Het leukste vrijwilligerswerk

Vandaag heerlijk in de tuin gaan werken. Allereerst moest natuurlijk mijn vlonder veilig gemaakt worden en soms is uitstellen en even er mee stoppen zoals ik gisteren deed ook prima want vanmorgen had ik het binnen een half uur helemaal voor elkaar. Kwestie van het juiste bitje nemen, dan gun ik mezelf geen tijd om een ander bitje te pakken en dan draaien de schroeven door. Vandaag wel het goede bitje en alles ging prima zo.
Ik kan er weer veilig over lopen. Achter de blokhut vandaag gedoken. Daar was in de loop der jaren door bladeren, zand en aarde een hele koek gekomen op de tegels en die heb ik er afgeschept. Eigenlijk is het prima grond geworden voor in de tuin en daar verdeel ik het ook. Het is best krap werken want zo breed is het niet daarachter en er staat ook nog van alles zoals gaas met lekkere punten er aan. Nog een stukje schutting waarvan ik dacht wat doet dat daar nou eigenlijk, helemaal verrot de paal kon hem zo er uit pakken. Verder deed ie eigenlijk niks. Weet nog dat er voorheen nog een hele schutting stond en dit ik denk ik het restant.
Ik maak het niet te netjes want achter mijn schuur liggen nog wat oude dakpannen, een paar vlonderdelen, stukjes hout en stenen. Perfecte plaatsen voor de padden en kikkers om daar te overwinteren en dat mag sterker moet blijven van me. Ik zie momenteel in mijn tuin ook van alles als ik aan het werk ben. Jonge padjes, kikkers in soorten en maten van heel klein tot iets grotere blijft zo leuk.

Achter de schuur is het goed te doen uit het zonnetje. Het is een aardig klusje en als ik klaar ben zo rond 3 uur zie ik er uit als een bouwvakker, had ook mijn laarzen aangetrokken want ik zag het al weer gebeuren met mijn open sandalen die ik aanhad dat er weer wat op zou vallen. En dan maar liever stevige laarzen aan. Hoe heerlijk is het dan om even onder de douche te springen en me weer mens voelen haha.
Terwijl ik bezig was met werken achter de blokhut werd er gebeld. Voordat ik bij mijn telefoon ben is ie al afgelopen. Ik ben meteen terug en het is iemand van de Stichting Won die trouwens nu anders heet want tijdens coronatijd toen alle activiteiten op een heel laag pitje lagen zijn de diverse instanties in onze nieuwe gemeente gefuseerd tot een Stichting. Het is dus een Welzijns stichting die allerlei activiteiten organiseren voor mensen die hulp nodig hebben. Best veel wat ze doen en ik heb daar als vrijwilliger al regelmatig wat dingen gedaan.

Maar goed zij vertelde dat ze als Stichting gevraagd waren om in een blad voor mantelzorgers 6 of 8 pagina’s op te vullen met wat zij belangrijk vinden. Dat kunnen interviews zijn, informatie en foto’s of wat dan ook. En ze vroegen mij om hier aan mee te gaan werken in de redactie. Ik heb meteen ja gezegd, dat lijkt me hartstikke leuk en interessant om te doen en begin juli hebben we de eerste vergadering er over. Ben al vaker bij mantelzorgbijeenkomsten geweest en best met veel mensen gesproken daarover. En ook voor mijn moeder en zwager zelf mantelzorger geweest. Nou ja dit zijn voor mij de leukere vrijwilligersklusjes waar ik graag aan mee ga werken.
Morgen mijn tweede prikkie halen en als ik dan spierpijn krijg weet ik in ieder geval waar het aan ligt.

10 gedachten over “Het leukste vrijwilligerswerk

 1. Wanneer men mij zoiets zou vragen kun je wel raden wel onderwerp over manterzorgers ik aan zou dragen. Het totaal niét aansluiten van de zorgorganisaties op de 24 uurszorg voor mensen die een dementerende partner verzorgen. Die mensen worden niet gehoord en hebben ook de tijd en de energie niet om aan de bel te trekken. Misschien moest je mij maar interviewen. 😉

  1. Dat was wel waar ik het eerste aan dacht moet ik zeggen hoor. Ga eens kijken of het echt over onze organisatie gaat of dat het breder is. Zo ik het begreep is het wel voor een landelijk blad voor mantelzorgers. Veel meer weet ik er ook nog niet over.

    1. Ja voor dit soort klusjes word ik meestal gevraagd. Wel leuk dit is geen vast vrijwilligerswerk maar van dit soort eenmalige dingen. Dat vind ik eigenlijk prettiger.

 2. Leuk klusje dus weer 🙂
  Ben jaloers op jouw dat je ondertussen alle twee je prikken gehad hebt, ik moet nog tot het eind van de maand wachten, tenminste als het door gaat, want ik zit nu met Corona in isolatie 😦

  1. Ik las het wat ontzettend vervelend. Ja mijn zus had ook Astra zeg maar en die moet ook veel langer wachten. Ik had Phyzer en dat zat sneller op elkaar die vaccinaties. Heel veel sterkte er mee vind het echt zo vervelend voor je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s