Zet een kaars…….

Ik hou van kaarsen, steek er vaak een aan nog steeds, liefst echte kaarsen maar een waxinelichtje mag ook.
Zelf hou ik persoonlijk niet van neppers en tot voor kort had ik die ook niet maar afgelopen Kerst kreeg ik er een voor mijn verjaardag van een vriendin. (ik geloof dat ik de laatste 20 jaren, ik overdrijf echt niet ieder jaar met mijn verjaardag wel een kaars of iets in die richting kreeg, blijkbaar zo van ja een kerstkind krijgt graag zo iets cadeau.)
Van mijn zus kreeg ik ook nog een geurkaars in een heel leuk pakket dat ze voor me gemaakt had. Nu vind ik nepkaarsen niet leuk maar geurkaarsen steek ik echt niet aan.
Ach de kringloop was er weer goed mee.
Nou ja die nepper was er een op batterijen en ik zette hem op het tafeltje waar ook mijn televisie op staat want daar kan (durf) ik geen echte kaars of zo neer te zetten en het is wel een vrolijk gezicht.
Het is een kaars die automatisch aan en uit gaat en hij brandt dan zo’n 6 uur per dag.
Ik had hem afgesteld om een uur of 4 aan te gaan en zo 10 uur ging ie dan weer uit.
En ik moet zeggen, dan kwam ik vaak rond die tijd weer thuis, was het al donker in huis en dan werd ik vrolijk begroet door al een lichtje in huis. En eigenlijk vond ik dat best een heel leuk gezicht.

Nadat ik de kerstspullen opgeruimd had mocht hij blijven van mij en hij staat er nog steeds. We zijn nu toch al bijna 5 maanden verder en hij brandt nog steeds op dezelfde batterij. Ben dan ook heel benieuwd hoe lang ie het nog vol blijft houden en mocht ie stoppen krijgt ie van mij een nieuwe batterij.
Morgen vertrek ik naar Wim, al weer even geleden dat ik in Apeldoorn was en heb er heel veel zin in. Normaliter maakte ik nog wel eens van te voren wat extra blogjes maar dat is er even niet van gekomen. Goed weekend dus voor allemaal.

15 gedachten over “Zet een kaars…….

 1. Zo zie je maar smaken verschillen. Ik trakteer me regelmatig op een geurkaars. Wel goede. Ik kijk of ze in de aanbieding zijn. Die kaars op 🕯 op batterijene is handig en gezellig. Fijne tijd bij Wim

 2. Hier was Henk altijd van de kaarsen, wat mij betreft is het meer een kerstartikel. Grote kaarsen doe ik niet aan als ik alleen bent, ben altijd bang dat ik in slaap val en er geen controle meer op heb. Maar zo’n waxinelichtje kan weinig kwaad, dus die ik wel eens aan.

  1. Nou dat zeg je nu maar ik heb van een gewoon waxinelichtje ook wel eens gehad dat de hele houder in de fik vloog. Als ik denk in slaap te kunnen vallen dus op de bank ga liggen blaas ik alles uit. Mijn moeder overkwam dat ooit en het was echt vreselijk hoe alles smerig was geworden door het smeulen van de kaarsen. Vandaar dat bij risico op in slaap vallen de kaarsen bij mij uit gaan.

 3. Beiden gaan elke dag aan. Grote theelichten 2x op dressoir en ik heb ook 2 dergelijke op batterijen, die kunnen dan niet geprogamm
  eerd worden maar wel met afstandsbediening! ook handig.
  En een hele oude met een raar batterijsysteem dat ik heel lang geleden voor mijn moeder kocht die niet tegen gewone kaarsen kon, hij staat nu bij het beeldje dat ik van mijn vader erfde en we beiden zo mooi vonden.

 4. Wat grappig deze kaarsen hebben wij ook thuis staan. Doen het al sinds de kerst periode haha. Ze zijn ook net echt 🙂

  Veel plezier in Apeldoorn en een fijn weekend gewenst.

 5. Ik ben ook altijd dol op kaarsen en waxinelichtjes geweest, maar Jan kan niet goed tegen de lucht, dus echt brand ik niet meer. Ik vind het wel jammer, en die kleine nepwaxinelichtjes vind ik ook niks, maar zo’n kaars als jij hebt zou voor ons ideaal zijn, daar ga ik dus eens even naar op zoek! Dank voor de leuke tip! ☺️👍🦋

 6. Ik ben ook niet zo van die nepkaarsen en geurkaarsen komen er bij mij niet in. Is taboe vanwege mijn allergie.
  Hoop dat je een topweekend gehad hebt met Wim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s