Brr herfst……….

Ja het is niet mijn seizoen dit hoor en zeker niet zoals vandaag dat het regent, vanmorgen nog wel droog maar ik moest echt heel nodig eens als een witte tornado door mijn keuken en kamer gaan en dat heb ik dan gedaan.
Eenmaal klaar regende het weer, getver zeg, niet fietsen dan is mijn dag niet goed hoor.
Een dagje niet gefietst is een saaie dag voor mij.
Wel leuke en nuttige dingen gedaan. Mijn dagboek weer eens uitgedraaid en in mappen gedaan, altijd wel een leuk werkje om te doen. Bewaar ook altijd wat foldertjes of dingen net zoals van de vakantie die ik er bij voeg. De rest van de vakantiedagen nog even uitgetikt, schrijf op vakanties altijd nog wel de hand in een speciaal boekje dat ik voor iedere vakantie mag kopen van mezelf.

Mijn ervaring is dat als je zo actief bent zoals wij meestal dat je na een week echt niet meer weet wat en waar je op welke dag geweest bent. En ik vind het ook heerlijk zo ’s avonds even wat te schrijven.
Neem ook nooit iets als een laptop mee hoewel ik er nu wel een heb, zo weinig mogelijk digitaal in de vakantie.

Wel mijn telefoon maar ook daar kijk ik nauwelijks op.
En dat weten de meeste mensen om me heen ook wel dat ik dan niet reageer.
Vanavond maar “gezellig” mijn open haardje aangedaan, kaarsjes aangestoken maar als het zo 6 uur al een lichtje aan moet, nee dat is het toch niet voor mij.
Vandaag voor het eerst ook mijn verwarming even aan gedaan. Ik wilde echt tot oktober niet stoken en gisteren vond ik het best al fris maar met een dik vest, mijn pantoffels weer en een glas glühwein miste ik het nog niet.
Ach ja ook dit seizoen hoort er bij, hoop wel dat er nog in oktober even een wat drogere periode komt want ik heb nog best wat klusjes buiten te doen waar ik nog niet aan toegekomen ben.

Wil ook nog op zoek naar paddenstoelen tot nu toe nog weinig te zien maar met dit vocht zullen ze wel de grond uit gaan spatten denk ik zomaar. Ach het heeft ook leuke kanten, dinsdag toen ik oppaste met Yenthe kastanjes gaan zoeken, we hadden een zak vol gevonden. Volgende week gaan we er mee knutselen. En tot zolang maar even binnen me vermaken en dat lukt me ook wel weer. Foto’s uitzoeken, haken, beetje tv kijken…. ach voor ik het weet is het weer 21 december en gaan we weer optellen………

11 gedachten over “Brr herfst……….

  1. Idd geen annekedag. Ikvind die wisseling van de seizoenen wel fijn. Na de warme nazomerdagen mocht het ook wel van mij. Ik voel me er wel prettig bij. Ook de kachel voor het eerst aan

  2. Ik hou wel van de herfst. Regenjas en rubberlaarzen aan en heerlijk banjeren in het bos dat grenst aan onze achtertuin. Heb je werkelijk een zak met paddestoelen geplukt met je kleindochter? Nee toch…. Dat is hier verboden, van de eetbare mag je een portie (?) mee naar huis nemen maar verder niks.
    Eikels, kastanjes en dennenappels zijn veel leuker om mee te knutselen.

  3. Nou, inderdaad, ik kijk ook al weer uit naar 21 december………. ik heb ook nog haast geen paddenstoelen gezien, al, in augustus in de Peel dus wel heel veel, maar nu hier in mijn omgeving nog geen één

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s