Sisterhood ?

Pas had ik een gesprek met mijn schoolvriendin die over twee weken weer een paar dagen bij me komt logeren.
Wij kunnen het momenteel heel goed weer met elkaar vinden. Hoewel we maar 10 dagen verschillen in leeftijd, ongeveer dezelfde opvoeding hebben gehad en allebei hetzelfde sterrenbeeld hebben zijn we toch wel behoorlijk anders.
Of zoals we het beide altijd omschrijven, ik sta een versnelling hoger altijd en dat is soms wel eens lastig. Maar goed voor een paar dagen is dat best te doen hoor en de laatste jaren hebben we het heel leuk samen.
Gaan meestal fietsen of iets anders doen, een keer uit eten samen, gewoon leuk.
Moet nodig ook weer eens een keer naar Harderwijk waar zij woont want dat is echt al weer heel wat jaren geleden. Doordat zij hier in de omgeving is geboren komt zij sowieso ieder jaar hier heen ook om haar familie te bezoeken. En bij mij logeren is dan makkelijk, ze kan doen en laten wat ze wil.
Afijn we hadden zoals meestal weer een heeeeeeeeel lang telefoongesprek en toen kwam het onderwerp “Sisterhood” of te wel zoals zij het noemt zusterschap maar dat vind ik helemaal zo’n truttig woord ter sprake.
Zij is echt een mens van allemaal vrouwenclubjes waar ze op zit terwijl ik meer van de een op een contacten ben en helemaal geen vrouwenclubjesmens. (mooi wordfeut woord) en toch meer heb vaak met mannen goede gesprekken heb. Hoewel ik ook wel vaak met vrouwen ga fietsen of iets anders doen.

Maar goed het ging er om dat zij wel eens met medeweten zijn vrouw gaat wandelen met een man uit de buurt. Iemand waar zij en haar ex mee bevriend waren heel veel jaren geleden en die schuin tegenover haar weer kwam te wonen. De vrouw zelf gaat net als ik graag in haar uppie op stap met haar camera en ze had tegen haar man gezegd toen hij met pensioen ging en alles met haar samen wilde doen, dat gaan we niet doen. Je zoekt zelf ook maar wat dingen voor je alleen op. En dat deed hij ook, vrijwilligerswerk en dan zo nu en dan wandelen met mijn vriendin.
Alles prima maar toen ze een keer koffie ging drinken bij die man om ook zijn vrouw weer eens te ontmoeten was die niet erg gastvrij en ging halverwege weer weg.
Ik zei dus toen ze dat een maandje geleden vertelde, misschien vindt ze het toch niet zo leuk dat jullie gaan wandelen ? Maar dat was niet het geval, die vrouw had er geen behoefte aan om nieuwe vriendschappen aan te gaan. Zij zei ook geen andere intenties te hebben dan het wandelen al vond ze hem wel een leuke vent. En ze vertelde ook wel dat ze een keer wat te drinken, een kleedje en nootjes meegenomen had om in de pauze wat gezelligs te doen. En ze had ook met die man verteld over mijn opmerking dat zijn vrouw het misschien niet leuk zou vinden maar hij vertelde dat het helemaal geen punt was en hij en zijn vrouw het prima samen hadden.
Zelf is ze gescheiden, heeft na haar eerste huwelijk nog een langdurige relatie met een vrouw gehad en daarmee samen gewoond en is nu al weer jaren alleen.
En toen begon ze dus over de Sisterhood, Wij vrouwen doen dat toch niet elkaar aan zei ze, ik zou nooit die vrouw bedriegen met haar man.
Ik vroeg of ze soms ergens onder een steen heeft geleefd want hoe vaak komt het juist niet voor dat zulke onschuldig begonnen wandelingen tot iets anders leiden. Of de buurman die klusjes voor de gescheiden buurvrouw doet en iets te enthousiast verder klust, Nu geloof ik dat haar intenties echt wel zuiver zijn al zou ik voor niemand mijn hand in het vuur steken wat dat betreft.
Krijg ook wel de kriebels als ze dat zo zegt hoor, wij vrouwen zijn toch allemaal zusters van elkaar die doen elkaar dat niet aan. Nou breek me de bek niet open, ik zie niet anders gebeuren.
Het zit echt niet altijd in de mannen hoor, vrouwen kunnen er wat dat betreft ook wel wat van.

Ik denk dat het best mogelijk is om een platonische vriendschap te hebben met een getrouwde man als er een gezamenlijke hobby is, Ik ging ook regelmatig met een getrouwde man samen kaarten op toernooien toen ik gescheiden was. Zijn vrouw vond dat ook geen enkel probleem, Hij vond het gezellig als ik meeging en ik had geen auto en kwam zo ook op de toernooien. En bij ons was deze vriendschap ook echt absoluut alleen het kaarten. Zijn zoon en mijn zoon werkten ook samen als het dreamteam in een cafΓ© jarenlang en met zijn vrouw (hij is zelf overleden een aantal jaren geleden) heb ik nog een goed contact steeds.
Dus was mij betreft kan het best al vind ik het ook soms wel een grijs gebied, Jullie ook ???

