Meester Kees

’s Avonds heb ik meestal de tv aanstaan als een soort achtergrondsgeluid want meestal zit ik dan achter mijn computer met mijn rug er naar toe.
Ik luister/kijk dan ook merendeels naar programma’s waarin gepraat wordt en als het me interesseert of ik hoor iets bijzonders dan kijk ik even.
Gisterenavond zat ik te luisteren/kijken naar het programma “Van onschatbare waarde” ik vind dat wel een leuk programma.
Geconcentreerd bezig om mijn reacties eens te beantwoorden hoor ik opeens wel een zeer bekende stem, dat kan niet missen dat is meester Kees. Ik draai me om en ja hoor ik vergiste me niet, het is meester Kees die op deze manier een aantal natuurboekjes wil verkopen en de opbrengst daarvan wil besteden aan https://www.stichtingnatuurrijk.
Meester Kees was Peter zijn meester op de lagere school die erg begaan was met de natuur, heb er al eens eerder iets over geschreven.
Heb hem ook ooit geïnterviewd jaren nadat Peter al van school was. Niet over school maar het ging destijds over een boekje wat hij geschreven had. Een bevlogen man die zich heel erg ingezet heeft tegen bestrijdingsmiddelen in de landbouw en ook bij mensen thuis zoals Roundup.
Peter en nog een paar kinderen gingen soms met hem mee op de vrije woensdagmiddag om te werken op zijn landje. Een landje dat hij gemaakt had met een paddenpoel en allerlei bloemen en nog veel meer. Zelf ben ik er helaas nog nooit geweest. Ze gingen daar gras maaien, hooibouwen gewoon werken en heel veel leren van hem.
Ik vond pas nog een boekje van hem dat Peter van hem kreeg toen hij van de school vertrok.
Vertrok op een vervelende manier omdat er een aantal mensen waren die hem te “soft” vonden en ze niet genoeg leerden. Maar ik vond dat heel erg onterecht. Zelf zat ik in die tijd net in de ouderraad toen dit speelde. Toen hij wegging verdwenen ook bijna alle leden van de ouderraad. Kortom een heel vervelende tijd om daar als nieuw ouderraadlid in te stappen. Maar er kwamen een aantal leuke mensen in de plaats er van en we hebben veel dingen kunnen organiseren nog in de jaren dat ik er lid van was.


Maar goed gisteren verkocht hij dus die boekjes voor een mooie prijs. Ik appte naar Peter (die kijkt echt nooit naar 1) je meester is op t.v. En zijn antwoord was meteen O meester Kees zeker. Hij vond het heel leuk om hem weer te zien zo.
Inmiddels is ie al lang gepensioneerd maar het blijft een gepassioneerd man met zoveel liefde voor de natuur en die mensen heb ik heel hoog staan.

9 gedachten over “Meester Kees

  1. Wat leuk zeg, ja ik kijk ook altijd naar dat programma, zo leuk!!
    En ja, ik had ook zo iets van : wat een gepassioneerd man is dat zeg. Geweldig, hoe hij in detail wist te vertellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s