Vintage kamer…..

Vanmorgen heb ik me gestort op de route die we zullen of willen gaan fietsen. Even kijken welke afstand, we of althans ik vind 50 km per dag wel genoeg. Wim had het wel over 60 of 70 maar dat hoeft voor mij niet hoor. Onderweg eens ergens gaan kijken is ook wel leuk natuurlijk. De eerste week heb ik wel rond gekregen want ik moet natuurlijk ook de combinatie zoeken tussen de afstand en of er in die plaats adressen zijn waar we kunnen overnachten. En dat lukte ook nog wel leuk werk om te doen. Samen gaan we in het weekend wel kijken verder dan is er vast een beginnetje….. Vanmiddag maar even wat praktische dingen gaan doen, had nog een rol zeil liggen voor mijn logeerkamer. En nu mijn zonnebank weg was had ik de ruimte er voor. Afgelopen week had ik het meeste al uit de kamer gehaald alleen de ombouw van het bed stond er nog en een kastje. Die kon ik niet meer kwijt ergens anders. En ik had nog iets spannends want ik was er nog niet van overtuigd dat de maat goed was.
Ik had namelijk 2 rollen zeil besteld voor 2 kamertjes en daar zat een verschil van 20 cm in. Op de rollen hadden ze niet de maten gezet, heel onhandig natuurlijk. Met een centimeter had ik wel geprobeerd beide rollen op te meten maar dat was nog niet zo makkelijk. Bij het zeil leggen in het andere kamertje (met de kleinste maat) had ik best een flink stuk over en ik dacht toen al, het zal toch niet dat ik ze nog omgewisseld heb.

Ik begon met het behangen op de vloer zoals ik dat altijd noem. (ik behang liever muren hoor, minder slecht voor mijn knieën.) De vorige keer miste ik iets om langs af te snijden en twee weken geleden zag ik een mooie lange metalen liniaal met waterpas er op zelfs liggen bij de Action en ik dacht, die kan ik goed gebruiken en kocht hem. Ideaal was ie.
Het ging best goed, eerst de ene helft daarna het bed en de kast overzetten en de andere kant. Tot het laatst bleef het spannend voor me en ik juichte zelfs toen bleek dat het wel klopte, had het toch wel zonde gevonden als ik daar weer een strookje langs had moeten leggen, dit is veel mooier en makkelijker ook. Een aantal jaren geleden had ik deze kamer opgeknapt helemaal, geverfd en behangen, daar hoefde ik dus niks aan te doen. Alleen alles even schoonmaken voordat ik het weer terug ging zetten.
Mijn logeerkamer noem ik altijd mijn vintage kamer. Een echte vintage kast met driedelig boekenrekje gekregen van mijn vriendin toen ze ging verhuizen. De boot er op die mijn broer nog maakte. Een vintage naaidoos als nachtkastje, een driehoekstoeltje gekocht voor 5,00 op een rommelmarkt, mijn oude babypop en zelfs de radio die er staat heeft nog een dubbele cassette recorder. Wat een ruimte heb ik gekregen nu die zonnebank weg is. Ben dan ook heel tevreden over het resultaat van beide kamertjes.

17 gedachten over “Vintage kamer…..

      1. Ja dat zag ik deze week nog, mijn vriendin vroeg of ik haar kleed even om wilde draaien. Wat een stof daar onder lag we waren allebei verbaasd er van. Dat krijg je er niet altijd uit met stofzuigen.

 1. Wat een giga klus!
  En zeer leuk crea behang!
  Zo’n hoekstoeltje staat hier in de gang.

  40/50 km is een beste/goede/juiste afstand. Hoewel ikzelf in de kop van Noord-Holland en Friesland langere ritten zou gaan rijden ivm saaiheid van het landschap. Hangt natuurlijk wel van het weer af, want 80 km regen is geen pretje.

  Ik ben destijds via Kras reizen om het IJsselmeer gefietst. De landschapsdiversiteit daarvan is geweldig. Wij fietsten van hotel naar hotel en onze bagage werd vervoerd. Vanuit Enkhuizen met de boot overgestoken naar Friesland. Enorm veel regen gehad toen onderweg en dan ’s avonds je natte schoenen drogen met een föhn. 🙄

  1. Ik kreeg destijds een rol behang van iemand en vond het leuk er wat van te maken. We gaan niet door noord Holland we gaan via de polder (ook een stuk saai) willen naar de marker wadden een dag en zo verder als het blijft regenen gaan we naar huis

 2. Erg leuk zo hoor, je logeerkamer. Wat Jan al schreef, zo’n hoekstoeltje hebben wij in de gang staan. Het was van mijn moeder en daarvoor van haar moeder en mijn zus had het destijds meegenomen. Toen zij het niet meer wilde heb ik het gekregen, en blij dat ik ermee ben. Gewoon ook de herinnering natuurlijk.
  Je hebt weer eer van je werk!!! 🦋

  1. Ik heb een foto van vroeger dat wij daar met zijn allen op stonden dus ook inderdaad sentimentele herinneringen. Ze zijn leuk vandaar dat ik hem kocht op de rommelmarkt. Maar zo als jij echt van jezelf is nog leuker natuurlijk. Dank je het was best leuk om te doen en ben blij met het resultaat.

   1. Nou dat snap ik hoor! Leuke herinnering!
    Ik herinner me nog waar dat stoeltje stond bij mijn oma. In een hoekje van de kamer, ze had er altijd een vest op liggen. Ben heel blij dat ik het nu heb…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s