Licht in de duisternis

Dit weekend ging ons reisje naar Keulen niet door, als alternatief zouden we naar Intratuin gaan maar we hoorden beide zoveel berichten van andere mensen dat het daar zo druk zou zijn dat we besloten ook om dat maar niet te doen.

Nu gaan mijn zus en ik iedere week wel graag iets samen doen maar ja met dit weer ga je ook niet een heeeeeeeel eind fietsen en ergens onderweg op een bankje wat zitten drinken samen. Daar leende het weer zich niet echt voor.
Als alternatief besloten we naar een klein tuincentrum te gaan De Bloemenplantage in Capelle aan den IJssel. We waren aardig op tijd en het was er totaal niet druk. Ze hadden op deze kleine ruimte echt wel een leuke kerstsfeer gecreëerd. Je kon zelfs een glas glühwein pakken maar daar hebben we ons zo ’s morgens vroeg nog niet aan gewaagd.

En ik ging met een lege kar weer naar buiten. Mijn zus had ook alleen maar een paar amaryllis bollen gekocht, niet aan mij besteed. Toch even wat kerstsfeer geproefd zo. Als we bij de fietsen komen kan mijn zus haar sleutel nergens vinden. Ik had al gezegd voordat ze op zoek ging naar haar sleutel, goh je hebt je fiets helemaal niet dubbel op slot gezet. Ze doet er altijd nog een soort ketting aan en dan ergens aan vast. (ik ook trouwens hoor). Nou ja zij overal zoeken maar echt niks te vinden. Dus wij weer naar binnen en vragen of iemand een sleutel had gevonden en ja hij was afgegeven bij de kassa. Ze ging hem ophalen en de kassière vertelde dat een mevrouw de fiets op slot had gezet omdat ie niet op slot stond. Ik zei wat attent van die mevrouw zeg, de mevrouw was al weg dus we konden haar niet bedanken. We konden weer verder gaan dus. Gaan lunchen dan maar, ook niet druk daar en daarna weer naar huis.
Helemaal nat geregend, een hele koude regen, was helemaal verkleumd toen ik thuis was.
Droge kleding aan, mijn haar föhnen dan knap ik wel weer aardig op. Kop hete thee, dekentje, verwarming aan en lekker op de bank een filmpje gaan kijken.
Zowaar niet geslapen. Heerlijk stoofvlees gaan maken en ik kreeg opeens zin om wat lichtjes in huis te brengen oftewel beginnen met de kerstversieringen.
Eerst buiten de twee grote hortensia’s voor mijn huis voor zien van lampjes en de rand van de blokhut voorzien van een snoer. Daar heb ik jaren geleden al haakjes gemaakt dus dat is zo voor elkaar.
En eenmaal bezig ga ik kijken wat ik dit jaar wil doen, heb geen zin om heel mijn huis te verbouwen om al mijn huisjes neer te zetten. Val terug op gouden ouwe zeg maar in de vensterbanken van die lampjes die ik nog had. Mijn mini kerststalletje en nog een paar andere versieringen maar echt minimaal gehouden dit jaar. Blij dat ik alles niet meer van de zolder hoef te halen maar slecht 1 etage hoger een plaatsje voor alles gevonden heb.
Nu ontbreekt alleen de kerstboom nog, ga maandag of dinsdag even kijken of ik een leuke kan vinden en dan ben ik er al helemaal klaar voor.


Tijdens het versieren en meteen weer wat ombouwen van snoeren hier en daar zet ik lekkere kerstmuziek op en ga mee lopen zingen. Kaarsjes aansteken, open haard aan en zo is het goed uit te houden met dit gure weer………

14 gedachten over “Licht in de duisternis

 1. Afgelopen week was is ook bij mijn zus. Omdat ze pas is geopereerd konden we niet teveel doen. Kwamen bij een leuke kleine kringloopwinkel terecht waar we het prefecte kerstcadeau voor haar tegen.
  Ze had kortgeleden de slaapkamer behangen en haar favoriete kleur is goud, de prachtige sprei in diverse glimmende stoffen met veel gouddraadjes was niet goedkoop voor een kringloop maar ongetwijfeld erg duur geweest .
  Daarna naar Amazing Oriental waar we ook ons diner meenamen.
  Leuke dag zogehad

 2. O nee, de kerstsfeer moet hier écht wachten tot Sinterklaas weer terug naar Spanje is. Maar je hoort het veel dat mensen het dit jaar vroeg doen omdat er verder niet zoveel kán. De tuincentra zijn op bepaalde uren nooit zo druk, ik bezocht vorige week een grote met twee buurtjes, was goed te doen.

  1. Ik doe het al jaren zo rond de eerste december meestal opeens op een dag krijg ik de geest zoals gisteren. Dus die kerstboom komt er ook wel gauw. Bij mij gaat alles er wel meestal al voor oud en nieuw er weer uit dan ben ik het opeens weer zat 😉

      1. Nou ik heb dit jaar niet al die huisjes opgebouwd, daar had ik ook geen zin in. Maar heb gisteren wel een kerstboompje een echte gehaald dat hoort er voor mij wel bij. Gisterenavond al versierd en geniet er nu al van die lichtjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s