Zo’n dag…..

Soms opeens heb ik zo’n dag dat ik het niet naar mijn zin heb zonder bijzondere reden zoals gisteren toen ik opkwam.
Best een beetje gek want het zonnetje scheen, het was prachtig weer, dat zijn wel mijn dagen.
Maar gevoel laat je soms niet dwingen.
Misschien omdat het vaderdag was, al is mijn vader al 30 jaar geleden overleden, hij overleed precies op vaderdag, was destijds zo bizar eigenlijk. En iedere vaderdag moet ik daar wel even aan denken.
Of omdat ik eigenlijk vandaag even weer mijn kleinkind had willen zien maar ja vaderdag dus “moeten” ze bij de vaders op bezoek en Peter natuurlijk zelf verwend worden, het is allemaal zo logisch.
Dat is wel een van de dingen die ik mis al zou ik mijn ex echt nooit meer terug willen. Maar had wel graag samen opa en oma geworden om er als setje samen van te kunnen genieten en herinneringen aan onze eigen kinderen ophalen. Dat is niet anders.
Maar goed dat verklaart misschien waarom ik me opeens wat triestig voelde en wat werkt dan het beste voor mij ? Op pad gaan met de fiets.
Echt zulk heerlijk fietsweer vandaag en ik had me voorgenomen een flink eind te gaan fietsen. Eerst even langs de zwarte sterns die momenteel jongen hebben. Ga lekker in het gras zitten kijken naar het voederen de vele libelles worden aangesleept om de hongerige keeltjes te vullen.
Het is echt zo’n mooi gezicht, zo’n jong dat echt alleen maar reageert als zijn eigen pa of ma aan komt vliegen. Bij andere sterns die overvliegen reageren ze niet eens. Terwijl het voor mij dezelfde geluiden zijn die ze voortbrengen.


Ik merk dat ik helemaal weer begin te ontspannen en me relaxer voelen. Er komt nog een fotograaf naast me zitten en we komen in gesprek over de zwarte sterns en wisselen wat ervaringen uit.
Nog een eindje verder fietsen en even een ijsje gaan eten in het Schapenschuurtje. Weer naar huis gauw de foto’s gaan zitten bekijken. Ik verwacht er niet veel van mijn lens wordt slecht, er moet echt een nieuwe komen en ter plekke besluit ik dat ie er ook gaat komen. Heb al weken een mooie gezien maar ja een lens is niet goedkoop en ben voor mezelf altijd zuinig. Maar fotograferen is zo mijn hobby geworden en hobbys kosten nou eenmaal geld toch. Daar heb ik ook het plezier weer van.
Er zijn wel een aantal redelijk geslaagde foto’s bij, het valt me niet tegen. Lekker muziekje aan. Even eten maken, verse tuinbonen plukken, voel me net de heks van Hans en Grietjes, aan de bonen voelen of ze dik genoeg zijn om te eten. Ze hoeven van mij ook niet te dik en groot te worden. Ze zijn perfect en smaken heerlijk. Takje vers bonenkruid, mintthee uit de tuin en aardbeien met kwark toe. Een aardige maaltijd uit de tuin zo.
Mijn ik-voel-me-niet-zo-lekker gevoel is helemaal verdwenen, voor mij is de natuur echt helend.
Afgelopen week las ik ook een spreuk van de Buddha die ik zo mooi vond en zo op mijn lijf geschreven: Dit geldt natuurlijk niet voor de boeketjes madeliefjes die Yenthe voor me plukt. 😉 dat is pure liefde.

12 gedachten over “Zo’n dag…..

 1. Ik begrijp je gevoel dat je met je ex samen opa en oma had willen worden. Er is niemand anders die zoveel van je kind houdt, dan de andere ouder (als het goed is). Helaas is t niet anders. Same here 😐

  1. Ja denk dat meer mensen daar mee te maken hebben. Het is niet anders en gelukkig gaan we goed met elkaar om mijn ex met zijn vriendin en ik. Rij ook vaak met ze mee naar Peter bij verjaardagen en zo.

 2. Hele mooie spreuk.
  Gek he dat je soms zo tegen dingen kopen aan hikt voor jezelf. Lens is niet goedkoop maar je zal er geen boterham minder hoeven eten toch als je hem koopt?
  Ik heb eens lange tijd geklaagd dat mijn naaimachine zo stug naaide tot partner zei dan koop je toch een nieuwe, was gewoon niet bij me opgekomen omdat de oude als 30 jaar oud was en ik die nog van opa had gekregen

  1. Ik eet er inderdaad geen boterham minder om maar voor mezelf geef ik niet zo heel gauw veel geld uit. Ja die naaimachine heb ik ook vervangen, dat oude zware ding. Nu pak ik hem met een hand op en hij doet het heel goed.

 3. Wat een prachtige spreuk zeg!!
  En zo’n dag dat je er even geen zin in hebt, somber bent, zo herkenbaar. En vaak kom je er inderdaad niet achter waarom.
  En gelukkig lukte het je om dat gevoel van je af te zetten, mij trouwens meestal ook wel hoor 🙂

  1. Ja hoor, dat mag ook wel een keer toch, het leven is nou eenmaal niet altijd rozengeur en manenschijn. Als je er maar weet uit weet te komen, gelukkig lukt me dat meestal wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s