Weekendje Apeldoorn

Mijn eerste weekend van het jaar bij Wim zit er al weer op, het weer zat niet mee maar toch was ik zo ontzettend blij om een weekend weg te gaan, even een andere omgeving maar natuurlijk als eerste om weer een weekend bij hem te zijn.
Vorige keer dat Wim bij mij was had ie uit zitten rekenen of het voordeliger was om van mij vandaan met de bus naar Utrecht te gaan en daarvandaan de trein naar Apeldoorn te nemen. Het scheelde voor hem heel weinig, dacht zo’n 40 of 50 eurocent minder dan wanneer we zoals we altijd doen over Gouda.
Alleen voor mij ging ik uitrekenen scheelde het opeens best wel een hoop geld, ik reis namelijk met de bus gratis ook in de lijn die naar Utrecht gaat.
Bovendien hoef ik dan niet helemaal naar Gouda te fietsen (20km) maar kan ik mijn fiets neerzetten in een dorp verderop (10km). En ik had geen stallingskosten van mijn fiets want in Gouda zet ik die altijd in een overdekte stalling.

Kortom het scheelde mij in een weekend bijna 11 euro. En dat vond ik toch wel de moeite om een keer uit te proberen.
Twee bezwaren bij mij. Ik zit liever in de trein dan in de bus en ik fiets ook liever dan dat ik in de bus zit en mijn fiets staat in een niet bewaakte stalling bij het busstation.
Aan de andere kant zo deed ik het in het begin ook altijd zelfs toen mijn fiets nog spiksplinternieuw was.
Vrijdag dus uit gaan proberen en had meteen al een pluspunt kreeg een flinke hagelbui op mijn dak en was in dit geval blij dat ik nog niet 10 km verder hoefde te fietsen.
De busreis vond ik best saai, het is wel een sneldienst en hij rijdt niet door alle dorpjes dat scheelt wel maar toch, ik trein liever.
De aansluiting in Utrecht was heel makkelijk en ik vind het station Utrecht altijd leuk veel reuring en ook overal beleving en had nog tijd genoeg om een bakje thee te nemen en het allemaal even zo aan te kijken. Per saldo deed ik er net zo lang over als met de trein vanuit Gouda.

Terug vond ik de reis sneller verlopen, wederom een goede aansluiting (was alleen een keer de verkeerde kant op gelopen, de nieuwigheid zeg maar al zal Wim zeggen je totale gebrek aan ruimtelijk inzicht en dat klopt hoor.)De busreis leek veel sneller te gaan, debet zal hier wel aan zijn de blauwe lucht i.p.v. heen zo’n grijze lucht. Ik reken altijd iets om op jaarbasis en dat scheelt dan toch zo’n 140 euro best een leuk bedrag om andere dingen voor te doen. Of ik het blijf doen weet ik nog niet maar helemaal tegengevallen is het nog niet.

16 gedachten over “Weekendje Apeldoorn

   1. En als het in tijd niets scheelt en het bespaard veel is het natuurlijk wel verleidelijk. Dan speelt alleen nog je voorkeur voor de trein mee. Ik vind een lange rit in een bus wél erg, in een trein niet.

     1. In een bus kan ik wagenziek worden, in de trein gelukkig niet. Een trein rijd vloeiender terwijl je in de bus maar moet afwachten of je een stugge chauffeur hebt. Dat is in combinatie met de diesel stank vaak al genoeg om beroerd te worden.

      1. Dit is wel een sneldienst die rijdt alleen op provinciale wegen en de grote weg dat scheelt wel en stopt heel weinig. Diesellucht heb ik nog nooit geroken trouwens. Maar ik heb het ook hoor als ik in een bus op de dijk zit met al die bochten vind ik het ook niet echt prettig. Maar treinen heeft zeker mijn voorkeur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s