Een hobby een passie 2

Ja en dan heb je de foto’s en dan moet je daar ook weer wat mee doen en eigenlijk vind ik dat ook een van de leukste dingen van het fotograferen. Het bewerken en nog mooier maken van het “plaatje”

Er zijn veel fotoprogramma’s in de omloop maar ik kreeg zelf al heel snel een illegale kopie van Adobe Photoshop voor f. 25,00 . Het programma kostte destijds legaal zo rond de f. 1000,00. Het boek dat ik er bij kocht kostte destijds al f. 100,00 .

En ik ging er mee aan de slag, avonden en avonden zat ik te oefenen, dingen uit te proberen, ik vond/vind het zo leuk om te doen.
De kleuren aanpassen, ongewenste elementen verwijderen, best een tijdrovend werkje maar als het resultaat goed is geeft dat ook een prima gevoel.
Er kwamen nieuwe versies van Photoshop omdat het toch wel mijn favoriete programma bleek te zijn
Zes jaar geleden kocht ik een nieuwe computer en ik kon mijn programma niet overzetten er naar toe. Inmiddels al lang een legale versie er van.
Peter zou het wel eens proberen en nog iemand die er mee aan de slag ging maar niemand kreeg het voor elkaar en ik miste het zo erg.
Had nog wel een simpel fotobewerkingsprogramma standaard op de computer maar dat was het toch niet voor me.
Zag destijds heel veel positieve berichten ook over Lightroom ook van Adobe en ik nam via internet een proefsessie er van. Mij beviel het niet zo.
Ik zag Elements 15 en ik kocht het meteen, van het gezeur om het iedereen te vragen af en er zaten weer leuke dingen in, Kon er weer mee aan de slag.
Enfin al een aantal jaren werk ik er met veel plezier in alleen ik wilde ook wel vaker op de laptop wat gaan doen maar foto’s bewerken is toch wel een groot deel van mijn “werk” op de vaste computer.
Afgelopen week zag ik reclame voor een nieuwe versie Elements 2022 met weer nieuwe mogelijkheden er in maar ik wilde wel weten of ik het op beide computers kon installeren. Ik stuurde een mailtje met die vraag en kreeg een bevestigend antwoord.
Ik ging het meteen bestellen en een paar uur later had ik het al binnen de digitale code,
Was er echt nog wel aardig lang mee bezit voordat ik ze op allebei de computer had geïnstalleerd maar het is gelukt.
Ik ga me van de winter niet vervelen, er zijn heel veel leuke dingen om uit te proberen. Zo is er ook een optie als mensen per ongeluk hun ogen dicht doen om dat te corrigeren. Dat wil ik graag eens uitproberen hoe dat werkt.
En zo zijn er nog vele nieuwe snufjes. Heb ook het boek er bij besteld, dat was nog niet voorradig maar dat komt nog wel.
Dit maakt mijn fotograferen en bewerken voor mij en ik verwacht er weer heel wat regenachtige uurtjes mee zoet te kunnen zijn…… I 🤍 fotograferen,,,,,,,,, Even een snel probeerseltje voor en na…… nog veel oefenen maar.


8 gedachten over “Een hobby een passie 2

 1. In mijn werk heb ik veel met Photoshop gewerkt en paar cursussen gevolgd. Daar leer je dan wel wat de mogelijkheden zijn maar echt er mee werken leer je aps goed in de praktijk.
  Ik kreeg vaak foto’s uit ontwikkelingslanden die wel heel goed de tekst illustreerden maar erg slecht waren. Daar heb ik heel veel aan kunnen verbeteren. Een keer had ik een foto van een ” weldoener” bij een school die hij ondersteunde, alleen had hij wel een erg grote chique auto en die heb ik vervangen door een wat simpele landrover die veeel beter bij de omgeving en het verhaal pastte.

  1. O ja zulke dingen doe ik dan weer niet. Wel met de trouwfoto’s achtergronden inderdaad wat aangepast en wat dingen weggehaald. En je leert inderdaad het meest door het gewoon te gaan doen.

 2. Heel lang geleden kreeg ik een kopie van PSP 9 daar werk ik al jaren mee en dat kan meer dan genoeg voor mij. Hoofdzaak is dat ik in lagen wil kunnen werken. Heb al een keer een nieuwe versie gekocht maar kon daar toch minder mee overweg en sinds de nieuwe laptop krijg ik geen van beiden geïnstalleerd. Heb toen maar een proefversie genomen van de nieuwste versie. Balen dat ik nou wéér nieuw moet kopen maar net als mis mis ik een goed fotobewerkingsprogramma direct.

  1. Ja ik heb toen ook gewoon een nieuw gekocht heb er zo’n plezier van en heb het nu toch weer 5 jaar ongeveer gebruikt. Zo’n 17,50 per jaar dan ongeveer en voor heel veel euri plezier er van hebben. Dat geef ik ook wel eens een enkele keer uit aan een broodje met een paar bakken koffie of thee en dat verdwijnt na een dag weer in het toilet. Ik bedoel maar……..

 3. O, ik heb eens even gekeken bij dat programma, maar dat ziet er wel aantrekkelijk ui t zeg en de prijs valt ook nog mee!
  Daar ik altijd nog op zoek ben naar een leuk bewerkingsprogramma, ga ik het toch eens verder onderzoeken.
  Bedankt voor de tip, en heel veel plezier met je aankoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s