Mag ik haar houden ???

Sinds ik een paar weken geleden begonnen ben met een nieuw soort medicijn voor mijn (iets) te hoge bloeddruk heb ik best last van hoofdpijn. Geen snijdende hoofdpijn maar gewoon een vervelend gevoel terwijl ik eigenlijk nooit last van hoofdpijn had.
Bij de brief die ik er bij kreeg bij die medicijnen stond dit ook wel als verschijnsel als ik er mee zou beginnen maar hoe lang dat nodig had om te wennen er aan stond er verder niet bij.
Afijn afgelopen weekend was ik bij Wim en die nieuwe pillen zaten nog niet zo vast in mijn systeem dus was ik ze vergeten en ik had ook geen last van die hoofdpijn het weekend.
Daarna weer begonnen en daar was het weer. Nou ja dan ga ik me van alles in mijn hoofd halen en malen en nadenken.
Toen ik gisterenavond opeens een zwarte streep voor mijn ogen zag begon het nog erger te maken al was die streep na 5 minuten weer weg en kwam het waarschijnlijk doordat ik van iets licht naar donker ging, het was namelijk toen ik alles afsloot om naar bed te gaan.
Vanmorgen bleef het maar malen en malen en op een gegeven moment dacht ik, ga gewoon de huisarts bellen wat ik er aan kan doen en of het te verklaren is.
Mijn eigen huisarts was met vakantie en er was een vervangster waar ik vanmiddag al terecht kon.
Wat een leuk mens, een wat oudere arts, denk al met pensioen, op een of andere manier hou ik daar wel van. Ik vertelde wat ik voelde en vroeg wat ik er aan zou kunnen doen.


Ze was heel open, nam me meer dan serieus en had alle tijd voor me. Ze vertelde wat de medicijnen deden waar het voor was en dat het wel een paar maanden kon duren die verschijnselen voordat mijn lichaam daar aan gewend was. Maar zei ze, je kan ook gewoon halve tabletten nemen en kijken hoe het dan uitpakt. Maar blijf je er last van houden mag het medicijn niet erger zijn dan de kwaal. Ze vertelde ook dat die pillen met mijn bloeddruk ook meer waren voor de lange termijn dat de aderen soepel blijven. Ze vroeg of ze mijn bloeddruk mocht meten en natuurlijk was ik ook nieuwsgierig en die was gewoon zoals ze hem graag zien dus al helemaal op peil.
Zij had op mij ook zo’n rustgevende invloed. En eerlijk hoor mijn eigen huisarts is ook een prima mens, heeft ook altijd alle tijd en ben helemaal tevreden met haar. Maar zij was zo nuchter.
Ik zei ook dat ik af zou moeten vallen zeker, iets waar mijn eigen huisarts altijd meteen aan komt draven.
Ze bekijkt me zo van top tot teen en zegt natuurlijk voor je knieën zou het beter zijn dat er wat af ging maar je hebt geen last van overmatig buikvet. Dat is het belangrijkste. Al heb je een dikke kont, benen of flappen aan je armen (serieus zo zei ze het echt) dat kan helemaal geen kwaad.
Belangrijk is dat je regelmatig beweegt. Er is zelfs onderzoek geweest naar diabetes en daaruit bleek dat vrouwen die wat gezetter zijn er minder last van hebben dan hele slanke vrouwen.


Ik vertelde dat ik iedere dag fietst en in de tuin werk en altijd wel bezig ben met van alles. Ze was heel geïnteresseerd in het verbouwen van mijn eigen groentes. Ik zei dat mijn valkuil chocolade is. Puur of melk vroeg ze, ik zei zo puur mogelijk. O zei ze dat kan helemaal geen kwaad dat is zelfs goed voor je hart en bloedvaten pure chocolade. Geen witte of melk. O heerlijk een huisarts die chocolade goedkeurt natuurlijk geen plak per dag maar dat doe ik ook niet. Zo leuk toch wat een mens kwam echt met een goed gevoel en gerustgesteld naar buiten en dacht “mag ik haar houden”. En zelfs mijn klachten waren al half verdwenen, wat zit een mens toch raar in elkaar.

19 gedachten over “Mag ik haar houden ???

 1. Heerlijk zo’n recht voor z’n raap en nuchtere arts die ook nog gewoon luisteren kan. Daar raak je inderdaad een deel van de klacht al door kwijt.

 2. Klinkt als een zalige huisarts.
  Die 🩸 druk-ellende herken ik. Ik had op een gegeven moment drie pillen tegen hoge bloeddruk.
  Ik had bijwerkingen: ‘dode’ neuspunt, tenen en bij warm weer achteraf een veel te lage bloeddruk. Stress ( help druk moet nu laag zijn, verhoogt mijn druk met 10-15 punten) is de boosdoener,weet ik inmiddels.
  Ik had het programma ‘Dokters van morgen’ gezien. Daarin passen mensen hun voeding aan en gaan meer bewegen. Allemaal mensen met (risico ) diabetes en hoge bloeddruk, net als ik. Na drie weken waren ze allemaal van de medicatie af. In overleg met de huisarts ben ik toen ook gaan minderen. Ik had nog 1 pil en sinds twee weken is die ook weg.
  Voor ik mijn bloeddruk meet, haal ik nu drie keer rustig adem en glimlach. Tot nu gaat het goed.
  Jij beweegt al heel veel ( meer dan ik). Dat is het medicijn tegenwoordig. Ga zo door! 🙂

  1. Ik ben er ook van overtuigd als ik mijn bloeddruk moet komen meten dan voel ik me al gespannen worden en daardoor net wat hoger is. Vorig jaar ging ik later bij een andere mevrouw meten, die begon eerst over van alles te praten en toen was ie goed. Maar mijn dokter wil daar niet aan en deze arts snapte dat weer wel. Pff. lastig hoor. Van diabetes heb ik nooit last van gehad tot nu toe.

 3. Haha wat een heerlijke huisarts. Ik heb er ook zo een. Van de pure chocola wist ik al, ook van een arts gehoord jammer genoeg ben ik er niet dol op. Maak er regelmatig chocolademoes van met eiwit en slagroom, heerlijk maar ik denk niet dat de artsen het zo bedoelen.

 4. Klinkt naar mijn oude huisarts van vroeger. Die was ook zo nuchter en vroeg geen dingen waarvan hij wist dat het niet kon, Bijvoorbeeld met twee peuters om je heen met een pijnlijke enkel niet lopen met de voet omhoog gaan zitten.
  Dan pakte hij die enkel goed in en zoveel mogelijk rust te houden als het even kon. maar áls hij iets nodig vond wist je zeker dat het belangrijk was.

 5. Geweldig mens. Trouwens, er zijn heel veel gezondheidsdieeten die +70% pure chocolade adviseren. Mijn zus eet koolhydraatarm en die neemt naast een handje noten ook elke dag een stukje chocolade. Niets mis mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s