Verken de Krimpenerwaard…..

Bij mij in de omgeving in de Krimpenerwaard zijn best veel mooie fietsroutes, veel fietspaden langs kleine riviertjes zoals de Loet en de Vlist of lekker rustig door de polder.
Mijn voormalige werkgeefster heeft sinds een paar maanden ook een E-bike gekocht. Mensen vroegen wel eens of ze nog wel kon fietsen want ze fietste eigenlijk nooit. Of ze ging lopen in het dorp als er boodschappen of zo gedaan moesten worden of ze nam de auto.
Maar ze had er wel lol in, ze heeft ook een hele mooie fiets met de accu in het frame want zo’n accu met een fietstas achterop vindt ze maar een beetje truttig haha. Ze is zelf ook al 59, ook niet zo piep meer. Al vindt ze mijn fietstassen wel makkelijk om wat in te stoppen. 😂😂
Ze is vorig jaar gescheiden (maar dat had ik al eens geschreven denk ik) en daar heeft ze het nog steeds heel erg moeilijk mee. Nu mag het café weer open en merk ik wel dat ze zich ook weer wat beter voelt. Ze heeft weer een doel en met het mooie weer was het al meteen druk en ook heel gezellig op het terras van haar café.
Maar goed een week of 4 geleden zei ik zullen we samen eens een rondje gaan fietsen en daar had ze wel oren naar. Er was toen nog niets open maar ik wist wel een kleine uitspanning onderweg waar we wel een ijsje konden kopen. Het was die dag ook mooi weer, we troffen het nog in de koude periode.
Een mooi rondje polderen, ze kwam op wegen waar ze nog nooit geweest was en ze vindt het heel leuk en ik ook trouwens. Wat kletsen onderweg, opeens een hele andere band dan werkgever, werkneemster zeg maar.
Nou ja vorige week zijn we de Algera brug over gegaan, met het mooie weer en terrassen weer open leuk om te doen.
Afgelopen donderdag heb ik haar meegenomen naar de Vlist, een mooi deel van de Krimpenerwaard met een klein riviertje waar het dorp naar genoemd is.
Op een mooie locatie langs de route een bakje zitten doen. En terug vonden we ongemerkt een andere route en daar was ik zelf ook nog nooit geweest. Zo ontdekken we samen zo nog verder de Krimpenerwaard.


Zij vindt het leuk om te doen en ik ga het ook steeds leuker vinden. De laatste weken was toch mijn rondje vaak hetzelfde, voelde ik mezelf ook soms wel een einzelganger worden iets wat ik op zich niet erg vind want dan kan ik ook rijden waar ik wil stoppen waar ik wil en fotograferen. Maar zo samen, wat kletsen, op een terrasje zitten is zeker heel leuk om te doen.
We willen ook nog de Lek over en langs de Alblas gaan fietsen naar Oud Alblas, vaak geweest en ook een mooi stuk om te gaan fietsen.
En zo zijn er nog wel meer mooie routes te doen, richting Schoonhoven, Nieuwpoort aan de overkant ook zo mooi……… hopen op een mooie zomer met veel leuke fietstochtjes.

9 gedachten over “Verken de Krimpenerwaard…..

  1. Alleen is maar alleen, best lekker voor af en toe maar toch! De omgeving leent zich heel fijn om te fietsen weet ik nog uit de tijd dat mijn zus een stacaravan in Stolwijk had . We logeerde er wel eens om voor haar poes te zorgen als ze zelf op vakantie waren.Heerlijk, ook met een bootje veel in de buurt rondgehangen.

    1. Ja hoor zo samen wat doen is gewoon leuk beetje kletsen en fietsen. Het is inderdaad een mooie omgeving om te fietsen. Sinds jouw tijd zijn er ook heel wat fietspaden weer bijgekomen.

  2. Mijn (alweer jarenlang) beste vriendin was vroeger mijn afdelingshoofd. Maar de eigenlijke vriendschap kwam pas van de grond toen zij een functie elders in het bedrijf kreeg… Dan zijn de omstandigheden ernaar, kennelijk. Bij jullie ook?

    1. Ja dat klopt hoor. Heb bij mijn werkgeefster het in de 25 jaar dat ik er werkte het zo vaak mis zien gaan dat personeel te eigen werd, heb altijd geprobeerd het wat zakelijker te houden. Nu heb je een andere band en dit is gewoon leuk zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s