Terug bij af……

Ja we zijn weer een beetje terug bij af…… met corona zal ik maar zeggen en daarmee vertel ik natuurlijk niks nieuws.
De nieuwe maatregelen zijn zondag weer van kracht en heel eerlijk voor mezelf betekent dat niet zoveel verschil. Zo vaak ga ik ’s avonds in de wintermaanden de deur niet uit en zeker niet naar winkels of restaurants of iets van dien aard.
Eindelijk hadden we een jaarvergadering van onze huurdersbelangenvereniging gepland voor 1 december en die kan nu ook niet doorgaan.
Vanavond dus meteen gebeld naar het hotel/zalencomplex waar we naar uitgeweken waren omdat de plaats waar we normaliter vergaderen te klein was om 1 1/2 meter afstand te houden.
Een bericht gemaakt voor de website en op FB gezet en degene die zich al opgegeven hadden bericht gestuurd. Binnen een half uur hadden we het met elkaar allemaal geregeld.
Wat me wel verdrietig maakte dat er gezegd werd dat grootouders van boven de 70 liefst zo min mogelijk contact hebben met kleinkinderen. Of via bellen of videobellen. Ik snap het best wel hoor maar triest is het wel.
En gelukkig ik ben nog onder de 70 niet dat ik me daarom veilig voel want ik hoorde deze week ook wel van mijn schoondochter dat kinderen op de peuteropvang zaten te hoesten en werden opgehaald halverwege de ochtend. Het is natuurlijk best lastig want veel opa’s en oma’s passen toch wel op. Zou het enorm gaan missen en voor ouders wordt het ook weer lastiger toch om te kunnen werken thuis met die dreumesen in dezelfde ruimte.
We zien wel hoe het gaat. Ik vind het voor die kinderen ook best moeilijk hoor dat ze zo leren om afstand te moeten nemen. Dat is toch eigenlijk onmogelijk.

Ik ga ook iets zeggen waar niet iedereen het met me eens zal zijn en dat mag maar toch heb ik best respect voor die mensen die de beslissingen moeten nemen in de politiek. Of je “fan” van iemand ben of niet maakt mij niet uit. Ik zou niet graag die beslissingen moeten nemen voor een heel land. Aan alle kanten wordt er toch aan je getrokken, heb wel eens het idee dat die mensen amper nog een normaal leven kunnen leiden. Ze hebben toch ook vaak een gezin en krijgen alleen maar een hoop st………t over zich heen want je doet het voor niemand goed. En dit virus is zo moeilijk te voorspellen. Ik hoor momenteel in mijn omgeving opeens best veel van mensen dat ze niet gevaccineerd zijn en dat snap ik dan ook niet helemaal hoor. Kom maar op met die boosterprik.
Afijn we gaan gewoon weer door al zal het weer een lastige winter worden. Ik was juist zo blij dat niet alle programma’s en gesprekken meer gingen over corona maar we zijn weer helemaal terug bij af………. en heel blij word ik daar niet van…………. En soms steek ik mijn kop ook in het zand en zet alles uit en een lekker sentimentele kerstfilm op Netflix op……….even geen corona dat doet me goed.

16 gedachten over “Terug bij af……

 1. Ik ben het met je eens. Ga er maar aan staan om voor deze situatie beslissingen te moeten maken. Het is ook net of de regering de schuld draagt van dit alles maar kijk om je heen, in heel Europa stijgen de besmettingen tot grote hoogte.
  Ik houd me verder aan de maatregelen maar aan één ding niet: wij blijven op de kleinkinderen passen (ook al ben ik dan wel net boven de 70) en ook al is het dan misschien niet verstandig.

 2. Ook ik ben het met je eens hoor Anneke, de regering doet zijn uiterste best, om het tij te keren, ik vind het prijzenswaardig..
  Voor ouderen, die toch al vaak eenzaam zijn is het een hard gelag, dat ze de jonge kleinkinderen nu niet kunnen zien.

 3. Blijf vooral je eigen omstandigheden goed bekijken, Je kent je mensen en weet wie er serieus met de regels omgaat en voorál, wie bij twijfel een zelftest doet.
  Veel meer kun je niet doen. Ik begrijp wel dat het voor de beleidsmakers allemaal lastig is maar toch, ik begrijp deze beslissingen echt niet. In ieder geval heb ik er , net als jij , weinig last van ik ben zelden weg na 5 uur. Op de boosterprik zit ik niet te wachten, ik hád al niet veel vertrouwen in vaccinatie en dat is er niet beter op geworden. maar goed ik hield me aan de regeltjes en zal dat , soms onder protest uiteindelijk altijd wel doen.

  1. Je doet het voor 17 miljoen mensen (misschien inmiddels veel meer) ook niet goed natuurlijk. Ik zag deze week een foto van wat mensen binnen krijgen als ze met corona in het ziekenhuis worden opgenomen en dan niet protesteren omdat ze toch wel graag beter worden. Dan maar liever een vaccinatie want ook al die medicijnen hebben bijwerkingen, denk nog wel meer dan het vaccin.

   1. Het is erg complex om er een betrouwbare conclusie uit te trekken. Uiteindelijk zijn er onder de coronadoden ook veel mensen waarvoor de dood toch al in de planning stond van magere Hein. Bij hen versneld zo’n virus het proces natuurlijk maar zóu je eigenlijk niet mee moeten tellen omdat die anders óók gestorven waren maar dan iets later.

    1. Dat klopt hoor vorig jaar was er praktisch geen griep en normaliter overlijden ook veel ouderen daaraan die nu bij corona opgeteld worden. Aan de andere kant heb je ook mensen die overlijden doordat zorg uitgesteld wordt dat is ook zo triest natuurlijk want hoe je het ook went of keert veel mensen die niet gevaccineerd zijn komen dan toch op hun plaats terecht. Ik ben heel blij dat ik in deze moeilijke tijden geen beslissingen hoef te nemen over hoe of wat.

     1. Ik ben nog steeds dankbaar dat ik Henk thuis kon houden, dat had héél erg geweest als hij toen naar een tehuis had gemoeten, dan had ik hem helemaal niet meer mogen zien in zijn laatste weken.

      1. Nou dat kan ik me heel goed voorstellen hoor dat was echt heel onmenselijk hoor. Mijn zus en ik hebben in het begin ook wel gezegd maar goed dat mijn moeder dit niet meer mee hoeft te maken. Ja wat dat betreft mag je blij zijn met hoe je het allemaal gedaan hebt met Henk. Dat lukt niet veel mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s