Altijd blijven leren…….

Ik zeg altijd dat ik mijn leven lang nieuwe dingen wil blijven leren. Lijkt met goed voor de hersenwerking maar bovendien vind ik het nog steeds leuk om wat nieuws te horen of te lezen.
Zo sprak ik de afgelopen week de veerpontbaas die met zijn kleine bootje de IJssel over vaart heen en weer, heen en weer (die heb ik van drs. P.)
Maar goed ik vroeg hem of hij ook nog iets gemerkt had dat het water hoger was dan normaal en ik kreeg een lesje over eb- en vloed van hem. Een man van de praktijk die het dagelijks ziet.
Hij had er helemaal geen last van gehad, het verval is daar ook maar een meter vertelde hij en de noordoostenwind werkte daar ook aan mee.
Onderweg verderop zag ik boven een viaduct dit bord staan:

Kennis is kracht, wat ik kende als uitdrukking, kennis is macht maar het zal beide wel kloppen. Al vond ik die professor op die foto wel heel streng kijken maar wel leuk gedaan.
Ik leerde nog meer onderweg, iets over olifanten namelijk.
Wist zelf niet beter dan dat olifanten grijs of bruinachtig misschien zijn maar ik had het dus helemaal mis want er bestaan blijkbaar ook gele olifanten. Je moet het allemaal maar weten. Maar het is allemaal weer opgeslagen in mijn grijze massa ook wel hersens genoemd.
Ook zelf mijn route vinden in onbekend gebied heb ik weer veel van geleerd. Niet altijd luisteren naar mensen die je de weg wijzen en zelf ook na blijven denken of het wel klopt.
Afijn gewoon onderweg een rondje fietsen valt er weer genoeg te leren zo…….


3 gedachten over “Altijd blijven leren…….

  1. Alleen mensen die goed bekend zijn in de buurt kun je vertrouwen als ze de weg wijzen. Maar dat kun je helaas niet aan hun neus zien. 😉 Maar gelukkig leiden er meestal niet alleen meerdere wegen naar Roma ,maar ook naar jouw doel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s