Ff dagje ontspannen…….

Ff uitpuffen vandaag maar na een aantal o zulke leuke maar wel drukke dagen.
Het weekend was Wim hier en zijn we een lange route van 55 km gaan fietsen in de Alblasserwaard, een route uit een boekje maar niet echt een mooie route om te fietsen, veel langs provinciale wegen terwijl ik weet dat er veel leukere fietspaden en weggetjes zijn maar goed. Weet niet waar we het aan verdienen maar we hadden gewoon weer prachtig weer dit weekend. Zelfs nog een terrasje kunnen pikken.
Een prima weekend. Nadat ik hem weggebracht had naar de bus ben ik nog een uurtje gaan dauwtrappen ik wilde graag de druppels van de mist gaan fotograferen.
Echt zo mooi om te doen en ik vond ook nog een aantal paddenstoelen en zwammen zo wandelend daar. Ja daar kan ik wel heel erg van genieten. En een jonge groene kikker kwam kijken wat ik aan het doen was….


Wassen draaien voor het eerst niet buiten gedroogd, zo vochtig alles dan droogt het echt niet meer buiten. En daarna weer op de bus gestapt om mijn tweede fiets op te halen.
Maandag al weer vroeg aan de bak om te gaan behangen bij een buurvrouw/vriendin van mijn zus. Ik ken haar ook wel goed, ben wel eens met haar naar de film geweest en naar een coverband van Queen geweest. Afijn zij gaat verhuizen, is ook alleen, man overleden, geen kinderen en veel mensen hadden beloofd te komen helpen maar meestal als puntje bij paaltje komt dan komt het soms niet uit dat kan natuurlijk hoor.
Nou ja mijn zus belde of ik een dagje wilde komen helpen, nu is behangen toevallig mijn favoriete kluswerk dus ik zei maar ja.
Maar het was een hele klus begonnen om half 10 en om half 5 hadden we de grote slaapkamer gedaan. Voel mijn knieën nog steeds op je knieën op zo’n betonnen vloer en dan weer trap op trap af. Maar goed het zit er goed op, bij een ander ben ik altijd nog kritischer dan bij mezelf thuis. Ze was er in ieder geval heel blij mee. Zelf had ze de kleine slaapkamer gedaan. De kamer was al gedaan restte alleen nog een stukje hal maar dat was niet veel werk meer. En samen werken is gewoon leuker, even samen wat eten en drinken tussendoor dan alleen aan de slag.
Gisteren ook al weer vroeg op om op te passen, dit keer ’s morgens want ze zijn inmiddels op vakantie maar moesten allebei ’s morgens nog werken. We hebben weer heerlijk zitten knutselen.
Vandaar vandaag maar een rustige dagje ingepland voor mezelf dat had ik gewoon ff nodig.

13 gedachten over “Ff dagje ontspannen…….

 1. Doe je goed!
  Tegenover inspanning moet ontspanning staan.

  Hier komt nu ook de vermoeidheid eruit na alle inspanningen voor/tijdens/na de verhuizing.
  Ik ben zo blij dat ik dit op mijn jonge leeftijd heb gedaan. Over 10 jaar ben je niks meer waard op dat gebied.
  In je hoofd blijf je jong en kun je alles nog. Maar het lijf zegt stop!

 2. Nou, dat heb je wel verdiend! Weekend was prachtig, dubbel genieten.
  Griepprik en pneumokokkenprik gehad, zaterdag, en mijn arm was stijf, dik en pijnlijk. Gelukkig zijn dat de dingen die voorbij gaan.

 3. Ik en blij dat jij blijkbaar dat mooie weer verdient, want dan heb ik het ook. 😉
  Natuurlijk is een dagje rust op z’n tijd gewoon broodnodig. Alleen al “samen zijn”in plaats van alleen is vermoeiend.

  1. Dat klopt hoor dat laatste. Ik gun iedereen een prachtig weekend maar we treffen het dit jaar opvallend vaak en dat is wel leuk. We hebben ook wel andere jaren gehad dat ik tegen Wim zei is het in Apeldoorn wel eens mooi weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s