Lekker struinen

Al weer een grijze dag vandaag net als gisteren en vorige week een paar wanneer wordt het weer lente of zie ik de zon weer ??
Nee hoor kan er momenteel goed tegen, ja inderdaad ze zit op de bank en haakt.
Gisteren had ik echt een luie zondag, althans zo leek het wel te worden. Werd om 10 uur pas wakker en dat mag toch op een vrije zondag.
Meteen de was meegenomen en mijn bed afgehaald en de eerste was in de machine gestopt. Op mijn gemakkie gegeten en wat gaan zitten haken wilde graag mijn Rudolf af hebben. De was opgehangen, tweede was er in gestopt en zin in wat frisse lucht dus fiets gepakt en weg gegaan. Gekeken hoe de wind was Noord Oost om te weten welke richting ik op zou gaan, vind het altijd lekker om terug voor de wind te hebben.
Het is buiten lekkerder dan ik het binnen vind lijken en dat is meestal zo. Wilde nog een keer onderweg wat paddenstoelen fotograferen die ik tegen kwam. En ik kwam er best wel veel tegen.
Nu weet ik inmiddels ook wel een paar plaatjes waar ik weet dat er meestal wel wat paddenstoelen zijn te vinden en verdraaid ik vond zelfs nog gave vliegenzwammen op een dammetje waar er vorig jaar echt tientallen stonden maar het is nu later in het seizoen.


Als ik langs de Loet komt fietsen denk ik, doe ik het of doe ik het niet, “duik” ik nog even mijn paddenstoelen bosje in, ik twijfel nog even want ik heb mijn nieuwe jas aan en ik weet het is echt struinen onder takken, worstelen met bramen en wil mijn nieuwe jas niet open halen. Maar de verleiding is te groot en het is heerlijk weer, praktisch geen wind.


En het wordt beloond, ik vind er mooie judasoren, nog veel andere paddenstoelen, zak hier en daar wel tot mijn enkels weg maar het is gewoon zo heerlijk om te doen. Dan kan ik alles vergeten behalve de verwondering en bewondering voor de kleuren en de vele soorten paddenstoelen die er nog steeds zijn. Een aantal staan hier boven. En mijn jas blijft helemaal in tact.
Na 2 1/2 uur fietsen en struinen kom ik weer thuis. Een warme chocolademelk en mijn foto’s gaan bekijken, ben er best tevreden mee. Vandaag ook wel gefietst mijn “verplichte” rondje zal ik maar zeggen maar het was niet lekker, vond het koud en het begon ook nog te miezeren. Gisterenavond mijn Rudolf afgemaakt (dat klinkt wel gek natuurlijk alsof ik dat rendier vermoord heb maar weet het niet anders te omschrijven) en ik vind hem leuk geworden. Mijn eerste kerstversiering is een feit………

5 gedachten over “Lekker struinen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s