Railroad Annie en Loko Jack

Ons reisje naar Keulen dat mijn zus en ik geboekt hebben bracht wel herinneringen bij met terug aan de keer dat ik met Hans naar Keulen ging naar de Spoga een grote hengelsportbeurs.
En al blijven er best veel vervelende herinneringen aan mijn huwelijk hangen hebben we natuurlijk ook samen goede tijden gehad en leuke dingen meegemaakt.
Zoals deze dag dat we in 1983 (toch handig zo’n dagboek) naar Keulen gingen met de trein gingen we.
Vroeg met de trein van half 8 en om een uur of 11 waren we daar.
We zaten echt samen in een coupe, geen mens in die trein te bekennen en dat inspireerde ons om als duo te gaan zingen.

We noemden ons zelf Loko Jack en Railroad Annie en we gingen op allerlei bestaande liedjes onze eigen teksten maken allemaal gebaseerd op de trein en spoorwegen.
We hebben zo’n ontzettende lol gehad en de tijd ging zo ook wel lekker snel.
De beurs viel wat tegen maar Hans kreeg wel de vraag of ie bij het Europese Kampioenschap Vissen dat het jaar daarna in Nederland gehouden werd verslag er van te komen doen voor een Duitse krant. Dat was wel een leuke uitdaging en hij is daar toen een aantal dagen geweest. En samen hebben we er een mooi Duits verhaal van gemaakt met wat foto’s erbij.

Veel kreeg ie er niet voor maar hij vond het al heel leuk om daarbij een keer aanwezig te zijn als enthousiast sportvisser.
We waren in Keulen heen en terug met een taxi gegaan, de taxichauffeur die ons bracht maakte er een mooie route van en we betaalden 2x zoveel als toen we terug gingen. Die heeft vast gedacht die domme Hollanders weten toch niet beter.
Op het station hebben we nog gegeten voordat we weer terug naar huis gingen. Dat was mijn dagje Keulen destijds.
Met de trein gaan we niet maar hoop dat zusje en ik ook een leuke trip naar Keulen zullen hebben.

22 gedachten over “Railroad Annie en Loko Jack

          1. Heb het wel gevraagd maar er werd gezegd neem maar paracetamol je bent nog te jong pff wanneer dan wel als ik echt niks meer kan. Ga zeker nog een keer terug.

          2. Klopt, ze houden het wel als uiterst redmiddel omdat het maar één keer kan en een nieuwe knie ook niet het eeuwige leven heeft. Maar ja, je weet natuurlijk niet hoelang “jezelf nog meegaat” en mist misschien pijnvrije jaren als niet zo oud als je moeder wordt.

          3. Ja precies ik zei tegen Peter dan kan ik niet meer op mijn knieën zitten in de tuin. En die zei, hoe vaak doe je dat en hoe vaak loop je nu. En dat is ook waar. Ga zeker nog een keer terug. Misschien is er nog wel wat anders aan te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s