Wim!

    1. Ja ik word niet letterlijk geraakt hoewel al woon ik er heel dicht bij, het stinks nog steeds en heb nog steeds een vieze smaak in mijn mond van de rookgeur. Maar dat is niets vergeleken bij die 7 bedrijven die letterlijk hun zaak in rook zagen opgaan, zo triest allemaal.

  3. Niet gek dat je je opeens happy voelde zeg. Weer leuk geslaagd, lekker gefietst, mooi weer in aantocht, weekend met Wim in het vooruitzicht ………. niet gek dus πŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s