Heb jij ook een vader ??

Afgelopen week ging ik even naar Karwei om te kijken of ze vijvergrond hadden, Peter en Chantal wonen daar heel dicht bij en ik denk, ik fiets er nog even langs hoewel het voor hen waarschijnlijk net etenstijd was. Zelf eet ik zeker in de zomer altijd wel laat.
Ik bel aan en Peter doet open, ik ga naar binnen en inderdaad ze zitten te eten. Yenthe had mogen kiezen en had nasi gekozen. Kom je naast me zitten oma zegt ze en dat doe ik.
Ze eten even af, waren al bijna klaar en daarna wil Yenthe toch wel even haar tuintje laten zien aan me.
De eerste aardbeien zijn al opgegeten, de komkommers doen het ook heel goed en de zonnebloem die we samen gepoot hebben is al groter dan zij lang is. Zo leuk om te zien wat een lol ze daar in heeft. Ze vertelt nu ook hele verhalen over school en dat ze naar de basisschool wil. Maar ja ze zal na de vakantie nog een half jaartje moeten wachten.
Doe meteen mijn oefeningen voor mijn knieën met het spel dat ze met me wil spelen. Ik kende het niet de vorige keer dat ze het wilde spelen maar het is echt leuk. Je moet via twee touwen de ballen naar elkaar toe spelen. Op internet zie ik dat het trekbal wordt genoemd of Swoosh bal naar het geluid genoemd denk ik dat het maakt als de bal over de touwen glijdt.
Favoriet is ook dat ik voor politie agent moet spelen en naar haar rijbewijs moet vragen of een bekeuring geven voor te hard rijden. Afijn op een gegeven moment zitten we op de bank een bakje thee te drinken en vraagt ze aan me “Oma heb jij ook een vader” en ik weet dat ze daarmee bedoelt of ik ook een man heb. Ja hoor zeg ik dat is toch Opa Willem maar die woont niet bij oma maar in Apeldoorn, dicht bij de Julianatoren (daar is ze al een paar keer geweest). Heel veel heeft ze Wim nog niet gezien.

Ze is er tevreden mee, kan je nagaan wat er in die kopjes al om gaat en waar ze over nadenken.
Ik vertel haar dat ik heel veel moestuintjes heb gekregen voor volgend jaar. Ze moet er zo om lachen als ik de foto laat zien van die grote doos met al die moestuintjes.
Wat is het toch genieten van zo’n kind. En wat voel ik me altijd zo welkom ook al kom ik zo onverwacht op eigenlijk een raar tijdstip is dat nooit een probleem.
Nog even met Chantal en Peter zitten praten over van alles en daarna weer naar huis gaan fietsen, dat maakte die dag weer extra mooi.

16 gedachten over “Heb jij ook een vader ??

 1. Helemaal geweldig als dat allemaal zo soepel kan. Van zo’n kleintje moet je iédere minuut dat je van haar kunt genieten meepakken, het gaat zó gruwelijk hard. Alweer bijna naar school!

  1. Ja ongelooflijk zo snel alles gaat hoor. Pfff al weer richting 4 jaar gelukkig duurt het nog even. Maar ze zijn zo leuk op deze leeftijd en volgens mij alle leeftijden hoor.

   1. En die vraag trouwens van Yenthe, vergeten op te reageren… Die logica van die kleintjes is zo leuk hè.
    Ik paste in 2007 op de kleintjes van Nick. Zij waren in Nederland in ons huis op vakantie en wij waren daar.
    Natalia was toen 4,5 en ging al 1.5 jaar naar school. Wij haalden ze van school, dan moest er alvast iets gegeten worden. Dus dat maakte ik klaar. Toen ze daarmee klaar waren moesten ze huiswerk maken. Ik was bezig in de keuken toen Natalia naar me toe kwam en zei. Oma… je moet nu wel op de bank gaan liggen hoor. Ik zei tegen haar, dat doe ik nooit dus nu ook niet. Jawel zei ze, want dat doet mama ook altijd…
    Tja, gewend aan siësta houden natuurlijk, maar ik niet hoor, ze vond het heel raar…

     1. Nooit aan mee gedaan, ook niet mijn overwinterjaren op Gran Canaria.
      Nu heb ik soms gewoon even een powernapje nodig, 15-20 minuten wegzakken en dan ben ik er weer. Ik ga er niet voor liggen hoor. Maar als ik op de bank zit dan gebeurt dat wel eens. Vroeger was dat een keer in de 6 weken of zo, maar dan was ik soms opeens zo moe, dat ik echt niet anders kon. Zo erg is het niet nu…

       1. Tegenwoordig suf ik wel eens weg als ik op de bank zit hoor. Geef er nu ook gewoon maar aan toe, dus ja lekker.
        Maar op een tweezitsbank is helemaal languit liggen niet echt een optie, zelfs voor mij niet 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s