Dat hoor je goed………

Ik heb regelmatig dat een van mijn oren dichtslaat, heel vervelend en eigenlijk had ik er al weer maanden met regelmaat last van.
Alleen er mee naar de dokter gaan deed ik steeds niet maar toen ik afgelopen week voor mijn knie daar was vroeg ik meteen of mijn oren weer een keer uitgespoten konden worden en dat was geen probleem. En ik maakte meteen een afspraak met de assistente die zulke klussen doet. Wim had ook wel eens gezegd als ik weer zei, wat zeg je “je mag je oren wel eens uit laten spuiten” en dat klopte ook letterlijk wel. Had ook wel gemerkt dat ik zo nu en dan ook minder goed hoorde en dat is best lastig. De laatste jaren moet ik eigenlijk zo om de 2 of 3 jaren mijn oren uit laten spuiten.
Ik weet nog de eerste keer dat ik het gedaan had ik buiten liep en opeens allerlei geluiden hoorde die ik daarvoor niet meer hoorde. Alsof er een soort demper of watjes in mijn oren zaten daarvoor en nu weg waren.
Vanmorgen dus al vroeg op pad, had al vanaf woensdag gedruppeld met olie in mijn oren waardoor het oorsmeer wat losser gaat zitten. Was snel aan de beurt en de assistente keek in mijn oren en zei dat het echt wel nodig had. Met een waterspuit wordt dat gedaan, even een vervelend gevoel want in mijn oren (en van iedereen natuurlijk) zitten ook de evenwichtsorganen. Dus een beetje dizzy maar er kwam een flinke prop uit. Daarna het andere oor en dat ging ook heel snel. Alsof er een watje uit mijn oor getrokken werd dat er al een tijdje zat.

Ik heb nog nooit zo snel oren uitgespoten zei de assistente en dat vond ik dan wel weer grappig. Goeie olie gebruikt zeker ;).
Afijn als ik mijn jas aantrek hoor ik het al, het ritselt, dat hoorde ik eerder niet. Ik vergelijk het altijd maar met een oude stereo-installatie waarbij je een ruisonderdrukker in kon stellen. Ik heb weer meer ruis in mijn gehoor zeg maar en dat is wel een goed gevoel.
Als ik thuis kom merk ik dat ik de radio meteen iets zachter kan zetten, het was dus echt wel nodig. De volgende keer maar niet zo lang mee wachten want het is eigenlijk best snel gepiept zo.

12 gedachten over “Dat hoor je goed………

  1. Bij mijn partner moet het ook regelmatig, hij druppelt met glyserine.
    Bij mij is het een keer gedaan en kon de hele dag nauwelijks lopen zo duizelig was ik. Gelukkig is het nooit meer nodig geweest

  2. Heel herkenbaar, ik ben, of eigenlijk wás, ook zo om de twee jaar de klos. Een wat grillige en nauwe gehoorgang geeft me dezelfde symptomen als jij hier beschrijft.
    Maar ik schreef “wás” ! tegenwoordig koop ik een flesje audi spray bij de drogist en spuit dat er zo’n 2x in de week in. Als dat weer even aan m’n aandacht ontsnapt lukt het meestal nog wel met wat extra opletten en wat vaker doen doktersbezoek te voorkomen. De valkuil is wel dat je makkelijk vergeet dat regelmatig te doen.

        1. Ja ieder oor zal ook wel anders zijn, is heb van het druppelen niks gemerkt en ook het uitspuiten was zo gebeurd. Maar ga dat spul wel proberen want ik wacht toch meestal weer te lang om naar de dokter te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s