Klusweer 2……

Na onze scheiding kon ik in het huis blijven wonen, iets waar ik tot de dag van vandaag nog zo blij mee ben. Hans wilde graag de boot en auto en ik vond dat meer dan best als ik maar in het huis kon blijven wonen. Zo kwamen we zonder ruzie overeen en hij verhuisde.
Had weinig geld maar in iedere kamer kocht ik toch iets nieuws om er mijn eigen smaak aan toe te voegen.
Nadat ik mijn baan kwijtraakte een aantal jaren later maar nog wel een tijd vanwege de reorganisatie doorbetaald werd ben ik mijn huis van boven naar beneden op gaan knappen. Verven en verbouwen hier en daar. Alles zelf gedaan alleen bij het maken van een frame voor de open haard (nep) en de vensterbanken vervangen heeft Peter geholpen. Mijn auto reed automatisch naar Karwei, ik was daar vaste klant geworden.
Jaren mee bezig geweest en de bijkeuken was echt de laatste klus. Pas een jaar of 4 geleden denk ik was ik daar klaar mee. Alles behangen en geverfd. De oude kasten er uit gegooid en ruimte gemaakt voor mijn fiets.
Hans had in de bijkeuken een zoldertje gemaakt, heel handig daar kunnen in de winter mijn tuinkussens in. Verder wordt ie eigenlijk nergens voor gebruikt want hij kan niet zwaar belast worden.
Het plafond werd gemaakt van oude platen van zijn werk die niet te verven waren dus heb ik ze destijds behangen en daarna geverfd. Alleen het plafond was een klein beetje gaan zakken en voor ik begon met opknappen heb ik hem weer “opgekrikt” (was nog een heel klusje trouwens) en daarbij was het behang wat beschadigd.


Had op de zolder nog plintjes liggen en geprobeerd die te bevestigen maar dat werd niks, het bleef niet zitten. Die platen waren zo hard daar kon amper in geboord worden. Dat werkte niet.
Een paar maanden geleden zag ik bij mijn zus dat haar buurman die hun gang opknapte een soort tempex afwerklatjes gebruikte. Dat bracht me op een idee. Betaalbaar en goed verwerkbaar. Ik kocht er een aantal en nu eindelijk, denk dat ze er al een paar maanden staan was het vanmorgen een mooie ochtend om er aan te beginnen.
Het ging eigenlijk best goed, al doende kwam ik er achter dat het handiger was om de kit op de muren te bevestigen in plaats zoals ik het eerst deed op die plintjes aanbrengen.
Boven mijn hoofd werken is niet echt mijn ding moet ik zeggen hoor, ben toch wel gevoelig voor duizelingen hoewel ik dat niet had maar zo nu en dan moest ik wel even stoppen en mijn nek en schouders weer even in balans brengen. Maar goed de klus geklaard en ik ben er blij mee al zie ik wel het verschil in kleur nog tussen het plafond dat wit met een tintje geverfd is en de heel witte plintjes. Het is maar zo, dat moet even wennen.
Toch een kitpistool in mijn handen meteen hier en daar wat kiertjes van de schroten ook dichtgemaakt en ik zocht ook een oplossing voor dat stukje onder de verwarming. Nou ik toch bezig was dacht ik. Ik wist dat ik op de zolder nog van het opknappen van de douche een restje kunststof schrootjes had. En ja hoor dat klopte. Eindelijk dus dat stukje opgevuld, bijna twee tubes kit verbruikt vandaag maar wel met een tevreden gevoel. Meteen de hele boel maar schoongemaakt, kon ook een keer geen kwaad. En alles is voorlopig weer spic en span…… en ik had een heerlijke klusdag.

12 gedachten over “Klusweer 2……

          1. Dat lijkt niet eens, dat is zo! Te gek voor woorden dat iedereen tot zo ongeveer 20 jaar moeten leren terwijl ze dan in de praktijk al een vak hadden kunnen leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s