Afgehandeld………

Is het een bekend iets ? Op een gegeven moment, althans bij mij werkt dat zo lijkt het wel of door het hele huis overal dingen staan, hangen, liggen die daar niet horen. Gewoon een gebrek aan tijd de laatste weken, of tijd er voor vrij maken natuurlijk.
Gisteren en vandaag twee dagen allerlei klusjes en dingen eens afgehandeld en dat voelde wel heel goed aan.
Gewoon lekker op mijn gemakkie alles opruimen en doen.
Ben niet zo’n poetser maar ik hou er wel van dat het overal een beetje glad is.
Een koffer nog van de vakantie die naar de zolder moet, nog beddengoed van Peter dat ik in tassen moet stoppen zodat hij het eens mee kan nemen, wasgoed dat nog ophangt.
Het nadeel van binnen drogen vorige week, dan moet ik alles mee naar beneden nemen terwijl als ik buiten droog alles op tijd van de lijnen weer is en ik het meteen onder de strijkbout door haal voordat het naar boven gaat om in de kasten te verdwijnen. Mijn haar weer eens verven, hard nodig weer. De kranten uitzoeken, mijn tuinkussens naar binnen op het zoldertje.
Een paar stapeltjes kleding in mijn kast dat door elkaar ligt, meteen weer wat dingen opgeruimd die ik deze zomer ook weer niet gedragen heb.

Kranten uitzoeken, alles wegbrengen, een stapeltje CD’s die ik uitgezocht had kapot knippen en in de blipvert brengen. Ook de kleding in een zak naar de kledinginzameling.
Afijn zo kan ik wel doorgaan maar het knapte lekker op in mijn huis, kreeg weer het gevoel dat ik er normaal kon ademen.
Ben er gisteren heel de dag mee bezig geweest, tussendoor nog wel even gaan fietsen, de post bij Peter oprapen en wat boodschappen doen. Na het eten ga ik nog door, op een of andere manier kan ik dan niet stoppen en dan moeten ook de mandjes onder de tafel, de speelgoedkist van Yenthe er ook aan geloven. Ik vind het ook leuk om te doen hoor en dat was ook wel hard nodig.
Als ik eindelijk klaar ben voor mijn gevoel zie ik de mand met strijk nog staan, dacht morgen heb ik weer strijk dan doe ik het in een keer. Maar hij blijft me zo aankijken die wasmand dat ik toch nog maar even de strijkbenodigdheden pak en het daarna in de kast opberg. Eindelijk om half 11 schenk ik voor mezelf een wijntje in en ga wat tv zitten kijken.
Vanmorgen heerlijk uitgeslapen, weer eens een uitgebreid ontbijtje gedaan om een uur of half 11 met jus d’orange en een eitje gekookt, een beschuitje en een warm broodje. Dat was ook een tijd geleden.
Gisterenavond had ik al mijn eerste was gedraaid en opgehangen buiten, gokte maar dat het nog een keer zou drogen en de tweede vannacht aangezet en vanmorgen ook opgehangen.


Even wat foto’s zitten uitzoeken op de computer, zo leuk om te doen altijd en daarna de tuin in gegaan. Ook daar is nog genoeg te doen.
Ps. Terwijl ik dit zit te schrijven heb ik een programma opstaan van NPO extra Festivals over festivals in de jaren 60 met o.a. Bob Dylan, Joan Baez maar ook veel onbekenden voor mij. Folkmuziek, protestliederen en ook blues, echt een geweldig programma. Tussendoor zie ik beelden uit die tijd. Geen campings met tenten maar gewoon slapen op het strand met slaapzakje of in een park. Helemaal te pletter regenen en gewoon vrolijk verder gaan. Echt wat een mooie programma….. terug in de tijd.

14 gedachten over “Afgehandeld………

  1. Zal het wel eens eerder geschreven hebben, ik ben van 1950 en heb die gezellige ongecompliceerde tijd ook in Amsterdam meegemaakt. Maar begin 70-er jaren werd het slechter en is mijn vader zelfs verhuisd met zijn meubelwinkel van de binnenstad naar buiten Amsterdam. Mensen dachten toen echt dat je overal zomaar overvallen werd en kwamen niet meer. Maar ik denk dat het nu zelfs nog gevaarlijker is als je het nieuws ziet, jongeren die met messen en aanverwnte steek en slawapens rondlopen

  2. Jammer dat ik dat programma gemist heb. had het wel zien staan maar blijkbaar toch weer vergeten. Er zijn vrij veel terugblik programma’s, best leuk. Van al dat soort klussen wordt ik minder blij dan jij maar ja, ook hier moeten ze gebeuren.

                1. Dat heb ik ook wel maar soms vind ik zo weinig leuks of wil ik een of ander muziekprogramma op de achterfrond als ik zit te werken achter de computer en dan vind ik het wel makkelijk. En ’s nachts om te kunnen slapen zoek ik een slaapverwekkend programma op haha….. is nog waar ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s