Mijn tuintje nog een keer

Peter had netjes mijn tuin bijgehouden, er stond toch nog best veel in en veel bloeiende planten nog en bakken die echt wel wat water nodig hadden in zo’n droge week.
Natuurlijk ook mijn kasje met komkommers. Samen met Yenthe was ie ook nog een keer tomaatjes gaan plukken, ze vindt ze ook zo lekker en ik kan ze toch niet voor eten.
In mijn kasje staan 2 komkommerplanten, een met grote komkommers en een met snackkomkommers. Aan de laatste heb ik eigenlijk al meer dan genoeg en bij thuiskomst kon ik toch weer zo’n 5 komkommertjes plukken. Ze zijn heerlijk. Maar mijn andere komkommerplant had ook zijn best gedaan en daar hingen 7 grote komkommers aan. Dus mijn stoeltje maar weer opgezocht en deze bij de weg gezet. Mijn buurvrouw aan de overkant is echt wel een leuk mens maar ook wel een regelneef of moet ik zeggen regelnicht, beetje nieuwsgierig, weet altijd de laatste nieuwtjes van de buurt, ze ziet veel en het stoeltje staat er nog maar net als ze de tuin in komt.

Ik neem een paar komkommers mee hoor zegt ze en ik breng er ook wat bij Elsa mijn buurvrouw en ik geef er ook een paar aan de andere buurvrouw. Ze gaat ze netjes verdelen voor me en dan heeft ze ook weer een reden om een praatje met de andere buren te maken en ik kan mijn stoeltje weer weghalen. Ach ik vind het ook wel grappig en ze is echt een leuk mens. Had ook in de vakantie mijn brievenbus in de gaten gehouden of er soms geen post uit hing. En op een gegeven moment was mijn vriendin geweest met haar man, zij rijdt in een scootmobiel en ik had gezegd ga maar kijken of je er nog een maaltje bonen van kan plukken of komkommers of tomaten en dat hadden ze gedaan. Zij had toch in de gaten gehouden wie het waren en zag op een gegeven moment dat het vrienden van me waren. Maar toch fijn hoor dat ze dat doet.
Afgelopen week de bonen er uit gehaald, nog een laatste keer gegeten, sla en snijbiet gegeten, heerlijk hoor met veldkers en bieslook, tomaten en komkommer een heerlijke salade gemaakt. De oostindische kers was aardig aan woekeren, hij groeit samen met een passiebloem tegen een schutting aan. Van de buren was er ook nog een of andere klimplant doorgegroeid dus even wat orde op zaken gesteld daar. En tot mijn verrassing zag ik daar 3 passievruchten aan hangen. Als best aardig groot, ze moeten alleen nog doorrijpen. Ben benieuwd hoe ze gaan smaken. Hoe leuk is dat dit aan een plant waarvan ik van de winter dacht dat is het niet gered had met de vorst. De natuur is sterk wat dat betreft.
Zo heerlijk een paar keer wat lopen rommelen in de tuin, er staat nog best veel en dat vind ik wel leuk, nu al zo’n kale tuin zou ik best jammer vinden.
Afijn kan deze week nog wel een paar keer uit de tuin eten, de winterprei kan nog blijven staan daar kan ik gewoon iedere keer een paar van oogsten om ergens door te doen. Snijbiet blijft ook heel lang doorgroeien. En ik heb nog broccoli en paksoi. Denk dat de broccoli helemaal ten prooi is gevallen aan de rupsen van het grote koolwitje, die doet zijn naam eer aan maar ze zijn zo mooi. En de paksoi is gedeeltelijk opgegeten door de slakken, voor het eerst dit jaar dat ik daar last van heb. Maar ik zag dat er twee van de vier het wel zullen redden. Ook lekker een keer om te roerbakken die paksoi.
Het meeste werk is nu wel over, het meeste oogsten ook. Een goed seizoen gehad, tomaten en komkommers komen er de komende weken nog wel genoeg, zo lekker zijn die toch. Wil eigenlijk nooit dat het afgelopen is het werk in de tuin want dat betekent meestal herfst en winter en dat zijn niet zo mijn seizoenen. Ach vanavond weer open haard aan, kaarsje branden en schemerlampje, het heeft ook wel weer wat toch ? (wat dan ? )


14 gedachten over “Mijn tuintje nog een keer

  1. Wij hebben aan de linkerkant de schhur vd buren van zo’n 8 meter lang en die hangt vol passiebloem, de bloemen zijn zo mooi en de oranje vruchten steken zo mooi echt genieten elke dag ervan. Gisteren de eerste vrucht gegeten was heerlijk, en gelukkig komen er nog wel wat

    1. Ja helaas wel Edward, ga het missen dat tuinieren. Ze moeten nog wel rijp worden oranje/geel worden dan pas kan je ze eten. Voor mij wordt het ook de eerste keer als ze nog rijp worden dan.

    1. Ja heb dit jaar niet te klagen komkommers ieder jaar wel veel in mijn kasje en tomaatjes ook die staan wel buiten. Heb maar zo’n 8 M2 moestuin schat ik maar haal er best heel veel af. Bijna heel de zomer van mijn eigen tuin gegeten en nog steeds uit de vriezer zo nu en dan.

  2. Best wel fijn dat bewoners onderling een oogje op elkaars huis houden bij afwezigheid. ( zolang het niet echt hinderlijke nieuwsgierigheid is) Hier in de straat houden we ook wel een oogje op elkaar al komen we normaal gesproken niet bij elkaar op de koffie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s