Beschuit met muisjes……..

Na twee weken geen radio, geen tv, niet bloggen, geen wordfeuten, geen spelletjes, geen sociale media, alleen wat appen met zoon en mijn zus, daar bleef het eigenlijk bij.
En dat was best heerlijk eigenlijk hoor, even niets moeten en hoeven doen. En dan ben je weer thuis en begint het hele “circus” weer al hou ik de boot ook nog een beetje af. Heb mijn wordfeutvrienden nog niet opgezocht, nog geen blogjes gelezen het komt wel weer.
Morgen is het Hemelvaartsdag dat is in ons dorp vind ik persoonlijk altijd de leukste dag van het jaar. ’s Morgens begint het met een hardloopwedstrijd, daarna wielrennen. Er is Kermis horeca met artiesten, winkels open. Kortom er is van alles te beleven en uit de hele omgeving komen (als het tenminste een beetje weer is) heel veel mensen naar toe.
Zelf woon ik in het parcours en ik zeg altijd “adel verplicht”. Als je in het parcours woont moet je ook zorgen dat je tuin en/of straat er netjes en schoon uitziet. Want veel mensen komen er die dag langs.
Aan de slag dus want de tuin was echt onwijs hard gegroeid maar ook het onkruid. De tegels voor en aan de zijkant van het huis ontdaan van onkruid. Best nog wel een klusje en als ik in aan de voorkant aan het werk ben komen er ook altijd mensen langs die een praatje beginnen. En dat is gewoon gezellig en het gebeurde vandaag dus ook weer. En natuurlijk vertelde ik ook aan mijn buurtjes heel trots dat ik weer oma ben geworden.

Vanmorgen zijn ze thuisgekomen uit het ziekenhuis en vanavond na het eten ben ik er geweest om haar te bewonderen. “Wil je ze ook vasthouden oma” vroeg KD 1 en ik zei natuurlijk wil ik dat wel. Niets leukers toch dan zo’n klein hummeltje weer in mijn armen te hebben. Ze lijkt heel veel op KD1. Had een kraammand gemaakt voor de mama met leuke cadeautjes voor de kleine en mama zelf. En voor KD1 had ik eenzelfde mand gemaakt met allemaal cadeautjes er in. Gelukkig alles al voor mijn vakantie gedaan. Ze vond het geweldig dat zij ook iedere dag een cadeautje uit mocht pakken. Het eerste cadeautje een skippybal viel meteen al goed in de smaak bij haar.


Niet heel lang gebleven natuurlijk maar hoe leuk en fijn was het om te zien dat alles goed ging ook met mama en papa en KD1 die bij ieder huiltje meteen ook staat te kijken.
Natuurlijk beschuit met roze muisjes gegeten. Ik vroeg me van te voren af of ik het weer net zo bijzonder zou vinden als bij KD1 en dat is zo hoor, toen zoonlief een foto van haar bij hem stuurde voelde ik weer zo’n intens gevoel van liefde, blijdschap en dankbaarheid.
Zo welkom KD2……en een heel trotse oma.

21 gedachten over “Beschuit met muisjes……..

 1. Hartelijk gefeliciteerd!
  Ik vind KD1 en KD2 wel handig. Geen namen, geen schuilnamen. Hoeveel schelen ze?

 2. Ja natúúrlijk is ook een tweede kleinkind weer bijzonder, dat het 26ste kleinkind óók zijn maar ik denk niet dat je zover zal moeten tellen. 😉 Fijn dat je er al even op bezoek kon!

  1. ja zeker, even lekker in mijn armen houden. Heel toevallig was ik deze week ergens die mevrouw had 27 kleinkinderen en 11 kinderen zelf. Maar ze zei wel tegen me dat ze haar eerste kleinkind toch wel het bijzonderste vond. 😉

   1. Het oma worden , de titel, dat krijg je natuurlijk maar één keer. Maar ieder kindje is toch weer een wondertje. Ik denk wel dat wanneer je er 27 krijgt daar een groot tijdsverloop in zit en dan gaat de leeftijd ook meespelen in de beleving.

    1. Ja hoor dat is ook zo nu vertelde ze dat haar eerste achterkleinkind kwam en ook van haar eerste kleinkind dat vond ze ook weer zo speciaal. Natuurlijk is het weer een wondertje was er meteen weer verliefd op hoor.

     1. Mijn “na kroost”zat in allebei de generaties in een kort tijdsbestek , dan is er nog niet echt gewenning. Alleen bij Sebastian was dat natuurlijk toch iets anders.

 3. Je maakt ons wel nieuwsgierig, tenminste mij… ben zo benieuwd hoe ze heet, wat ze weegt en zo, maar ik begrijp dat je het niet meer op je blog benoemt. Groot gelijk! Leuk dat ze op haar zusje lijkt!
  Geniet lekker rustig van al het nieuwe weer en natuurlijk moet je nog bijkomen van de vakantie en de rust… Het heeft echt wel wat hè, af en toe even niks hoeven!
  Maar je hebt wel inspiratie genoeg om weer te bloggen, zo leuk! 🦋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s