Apentoren……

Yenthe vindt het toch nog wel ingewikkeld allemaal die familiedingen, wie is wat en wat is wie en vanmiddag vraagt ze weer “hoe heet jouw vader nou ook al weer” en ik zeg Wim maar hij woont in Apeldoorn.
Ze hoort blijkbaar niet precies hoe de naam is en ze zegt “Woont ie in Apentoren” ze ligt helemaal in een deuk van het lachen. Ik zeg nog een keer Apeldoorn maar het blijft Apentoren en ze vindt het zo grappig. Ik ook trouwens hoor. En een beetje klopt het ook wel want tenslotte is de Apenheul daar ook.

Daarna is het de beurt aan meisjes en jongens, ze begint alle namen op te noemen en eigenlijk weet ze het allemaal wel de opa’s en papa’s zijn allemaal jongens en haar enige oom ook en bij de oma’s tante, mama en nichtje vergeet ze er maar één en dat is omaoma oftewel de overgrootoma van haar.
Het blijft gewoon zo grappig om met haar te praten.

Ik had ’s morgens nog een vergadering gehad en daarvan nog een map bij me waar 5x Happy op stond.
Ze vond dat wel interessant en ik zei kijk de H is van Opa Hans en de A van Oma Anneke en dan de P P van Papa Peter en de Y van Yenthe.
Natuurlijk heel toevallig dat alle letters in de namen van “mijn” kant van de familie. Ze gaat het zitten oefenen en ik zeg als je het dan leest dan staat er Happy en weet je wat dat betekent?
Ze weet het niet, ik zeg dan ben je blij of vrolijk of gelukkig zoals in Happy Birthday dat kan ze dan wel zingen, dat leren ze al vlot tegenwoordig.
Als haar moeder thuis komt gaat ze het precies tegen haar vertellen wat de letters zijn, en haar moeder zegt ook, zo je leert zo al lezen van oma.

Kortom het was weer een leuke dag vandaag, vanmorgen een gezellige vergadering met een huurdersvereniging waar we een keer per jaar mee samen vergaderen om dingen door te nemen. Ze beheren de verhuur van 3 appartementen gebouwen voor senioren. Ik ken al alle mensen van die club en alles is er goed geregeld dus zijn we zo door de agenda heen en blijft er nog tijd over om gezellig even na te babbelen.
Vanmiddag ook nog gaan wandelen en naar de speeltuin gegaan door de bladeren lopen rennen (zij dan ik niet) en bij de Halloween tuin gaan kijken die ze toch wel spannend vindt. Op de heenweg wil ze er niet voor op het randje gaan zitten zodat ik een foto kan maken maar terug doet ze het toch wel uit zichzelf. Ja en ik voelde me net als de tekst op die map toen ik weer naar huis fietste “Happy”.

13 gedachten over “Apentoren……

  1. Ze zal nog wel even nieuwe ontdekkingen blijven doen maar dat is alleen maar leuk.
    Halloween ga je steeds meer zien om je heen, ik kreeg voor het eerst een folder in de brievenbus dis ik op het raam kan hangen als ik het goed vind dat er kinderen aanbellen zondag.

    1. Ja hier in het dorp doen ze het ook via de winkels een soort tocht voor kinderen krijgen ze in alle winkels wat. En voor degene die het mooist versierd komt is er een prijsje. Toch wel leuk ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s