Even switchen dan maar

Bij mij is het altijd zo dat wanneer ik wakker ben en nog even lig te soezen ik altijd bedenk wat ik deze dag wil en eventueel ook moet doen. En vandaag dacht ik, ik moet mijn fiets ophalen die nog in het naburige dorp stond vanaf maandag en die heb ik graag weer op stal staan. Daarbij wilde ik ook nog in de tuin gaan werken vooral dat vandaag, daar had ik echt zin in, de strijk doen en nog een klein klusje van afwas van gisteren toen had ik geen zin meer, de sleutel van het huisje wegbrengen.
En zo maakte ik voor mezelf al een planning, vanmorgen dit, daarna dat en dan vanmiddag heel de middag tuinieren.
Maar tijdens het ontbijt bedacht ik me opeens dat ik nog een afspraak had staan om met twee andere leden van de Huurderbelangenvereniging om naar de website te gaan kijken deze week.
Ik pakte mijn agenda en hoopte echt dat het niet vandaag zou zijn, maar helaas de afspraak stond er wel in voor vanmiddag half 2. Getver ik baalde best een beetje maar goed, afspraak is afspraak.
Even switchen dan maar. Eerst de strijk gedaan, best veel na de vakantie, toch weer te veel meegenomen, de afwas gedaan. De fiets ophalen lukte niet meer net zoals de sleutel wegbrengen van het huisje.

Na het eten maar op pad gegaan naar mijn afspraak, ik belde aan, zag de auto niet staan maar goed dat zegt niet alles, geen gehoor. Nog een keer bellen, even door het raam kijken maar zag geen leven in huis. Hem maar even opgebeld en hij zei dat het verzet was naar volgende week en me gemaild had. Hij had een crematie. Ik kon me niet herinneren iets gezien te hebben maar goed, vakantie ik kan me ook vergissen. Als ik weg wil gaan komt ook de derde aan die mee zou doen en ik zeg dat ze niet thuis zijn en vraag of hij ook een mailtje heeft gehad. Maar hij ook niet.
Ach ja zo erg is het niet, sterker nog ik ben eigenlijk best blij want ga gauw naar huis, ruim mijn spullen op en ga in de tuin werken. De bonen er uit, nog onverwacht een flink maaltje hangt er aan maar nu is het echt over. De tomaten hier en daar wat snoeien en oogsten weer een bak vol. De zonnebloemen er uit. De koppen er van vol met pitten spies ik in de kersenboomtakken, daar mogen de meesjes zich aan te goed doen.
Ben zo lekker een aantal uurtjes bezig, probeer nog mijn pomp van de vijver te maken. Als ik hem open heb zie ik dat er een slak in zit, en nog meer kapotte huisjes van slakken.

Dat zou de oorzaak kunnen zijn dat de rotor het niet meer doet. Ik maak hem helemaal schoon en zet hem weer in elkaar. Doe hem in de vijver en zet hem aan en ik zie bubbeltjes komen. Zou het dan toch?? Niet meteen juichen maar het filter er op aansluiten en als ik dat doe slaan de stoppen weer door. Ik haal de stekker er uit en voel dat het snoer heel heet is geworden. Er is iets niet goed meer en een kapot elektrisch apparaat en water zijn geen goede combinatie dat wordt een nieuwe pomp aanschaffen, het is niet anders.
Nog voor het eten mijn fiets opgehaald, de sleutel weggebracht, alle klusjes geklaard en met een voldaan gevoel mijn laatste boontjes opgegeten. Toch een mooie dag zo weer geworden.


8 gedachten over “Even switchen dan maar

  1. Hier kan ik dus zo slecht tegen, ik kan dan ook niet makkelijk omschakelen. Wachten tot het tijd is om te gaan, de hele tijd eraan denken en dan gaat het niet door. Bij het idée alleen al word ik chagrijnig. Fijne herfstdag toegewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s