Straatpraat…….

Zo fietsend hoor je nog wel eens wat onderweg leuke en gezellige dingen maar soms ook wel eens minder leuk, dat ik denk, kan het wat minder.
Ben zelf meestal nogal makkelijk maar soms kunnen mensen dingen zeggen dat er opeens bij mij wat straattaal naar boven komt en ik dat ook bezig. (wat zeg ik dat netjes hé)
Zoals van de week. Ik was even iets terug wezen brengen in een winkel. Liep terug naar mijn fiets die netjes aan een nietje stond. Naast mijn fiets waren twee dames bezig hun fietsen neer te zetten, niet aan nietjes maar er naast. Nu kan mij dat weinig schelen maar die ene vrouw zette haar fiets zo dicht tegen de mijne dat ik hem echt niet meer van slot kon krijgen. Dus ik vroeg, zou u de fiets iets verder kunnen zetten dat ik mijn fiets even weg kan halen. De vrouw keek meteen chagrijnig (ik kon er ook niks aan doen dat het warm was toch) en zei je kan er toch wel bij. Nou dat lijkt me moeilijk zei ik en ze zetten de fietsen iets verder op neer. Al scheldend op mij liepen ze weg en opeens alsof er een duivel in mij ontwaakte zei ik, ik had hem ook om kunnen pleuren hoor, was je daar blijer meer geweest. Ze liepen maar verder. Ik haalde mijn fiets van het slot en bleef (echt per ongeluk) toch nog met mijn trapper achter haar standaard (zo’n dubbele waar je de fiets als het ware naar achteren optrekt) haken en die fiets begon te wankelen. In mijn hoofd was er even een gevecht tussen mijn duiveltje die dacht laat vallen en mijn engeltje dat dacht pak beet, laat hem niet vallen.
Mijn engeltje won en ik stond even te laveren met in allebei de handen een fiets, het lukte me om ze allebei staande te houden en ik ging weg.
Met mijn zus was ik aan het fietsen, we kwamen bij een brug waar een groep scholieren net van af kwamen. Ze kwamen blijkbaar net uit school en waren uitgelaten en fietsten al waaierend een eindje het fietspad op. Mijn zus was er net voor en ik dacht, ik blijf er even achter tot ze zich weer gehergroepeerd hebben en dan ga ik ze wel weer inhalen. Komt er zo’n man achter me aan fietsen, gooit zich in de groep scholieren en roept tegen mij “ja zo fietsen ze tegenwoordig”. Ik antwoord dat ik dat vroeger ook met mijn vriendinnen wel deed en denk doe niet meteen zo negatief. Even later zie ik de man naast het stoplicht dat op rood staat schuin de straat over steken en ik denk. Over goede voorbeelden gesproken. Jammer dat ie niet meer op hoorafstand was.
Bij mijn zoon achter de straat schoon te maken van onkruid. Er komt een man langs op de fiets. Hij stopt en begint een praatje. Zo zegt ie, u bent aardig bezig, hoe ver gaat u dat doen heel de straat?
Ik zeg wat denk uzelf, nee hoor, tot voorbij de garage dan is het wel weer mooi geweest.
Hij is nieuwsgierig naar mijn knielbankje dat ik altijd mijn tuinrollator noem en vraagt hoe dat werkt.
Ik laat het hem zien. Dat je zo zittend op je knieeën makkelijk kan werken, aan de zijkanten een steuntje hebt om weer overeind te komen. En als je hem omdraait kan je er op zitten. Hij vindt het een mooi ding zegt ie, er ontbreekt alleen wel iets aan. Ik vraag wat ie er aan mist en hij zegt, een houdertje voor mijn biertje. Ik schiet in de lach. Ja dat zal wel handig zijn zeg ik. De man zegt vriendelijk gedag en fietst weer verder.
Straatpraat, ik hoor het en soms onthou ik het en levert het weer een blogje op……

10 gedachten over “Straatpraat…….

    1. Ja dat vond ik ook. Meestal ben ik best tolerant maar zoals die “wijven”reageerden deed mijn bloed dat door de ruim 30 graden al heet was wel koken even. Ook wel eens lekker zo vond ik schelden haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s