Een oma blogje

Gisteren was weer mijn oppasmiddag, omdat de scholen dicht zijn verlengd naar een oppasdag. Want ze kunnen wel een lockdown uitroepen en de scholen sluiten maar dat wil niet zeggen dat mensen met een baan en afspraken elders zomaar dat af kunnen blazen.
Ik zat dus al vroeg op de fiets, wat had het gevroren vannacht, het leek wel of ik een winterwonderland in reed. Echt zo geweldig mooi, de zon die opkwam.
Was expres nog wat eerder weggegaan om onderweg wat foto´s te kunnen maken. En dat heb ik gedaan. Alleen na een foto of 10 gaf mijn camera die ik bij me had (niet camera 1) aan dat de batterij leeg was. Ik baalde wel maar had nog wel mijn telefoon en toen de zon echt te zien was kon ik toch nog een paar foto´s maken.


Dit is zo´n compacte camera en ik weet dat Pretty heel graag foto´s wil maken altijd en had bedacht dat ze met deze camera dat wel zou mogen van me. Onder het mom van je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen met fotograferen.
Afijn Pretty deed de deur al voor me open toen ik er aan kwam fietsen. Eerst even opwarmen en daarna gingen we even brood kopen bij de bakker. Het was zo heerlijk buiten en ik zei zullen we nog een eindje verder lopen en dat vond ze geweldig. Natuurlijk kwamen we weer bij een speeltuin terrecht, haar favorietedoel. Alles was nog glad en bevroren alleen de schommel kon ze gebruiken. En opeens zag ze ergens een bal liggen die een kindje had laten liggen. We gingen samen voetballen, ze liep te rennen (dat kan ik dan weer niet jammer genoeg maar ik ben nog wel weinig bewegend aardig tactisch met de bal), echt lol had ze er van en we zijn zeker een uur buiten geweest. Met rode wangen kwam ze weer binnen, goed voor haar hoor.
Vanmiddag zat ik zo even naar mijn camera te kijken en zag dat ie het weer deed, denk door de vorst dat de accu koud geworden was en nu binnen weer warm en ik zei. Wil jij foto´s maken, weet niet hoe lang hij het nog volhoudt maar probeer het maar.


Het is echt jammer dat ik geen foto´s mag plaatsen maar ze ging als een volleerd fotograaf alles in huis op de foto zetten. Van de eenhoorns, barbapapa´s en haar kerstdorpje best nog aardig gelukt hoor helemaal zelf gedaan.
Echt zo geweldig leuk om te zien. Gaf haar nog wat tips om niet te bewegen want dat gebeurde nog wel eens bij het afdrukken, dat was ook te zien. Ach alle begin is moeilijk.
Even later staat ze achter me op de bank ik met mijn leesbril op mijn hoofd, ze pakt hem af en zet hem op. Het ziet er niet uit zo ontzettend grappig want zo´n bril vergroot natuurlijk. Ze gaat er mee door de kamer lopen paraderen, we hebben er samen zo om gelachen.
Mijn zoon kwam nog thuis eten en liet me de filmpjes zien die ze gemaakt hadden toen Pretty hoorde dat er een baby kwam. En echo filmpjes. Zo ontzettend schattig en ontroerend weer om te zien. Helemaal momenteel in de ban van de eenhoorns zei ze toen haar oma vroeg later hoe gaat de baby heten ” eenhoorn”. En haar moeder legde uit dat ze daarom soms moe was en misselijk. Nu was de andere oma toevallig ook wat misselijk geweest en zijzelf ook en vroeg ze heb je ook een baby in je buik oma? En mijn zoon wist nog het verhaal dat ik vertelde toen hij zo’n jaar of 3 was en hij een neefje kreeg. Hij ging er vanuit dat in de armen van de moeder de armpjes zaten, in de benen de beentjes enz. enz. Moest het dan na de geboorte nog in elkaar geknutseld worden? Zo leuk dat ie dat nog wist. Een top oma dag… en ik weet, daar mag ik gelukkig ook weer volop van genieten.15 gedachten over “Een oma blogje

  1. De ochtenden en avonden zijn schitterend zeker als je buiten woont en ver kan zien.
    Als je al regelmatig oppast en meer dagen kan is het ook wel logisch dat je dat vaker doet als nodig is bij werkende ouders. Misschien ook beter dat vaste oma’s en opa’s het doen dan bij andere moeders de kinderen om de beurt opvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s