We zullen doorgaan

Alle voorspellingen wijzen er op dat we misschien weer afstevenen op een lock down, het virus heeft weer aardig toegeslagen. Je zou toch denken zoveel mensen al gevaccineerd maar toch blijkbaar is deze variant veel besmettelijker , in combinatie met mensen die meer binnen zitten dan in de zomer en pats boem, de cijfers vliegen weer omhoog.
Ik vind het lastig, ben het ook best zat net als iedereen natuurlijk, dat kan niet anders en het zet ook de komende dingen in mijn agenda weer op een laag pitje of de afweging gaan of niet gaan.
Nou ja Keulen gaat niet door maar op 4 december heb ik ook nog een groot feest van mijn ex werkneemster die 60 is geworden en haar dochter wordt dan 30. Het feest zou in het café plaatsvinden en nu willen ze uitwijken naar iemand thuis. Diegene woont wel afgelegen met een grote lap grond bij zijn huis maar toch….. de regels zijn niet meer dan 4 mensen. En ik weet hoe deze feestjes gaan, veel drinken, veel muziek, hossen, zingen, eten en dansen.

Ik ga maar ook voor dit feestje passen. Wel jammer dan weer maar ik wil het ook niet opzoeken.
Sinterklaas ook zoiets, we hadden al besloten om het in twee keer te vieren omdat mijn schoondochter haar zus ook een kleine heeft en ze het een keer daar willen vieren. Wat dat betreft kan het wel doorgaan met 4 gasten. Gelukkig wel en ze hebben een grote kamer dus ruimte genoeg ook voor iedereen om afstand te houden. Kerstmis wordt even kijken en afwegen wat kan en mag en wat willen we. Vorig jaar was het ondanks weinig visite een prachtige Kerstmis maar mijn vriendin en haar man die alleen zijn konden niet komen en dit jaar hoop ik toch wel dat ze weer niet alleen hoeven te zitten met Kerstmis.
Ik vind het best lastig allemaal maar we moeten maar weer gewoon doorgaan, dan maar weer wat anders verzinnen om te doen. Of over een paar dagen verdelen.
Nou ja maar even afwachten en kijken wat ze nog voor ons in petto hebben voor we vaste plannen maken. Anderhalve meter afstand wordt weer verplicht, ik zie het momenteel nergens nog in winkels zoals in het begin vorig jaar toen alles helemaal aangegeven was en mensen zich er ook aan hielden.

En ik heb het zelf ook wel hoor, ik ben ook makkelijker geworden. En dat geldt denk ik wel voor iedereen want we zullen het met zijn allen ook moeten doen, dat is tenminste wel het credo dat je iedere keer weer hoort. Niemand schijnt de toverstaf te hebben om het tij te kunnen keren al blijf ik daar nog wel steeds op hopen eigenlijk tegen beter weten in.

9 gedachten over “We zullen doorgaan

  1. Ik maak nog steeds verschil tussen de mensen die ik goed ken, ( en waarvan ik weet hoe ze ermee omgaan, en de rest.
    Sint vieren we écht gewoon met z’n allen. iedereen is gevaccineerd en bereid vooraf te testen.
    Als ik het goed begrepen heb komen de grote aantallen positieve testen in hoofdzaak door schoolgaande kinderen, die steken op hun beurt weer (groot) ouders aan. Bij andere dingen en mensen blijf ik nog steeds wel een beetje afstand houden en de rustige tijden zoeken.

    1. Ja ik probeer ook op rustige tijden naar winkels te gaan. Maar goed je weet zelf je weet niet waar je besmet kan raken zomaar. Blijft toch wel onzeker allemaal vind ik. Er zit niks anders op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s