Als de rook om je hoofd is verdwenen….

Ja hoor ik pak letterlijk het commentaar dat de Hulk gaf naar aanleiding van de brand.
Vanmiddag om half 1 werd alles weer vrijgegeven. Alle brandweermensen vertrokken weer en de uitgebrande bedrijven werden teruggegeven aan de eigenaars zoals de krant het omschreef. Meteen een bezienswaardigheid. Ik ben niet wezen kijken maar zag ook facebook dat het er heel druk was vanmiddag. Ramptoerisme zeg maar……
Gisterenavond kregen we van de gemeente nog een brief over de rookoverlast en de metingen hadden aangetoond dat er geen giftige stoffen en asbest waren aangetroffen. Nou zijn roetdelen natuurlijk ook niet lekker maar goed vond het wel netjes dat ze dat bij de omwonenden even lieten weten.
Heb er verder ook weinig last van, misschien even mijn ramen zemen maar kan er nog doorheen kijken.
Gisterenmiddag aan het einde van de middag ben ik nog even naar het café geweest, lekker op het terras zitten en natuurlijk was het onderwerp de brand. Het was er zo gezellig, mensen die ik al lang niet meer gesproken had. De man waar ik gisteren over schreef was de enige die er ook echt woonde en helemaal niets meer had, zelfs geen schone onderbroek.
Maar waar een dorp ook weer groot in kan zijn, de dochter van de eigenaresse van het café is vandaag met hem kleding gaan kopen. In het hart van Nederland was een man te zien in een rolstoel waarvan ook het bedrijf ten prooi viel aan het vuur. Hij kreeg twee jaar geleden (schat ik ongeveer) een zwaar ongeluk waarbij zijn broer en zijn vrouw overleden. Zelf woont hij nu in een tehuis in Gouda omdat hij door het ongeluk lange tijd in coma heeft gelegen en daar heel wat gevolgen aan heeft overgehouden. Zijn huis staat nog steeds leeg, misschien was de hoop dat hij daar weer terug kon komen maar dat zal helaas zoals het er nu naar uitziet niet meer lukken. Maar hij bood wel meteen deze woonruimte aan Leon aan. Dat is toch prachtig om te zien dat het hele dorp meeleeft met deze mensen.
Vandaag bij mijn vriendin een paar uurtjes wezen werken, zij kan niet alles meer en zo een keer in de 6 weken doe ik dan die klusjes die zij niet meer kan. Voordat ik ging had ik mijn eerste was in de machine gedaan. Gisteren stonk het mij te hard. Had gewoon daardoor best een drukke dag. Mijn fiets nog weer ophalen in het naburige dorp. De wassen draaien, ophangen en weer afhalen. Strijken morgen dan maar dat kwam er ff niet meer van. Nog wat in de tuin gewerkt en vanavond moest ik eigenlijk nog afwassen maar had geen zin. Morgen weer een dag ben lekker nog een avondrondje gaan fietsen, het is nog heerlijk en mooi om te zien de avond die valt, heerlijk die afwas loopt niet weg (helaas) nee hoor heb totaal geen hekel aan afwassen. Ik kom snel weer lezen maar met dit mooie weer gun ik mezelf weinig tijd daarvoor…..

4 gedachten over “Als de rook om je hoofd is verdwenen….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s