Terugblikken……

Dit jaar leek het wel of alles wat later kwam door het koude voorjaar maar als ik dan wel eens wat terugblikken krijg op FB dan zie ik dat het eigenlijk helemaal niet zoveel scheelt.
Zo las ik dat op 8 augustus vorig jaar de tomaten begonnen te kleuren. En ik maar steeds denken dat ze nu laat zijn maar blijkbaar is dat helemaal niet zo. Denk dat ook dit jaar zo rond de 8e de eerste tomaten rood of geel zullen kleuren.
Echt vrolijk van dit weer word ik eigenlijk niet of helemaal niet. Pff vanmorgen wat lopen werken in huis en toen ik stil zat vond ik het gewoon fris. Peter en Chantal hadden gevraagd of ik vanmiddag een bakje kwam doen en ik dacht, trek gewoon even lekker een lange broek weer aan.
We zitten nog maar net in de tuin daar of het zonnetje komt volop door en ik zat gewoon te puffen van de warmte getver wat een weer is dit zeg. Zo onvoorspelbaar.
Steeds donkere luchten maar behalve een paar verdwaalde druppels regen bleef het wel droog.
Mijn 3 mini tuintjes voor het huis zijn heel leuk geworden. Al heeft een van de boompjes waarschijnlijk wel het loodje gelegd (hij krijgt nog het voordeel van de twijfel tot het voorjaar). Het zakje zaad dat ik van Wim had gekregen geschikt voor bloemen die onder bomen het goed doen heeft zo ontzettend goed uitgepakt. Het ziet er echt zo leuk uit. Allemaal verschillende bloemetjes en zie nog steeds zo nu en dan wat anders.
Bij mijn derde tuintje had ik zelf plantjes gekocht maar eigenlijk vind ik die andere 2 “wilde” tuintjes veel natuurlijker lijken.
Peter heeft de ontbrekende tegels voor me gesneden zodat die nu ook helemaal klaar zijn. Het pruimenboompje doet het heel goed en ik had al een pruim ontdekt en van de week keek ik nog wat beter en zag ik er zelfs al 3 aanhangen. (de verkoper had gezegd dat ze pas na 2 jaar vruchten zouden geven) .
Nou ja eigenlijk had ik gewoon niet veel te melden. Vanmiddag met Yenthe aan het ballen geweest in de tuin en als de bal toevallig in een mandje valt hebben we een nieuw spelletje ontdekt. Wie de meeste keren het balletje in het mandje kan gooien. Gooi je raak dan mag je nog een keer. Zo leuk en we hadden er beide echt zo’n lol in, zeker als het mis ging. Als ik naar huis wil zeg ik tegen Yenthe, nog 5x en ze probeert te gaan smokkelen om nog even langer door te kunnen gaan. Zo leuk toch ach zo werd het toch nog een mooie dag zo.


6 gedachten over “Terugblikken……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s