Natte knieën………… puur genieten…..

Bij mij was woensdag echt zo’n regendag, het bleef maar hozen. Ging wat oudere bestanden uitzoeken en bewerken. Ook wel leuk om te doen. Steeds kijken op buienradar of het misschien droog zou worden en zo nu en dan tussen de buien door zag ik ook wel een keer zelfs een zonnetje maar dat duurde niet lang. Of zoals mijn moeder altijd zei met dit weertype “het zonnetje gaat weer een buitje halen” en dat klopte helemaal.
Maar uiteindelijk om een uur of 5 werd het droog zag wat blauw aan de lucht en ben op de pedalen gestapt. Nauwelijks een paar km onderweg toch weer wat regen, maar het was niet veel en ik fietste richting opklaringen. Het was heerlijk, de wind was grotendeels gaan liggen en het rook allemaal zo fris buiten na al die regen.

Een lange route genomen en ik dacht onderweg even kijken of ik al wat paddenstoelen kan vinden en zocht een paar plaatsjes op waar ik ze meestal wel zie staan als ze er al zijn.
En ze waren er, heerlijk hoor allemaal nog glanzend van de regen. Al onderweg langs het fietspad zag ik er een aantal staan en daarna nog een eindje gaan wandelen. Echt niemand te bekennen daar, een verende ondergrond en het rook er zo heerlijk fris. De grond was nat heel nat maar foto’s maken van paddenstoelen kan/wil ik niet vanuit de hoogte maar had niks bij me om op te gaan zitten.
En ik dacht, kan mij ’t schelen, ga gewoon op mijn knieën zitten dan worden ze maar nat en dat heb ik gedaan.
Kwam zeker al een stuk of 10 verschillende soorten paddenstoelen en zwammen tegen, ja dat is voor mij echt genieten hoor. Ben gewoon 2 1/2 uur onderweg, de avond begint al te vallen een zo sereen gevoel overvalt me. Sinds ik fotografeer in de herfst en vooral paddenstoelen en de kleuren van de herfst kan ik beter met de herfstdagen omgaan, natte knieën of niet……. en daar ben ik heel bij mee..

4 gedachten over “Natte knieën………… puur genieten…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s