Een dagje relaxed

Geen afspraken vandaag, heerlijk hoor, geen wekker gezet maar ik word toch altijd zo rond dezelfde tijd wakker, nu ook.
Op mijn gemakkie ontbeten en nog even wat zitten lummelen en daarna aan de slag gegaan. Eerst in huis en dat was ook wel met een paar uurtjes gedaan, heb niet zo’n groot huis.
Weer eens ouderwets bij de Hema gaan zitten eten, was een tijd geleden. Een mooie bos bloemen en kaart gekocht voor Peter en Chantal want die vieren a.s. zaterdag hun katoenen bruiloft en deze even gaan brengen want zaterdag als het zover is ben ik in Apeldoorn. Als ik opzoek hoe het heet zie ik voor ieder jaar een nieuwe naam, hoe verzinnen ze het zeg. Vanaf 15 jaar dan krijg je pas weer een nieuwe naam na 5 jaren. Heb dus heel wat namen gepasseerd in mijn huwelijk en Koraal was de laatste al was dat al geen feestje meer (daarvoor deden we ook eigenlijk ook zelden iets mee) omdat we toen alleen op papier nog getrouwd waren. Had het wel ‘leuk’ gevonden precies op die datum te scheiden na 35 jaar maar net als met trouwen op bepaalde dagen betaal je de hoofdprijs, dat gold voor ons ook met de scheiding omdat we een flitsscheiding hadden werd het ontbonden op het gemeentehuis. Het werd een maandje later toen het gratis kon. Was ongeveer ook het laatste jaar dat het nog kon zo’n flitsscheiding.

Maar ik dwaal af. Gelukkig was Chantal net even thuis en kon ze de bloemen in ontvangst nemen anders had ik ze ook wel binnen kunnen zetten, heb wel een sleutel maar ik ga daar nooit naar binnen zonder dat ze het weten. Dan had ik wel even gebeld eerst of geappt. Maar dit was leuker. Ze was er blij mee en de kaart ging ze pas zaterdag openen zei ze.
Wat zijn bloemen trouwens verschrikkelijk duur, hou zelfs sowieso helemaal al niet van snijbloemen en weet dat zij het wel mooi vinden maar eigenlijk best veel geld voor iets dat misschien nog geen twee weken staat. Heb ook nog heel lang lopen dubben om wat anders te geven iets om te eten zo mooi verpakt. Maar goed ach ze zijn maar een keer 1 jaar getrouwd toch en dan mag het wel een keer.
Vanmiddag de tuin nog even opgeruimd wat er nog lag omdat de groene bak vol was de vorige keer. Mijn plantjes nog even water gegeven, mijn komkommers blijven groeien nog steeds en had weer een groot bord vol met tomaatjes.

Ze zijn zo heerlijk dus vanavond maar weer een verse salade gegeten. Was er wel even aan toe zo een dagje rustig aan en niets moeten. Vanavond nog even mijn tas pakken en morgen weer een weekendje Wim ik heb er zo’n zin in. Fijn weekend allemaal.

16 gedachten over “Een dagje relaxed

 1. Als je weet dat ze van bloemen houden is het geen weggegooid geld. Maar ze zijn inderdaad gedurende de coronacrisis wel een kwart duurder geworden, dat snap ik niet goed. Hoewel ik weet dat Henk er niet meer van meegekregen zou hebben vind ik het toch jammer dat we nét dat diamanten huwelijksfrees niet konden vieren.

   1. Ja zó jammer. Qua leeftijd had 70 jaar ook nog gekund. Maar natuurlijk moet ik heel tevreden zijn met ruin 59 jaar een mooi huwelijk.
    Ja belachelijk duur en vaak niet eens mooi. Ik vind die “Amerikaanse “boeketten echt lekijk

    1. Het was wel een mooi boeket maar goed het mag wel een keer. Heb voor de krant twee keer een 70 jarig huwelijksfeest meegemaakt. Beide mannen en vrouwen waren op hun 20e getrouwd dus 90 jaar. Een vrouw van die vier leeft nog en is nu 102 inmiddels en nog steeds een pittige dame.

          1. Dat valt wel mee mijn ouders zijn laat getrouwd hebben eerst de oorlog afgewacht. Mijn moeder was 30 en mijn vader 33 jaar oud toen ze trouwden.

 2. Niet alleen bloemen zijn schreeuwend duur. Als je naar de super gaat, zal je ook een meer gevulde knip mee moeten nemen. Alles is duur aan het worden, maar per maand krijg je hetzelfde………… ik tenminste wel, geen cent meer helaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s