Een dagje afzien

Ja natuurlijk heb ik nog wel een blogje te schrijven over mijn vakantie. We hebben echt heel de week gefietst en gewandeld en zo’n beetje van half 10 tot een uur of 7/8 buiten geweest, het was echt heerlijk maar heb nog best een paar dagen nodig gehad om weer een beetje bij te komen.
Thuis “moet” je weer van alles, de was doen, boodschappen, afwassen. Natuurlijk deden we, behalve het wassen dan, dat ook wel maar Wim is wat dat betreft wel iemand die ook van aanpakken weet en dat is wel lekker, Het voordeel van een man die thuis ook zijn eigen ding moet doen zoals koken, het huishouden en van alles, dat is goed te merken.
Een dag in deze week hebben we echt een record afstand fietsen neergezet en hebben we ruim 88 km gefietst en zo’n 6 1/2 uur op de fiets gezeten.
Het was goed te doen hoor we zijn naar Bruinisse gaan fietsen, best een beetje saaie route langs vele velden waar van alles verbouwd werd. Eerst richting Zierikzee waar we ook via het dorpje Moriaanshoofd kwamen waarvan ik dacht hoe komen ze aan die naam en mag dat nog wel. Moriaanshoofd (Zeeuws: Merjaen) is een gehucht op Schouwen-Duiveland in de Nederlandse provincie Zeeland. Het bestaat uit enkele boerderijen, enkele huizen, en korenmolen De Zwaan uit 1886. Het behoort tot de plaats Kerkwerve en ligt aan de Rijksweg N59.

En we allebei spontaan begonnen te zingen Moriaantje zo zwart als roet, verder wist Wim niet maar ik kon het afmaken Ging eens wandelen zonder hoed maar de zon scheen op zijn bolletje daarom droeg hij een parasolletje. Ik mocht alleen zingen van Wim onderweg als er geen andere fietsers in de buurt waren maar hij kan er zelf ook wat van hoor. Best grappig en wat is er nou niet leuker dan zingen toch. Zeker als je op zulke saaie wegen rijdt. Via Nieuwerkerk en Oosterland. Op dat moment werden veel uien geoogst en dat was goed te ruiken. Bruinisse vonden we weinig aan, wel even in de haven geweest en een bakje gedaan daar. Terug vond ik de route mooier langs de kust hoewel op sommige punten we niet op de dijk konden rijden maar we tegen het talud aan keken. Maar wel hele stukken met uitzicht op de zee dat is prachtig. Veel havens en plaatsjes gepasseerd zoals Dreischor, Zonnemaire, Brouwershaven, Scharendijke, Renesse weer naar huis. Hier en daar even afgestapt natuurlijk en wat gedronken onderweg.
De volgende dag was het onze eerste grijze dag, het was ook open monumentendag en hebben we een korte route (20 km) gefietst via allerlei monumentale gebouwen, een museum, een bunker, een molen, een uitkijktoren (niet momumentaal maar wel leuk om even de omgeving te overzien).
In de loop van de middag had ik het wel even gehad na zo’n dag ervoor, de rest van de dag wat rustiger aangedaan. Even een adempauze had ik wel nodig en het was toch een grijze dag, daar hebben we dus niets aan gemist. De volgende dag was ik weer helemaal fit en vrolijk die rust had me even goed gedaan.

6 gedachten over “Een dagje afzien

  1. Nou, dat is een hele afstand, leuk! Ik ben slechts een keer in Zeeland geweest, in januari, grijs en grauw weer, maar wel mooie steden bezocht, Middelburg en Veere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s