Google Maps…..

Afgelopen week dus naar Intratuin gaan fietsen, ik ben geen postduif en dat is een understatement, ik zie nog kans in bekend gebied verkeerd te fietsen of lopen.
Dus deze route was echt een uitdaging voor me. Nu heb je natuurlijk Google Maps, dat heb ik ook en kan ik het zo intikken maar ik vind het niet leuk.
Leuker om aan mensen de weg te vragen en dat heb ik dus gedaan, vier keer.
De eerste keer in Nieuwerkerk. Een aardige man met 2 teckels die me weer op het goede spoor zetten, bijna letterlijk want ik fietste een eind langs het spoor.
Bijna in Zevenhuizen stond ik samen met een vrouw op het stoplicht te wachten, ze was niet bekend zei ze waar Intratuin was maar ze wist wel dat ik eerst nog een stuk links af moest gaan.
Ik deed dat en even later zag ik haar zitten op een bankje, ze zag me aankomen en stak haar hand op. Ze vertelde dat ze opeens de weg herkende van de keren dat ze met de auto naar Intratuin was geweest. Als je langs deze weg blijft fietsen kom je er vanzelf zei ze.
Ik volgende haar advies op en ging daar heen fietsen maar zo een km of 1,5 stopte die weg en zou ik dus rechtsaf kunnen waarmee ik weer terug ging naar Nieuwerkerk.
Dat was dus niet zo’n goed advies en ik fietste weer terug. De mevrouw zat nog steeds op het bankje en ik zei, jammer maar de weg ging niet verder maar toch bedankt.
Ik fietste de andere kant op, zorgde onder de weg door te komen en fietste verder, zag een man en stapte nog een keer af. Een heel aardige man die mij precies in drie zinnen vertelde waar ik heen moest. Al maar rechtdoor onder twee tunnels door en dan zie je Intratuin aan de linkerhand.
Het klopte als een zwerende vinger (klopt als een bus wordt ook gezegd maar dat is geen goed spreekwoord dan moet het zijn, dat sluit als een bus maar deze vermenging van twee spreekwoorden wordt veel gebruikt)
En ja hoor ik zie de reclamezuil van Intratuin wat me er niet van weerhoudt om toch nog een keer een stukje verkeerd te rijden. Zo kwam ik dus aan die 5 km meer op de heenweg.
Terug was een stukje makkelijker, een rechte weg en dan ga ik ook weer twijfelen want het was best een lange weg dus toen ik een mijnheer inhaalde vroeg ik voor alle zekerheid dit is toch wel de weg naar Moordrecht.
Dat zal toch wel zei de man, want ik moet daar ook naar toe, rij maar met me mee hoor dan kom je er vanzelf. En dat deed ik, why not. Hij vertelde al 82 jaar te zijn, dat had ik hem echt niet gegeven, zo begin 70 schatte ik hem in en dat zei ik ook. (Ook mannen zijn gevoelig hier voor hoor). Er ontspon een leuk gesprek over fietsen. Hij op een fiets zonder ondersteuning. Hij ging nog 3x per week ook op de racefiets vertelde hij. Ik zei, zo zie je maar dat in beweging blijven goed voor een mens is.
Hij vertelde nooit te hebben gerookt, alleen zo nu en dan in het weekend een portje nam maar verder niet en altijd sportief bezig was geweest. Vertelde ook dat zijn vrouw nog steeds rookte en zo waren we eigenlijk ongemerkt weer gauw in Moordrecht waar ik de pont moest nemen. Nou mevrouwtje ik ga hier rechtsaf zei hij, even zijn hand op mijn rug leggend (heb geen Me to gebeld hoor het was gewoon zo aardig bedoeld) gewoon rechtdoor dan rij je zo de pont op en dat klopte.
Google maps, heel makkelijk hoor en ik gebruik het ook wel eens om een straat te vinden maar dit was toch gewoon veel leuker zo en ik kwam er ook.

10 gedachten over “Google Maps…..

  1. Zelf beschik over een topografisch geheugen (mijn beste trouwens),1x ergens geweest vind ik het altijd terug.Eerste x ergens heen kijk ik thuis even op globaal op Google en voor de rest zeg ik, je hebt altijd je mond en ogen bij je.De schipper heeft er wel moeite mee,behalve op het water.

    1. Wat heerlijk om dat te hebben. Ik niet hoor. Hoewel met de boot vroeger zette ik altijd de routes uit met bruggetijden enz. Dat vond ik wel leuk om te doen. Zeker als het dan nog klopte.

  2. Google Maps vind ik niet geweldig op de fiets en tijdens lopen. Als de stem zegt dat ik bijvoorbeeld in noordelijke richting moet gaan, ben ik al verloren… 😋🤨😊
    En je mond heb je altijd bij je, ik schroom ook nooit om te vragen, daar zijn wij vrouwen best goed in..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s