Zonsverduistering en airfryer

Natuurlijk heeft het absoluut niets met elkaar te maken de zonsverduistering en een airfryer maar het zijn twee onderwerpen waar ik het nog een keer over wilde hebben.
Nou ja die zonsverduistering van vorige week, ik was er helemaal klaar voor. Had op de radio gehoord dat je door een vergiet op een wit blad kon fotograferen en ik zat klaar in de tuin.

Ik oen deed vast iets heel erg verkeerd want ik zag helemaal niets, ja de schaduw van een vergiet dat op zich wel weer een paar leuke schaduwplaatjes opleverde.
Nou ja de foto´s die ik wel zag van mensen vond ik ook niet spectaculair hoor, het leek meer op een reclame voor apple. Alleen het steeltje ontbrak er nog aan en een beetje draaien. Ach ik had me weer even vermaakt en al mijn vergieten weer eens bekeken.

De airfryer, mijn zus zong er al zeker een jaar de lof over het gebruik er van zonder vet eten bakken, braden en warm maken e.d.
En drie weken geleden waren ze in de aanbieding bij de Lidl en heb ik mijn zwager lief aangekeken en die heeft hem voor me opgehaald. Hij was te groot om op de fiets mee te nemen voor mij.
Ik heb het geprobeerd met verschillende dingen en ik moet zeggen, ik vind het ook echt een uitvinding.
De eerste keer had ik een zak patat gekocht om het eens uit te proberen en de patatjes waren heerlijk. En twee weken geleden toen Wim hier was en we wat lang op een terras hadden gezeten zodat ik niet uitgebreid meer wilde koken het restant van die zak patat in een keer er in gegooid.

Halverwege een keer omgeschud en ze waren aan alle kanten mooi licht bruin en knapperig.
Eergisteren bieten geoogst in mijn tuin en heel ouderwets eet ik die met uien en een speklapje.
Het speklapje ook in de airfryer klaargemaakt en onderin lag een aardig laagje vet dat er uitgebakken was terwijl ik verder niks geen vet toegevoegd heb. Dat is toch winst.
Gisteren was voor mij de ultieme test, het restjes aardappelen van gisteren “frituren” in de airfryer en ze smaakten heerlijk. Niet droog of zo en alles zonder vet of boter om in te bakken. Heb er ook al voorgebakken broodjes er in gebakken en dat smaakte ook goed.
Ik ben er dus blij mee, ga zeker nog meer dingen uitproberen en wat mij betreft dus geen miskoop.

14 gedachten over “Zonsverduistering en airfryer

 1. Grappig die vergiet foto’s, heeft het je toch iets opgeleverd.
  Ik heb helemaal geer ervaring met een airfryer, heb er wel eens naar gekeken en weet niet zeker meer waarom ik er niets in zag. Als ik erg nadenk was het misschien omdat ik vond dat het allemaal erg lange bereidingstijden had.

 2. Wij hebben ook een airfryer maar ik vind frietjes uit het vet nog altijd lekkerder dan uit de airfryer. We gaan ‘m dan ook maar verkopen. Wij doen er niets mee. Beetje zonde: 2x gebruikt, maar ja.

 3. De zonsverduistering helemaal gemist 😱
  In de keuken van huisje waar we nu ruim een jaar wonen was geen ruimte voor een oven dus kochten we ook ‘n airfryer. Dik tevreden en voor een paar broodjes of een kleine cake. Scheelt veel in energie-verbruik t.o.v. een grote electrische oven. (De zoete aardappelfriet is ook heerlijk)

 4. Die zonsverduisternis heb ik me niet mee bezig gehouden. Ik had niet zo’n bril dus durfde ik er toch niet in te kijken. Een airfryer leek mij ook al een tijdje wat, maar Jan lijkt het niks. Inmiddels bakt hij de aardappelstukjes want ik kan de pan niet omschudden en hij wel. Dus die lukken sowieso altijd! Maar ik wens je er veel plezier mee!

  1. Ik vind hem voor mij heel handig in gebruik. Ik durfde ook niet er in te kijken of mijn camera te gebruiken, schijnt niet goed te zijn. Heb nog wel even door een cd gekeken maar dat werkte ook niet. Ach zo belangrijk was het niet.

 5. Fijn dat het geen miskoop bleek. Ik heb er ook geen, en er ook geen behoefte aan merk ik elke keer weer. Maar mensen die hem wel hebben hoor ik er ook alleen maar vol lof over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s