De wondere wereld van….

Gisteren op mijn “niets moet alles mag dag” ben ik weer eens op paddenstoelenjacht gegaan in twee Heemtuinen.

Inktviszwam

Heel stiekem hoopte ik daar ook weer een keer de inktviszwam aan te treffen maar die was er echt niet te vinden.
Toch was ik niet ontevreden met het resultaat best veel soorten paddenstoelen gevonden.
Dit jaar wel opvallend weinig vliegenzwammen. De rood met witte stippen dus van kabouter Spillebeen, die altijd tot de verbeelding spreken maar heel eerlijk vind ik veel andere paddenstoelen zeker net zo mooi om te zien.
Paddenstoelen en zwammen hebben toch altijd iets mystieks vind ik, zo zie je niks, zo staat het er overal vol mee en zo zijn ze ook weer verdwenen.
Nu weet ik naast de heemtuinen nog wel een paar plekken waar ik paddenstoelen kan vinden en dat is dus niet op de gebaande wegen.
Vaak ga ik lekker “struinen” tussen de bomen in, goed oplettend om geen dingen te beschadigen en vaak worstelen met overhangende takken en vooral de bramen. Dat zijn echt valserikken die me proberen te laten struikelen.


Nu is de grond waar paddenstoelen te vinden zijn zeker na alle regen knap zacht dus hard vallen zal niet zo gauw gebeuren.
Even afkloppen maar ik heb het nog zonder struikelen kunnen redden.
Ik vind het echt heerlijk zo lekker buiten te zijn, weer thuiskomen met een aantal foto’s die ik ga bewerken en bekijken en nog even weer er van nagenieten.
Echt goed voor mijn knieën is het ook weer niet natuurlijk maar ja als ik stil blijf zitten wordt mijn knie alleen maar stijver en vaak als ik lekker fiets en een stukje loop hier en daar lijkt het wel of ie een soort los komt weer.
De pijn wordt niet minder maar in beweging blijven is goed zei de fysiotherapeut. En na zo een paar uurtjes foto’s maken (paddenstoelen staan laag dus veel bukken en weer overeind) heb ik mijn gymnastiek voor die dag weer gehad.

Ps.. Heb alle namen opgezocht via de app en bij twijfel ook nog gecontroleerd via internet maar er zijn zoveel soorten en namen, kan best dat er een bij zit die niet klopt. ………😂

8 gedachten over “De wondere wereld van….

    1. Even gegoogeld maar hanepootzwam kom ik nergens tegen misschien een bijnaam of zo maakt ook niet uit. Een paar jaar geleden vond ik deze inktviszwammen in de Heemtuin maar de laatste twee jaren niet gezien daar. Ze zijn wel mooi.

    1. Ja ik neem wel een paar kniebeschermers tegenwoordig mee. Hoewel de eerste keer had ik dat niet en ging ik inderdaad met natte knieën naar huis. Dat is niet zo goed denk ik ook wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s