23 gedachten over “Sisterhood ?

 1. Na mijn scheiding kwam de man van een stel waar mijn ex en ik bevriend mee waren toe we nog getrouwd waren plotseling een keer langs om te vertellen dat zij niet meer met mij bevriend konden zijn. Ik was nu tenslotte een alleenstaande vrouw en waar de man tijdens mijn huwelijk ook wel eens langskwam als ik alleen thuis was, nu kon dat toch echt niet meer. Stel je voor straks probeerde ik wat bij haar man. Huh??? De gedachte alleen al. Het was een aardige man hoor, maar totaal niet iemand waarbij ik ooit de gedachte had gehad van nou met jou wil ik wel een beschuitje eten. Maar nee zijn vrouw had beslist de vriendschap was over. Ze bleven nog wel met mijn ex omgaan, want ja die had mij verlaten en belazerd met een andere vrouw, maar ook weer getrouwd, daar bleven ze dan liever bevriend mee. Nou achteraf was ik blij dat ze die keus gemaakt hadden met mensen die zo denken wil ik niet bevriend zijn.

  1. Dat is heel herkenbaar. Mijn buurvrouw kwam daarna ook alleen een bakje doen. Niet daarvoor hoor ze wist heus wel dat ik niks met haar man wilde. En ik ging nog wel bij hen eten zo nu en dan. Maar sommige hebben dan toch het idee dat je opeens “loslopend wild” ben geworden die zo nodig weer een man zo snel mogelijk wilt hebben. Ik ook niet hoor.

 2. De kans dat het verkeerd afloopt is het grootst als de alleenstaande van de twee nog maar kort alleen staat. Dan is er vaak nog veel verdriet en moet er getroost worden en groeit er veel makkelijker een band waar de eenzame zich aan vast gaat klampen. Ik heb ook niets met “vrouwenkliekjes” maar ben gelukkig niet op zoek naar een nieuwe relatie. toch houd ik er wel rekening mee om niet al te nadrukkelijk met mannen om te gaan.

  1. Ik denk het ook inderdaad wel dat een beetje aandacht vaak verkeerd opgevat wordt dan. Ik sta er nooit zo bij stil hoor hoe ik met mannen of vrouwen omga. Maar merkte wel dat er vrouwen van stellen dan wel alleen kwamen. Ook prima maar een beetje gek was het toch wel. Ik was echt niet uit op mannen van vriendinnen, integendeel moest er niet aan denken haha……

   1. Ik snap ergens nog wel dat mannen dan niet altijd meer meekomen, meestal hebben de mannen dan toch hun eigen gesprekken en dat valt dan weg. Of zoals met klaverjassen, je komt iemand te kort.

 3. Ik vind dat t moet kunnen, een platonische vriendschap tussen man en vrouw maar als, door ex-man belazerde vrouw, is mijn vertrouwen ernstig beschadigd en zou ik er heel veel moeite mee hebben als mijn huidige partner zo’n vriendschap zou hebben/krijgen.

    1. Waarom ook niet toch… je moet je eigen zelfbeeld toch weer opbouwen maar dat gaat vast wel weer lukken hoor hoop ik voor je. Mijn instelling is wel gewijzigd dat ik met mijn relatie ook denk, zolang het duurt is het prima en mijn eigen leven er naast heb en hou.

 4. Ik denk dat het ook moet kunnen hoor. Jan heeft hier een fietsvriendin, ze kon zijn dochter zijn, maar haar man en ik hebben er geen moeite mee. Met Jan heb ik ook een hele andere relatie. We vertrouwen elkaar volkomen.
  Een hele andere insteek… Een Engelse vriendin, die weduwe is, heeft haar man destijds ‘afgepakt’ van zijn vrouw. Nadat N. en ik uit elkaar waren gegaan praatte ze helemaal niet met hem en met zijn vriendin zeker niet, terwijl ze elkaar regelmatig tegenkomen, want ze zijn buren in het complex op Gran Can waar hij woont en zij een appt. heeft.
  Ik heb haar al een aantal keren gezegd dat ik hoop dat ze gewoon doet. Ik doe dat ook… Na een aantal jaren praatte ze wel weer met mijn ex maar nog steeds niet met zijn vriendin. Want die had van hem af moeten blijven want hij was getrouwd, met mij… haar vriendin. De achtergronden kent ze niet, maar nee hoor… ze negeert haar volledig. Heel raar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s