Twee mijlpalen…..

Vandaag had ik toch wel twee mijlpalen. Al heel lang fiets ik in Apeldoorn op Wim zijn fiets, best een lekker fietsje maar het heeft een hoge instap en maar 3 versnellingen. Wim huurt dan voor het weekend een station fiets.
Dat laatste keer was het best aanpoten om niet af te stappen toen we een km of 6 omhoog gingen. Ik hield het vol maar daar is ook alles mee gezegd.
Al maanden zit ik te kijken en te dubben om voor in Apeldoorn een fiets te kopen met wat meer versnellingen. Nu koop ik voor mezelf eigenlijk nooit zo gauw zo iets, ik geef makkelijker een cadeau weg dan dat ik zoiets aanschaf voor mezelf. Maar vandaag dacht ik opeens, ik doe het gewoon. Had dit jaar best veel voordeeltjes, heel zuinig met energie geweest kreeg aardig wat terug, verzekering viel hoger uit dan ik ooit gehoopt en verwacht had en weer op het stembureau gewerkt. Bovendien heel weinig ergens naar toe geweest, veel thuis geweest en ook weinig uitgegeven. Kortom vanmorgen heb ik een fiets besteld, Ik heb hem in Apeldoorn gekocht bij een groot fietsenketen dat is handig als er wat mee is dan kan ik daar naar toe gaan. Heb dan ook als afleveringsadres Wim zijn adres gegeven zodat ik hem niet met de trein mee hoeft te nemen al zou dat best te doen zijn hoor. En ik vind dat fietsen zonder ondersteuning helemaal niet zo duur zijn. Een fiets met 7 versnellingen en zelfs nog een mandje voorop. Dat laatste had voor mij niet gehoeven maar goed dat was de aanbieding en met een lage instap en blauw. Heb altijd al grijze en zwarte fietsen gehad, best saai maar heb nu toch gekozen voor een knal blauwe. Helemaal leuk. Volgende week wordt ie afgeleverd en dan hopen dat het mooi weer is en ik hem uit kan gaan proberen en er nog heel lang daar plezier van kan hebben. Heel blij mee.
En mijlpaal twee. Mijn kasje is klaar. Gisteren gestopt omdat het niet zo liep en vanmorgen verder gegaan en opeens klopte het wel allemaal. Het dakraam goed gemaakt en daarna al het glas er in gaan zetten. Geen moeilijk werk maar die haakjes waarmee die platen bevestigd moesten worden, heb er nog zere vingers van, wat gingen die er strak in. Ook wel goed natuurlijk.

Blij dat ik hem toch opnieuw haaks en waterpas gezet heb want de platen pasten er allemaal nu zonder problemen in. Alleen nog het zand er uit gaan scheppen en dan grond er in. En het kasje nog kitten maar daar wacht ik even een paar dagen mee tot het wat minder warm is. Dat is niet zoveel werk en ik heb een goed kitspuit. Ik was er echt zo helemaal gelukkig mee maar heel stom ook een beetje nostalgisch dat het klaar was haha. Wat ben ik soms ook een oen. Grappig als ik een foto maak dicht voor het kasje lijkt het wel of ie plat van boven is. Van een afstand ziet hij er heel anders uit zoals ie ook is.
Vanmiddag nadat ik klaar was ook nog mijn andijvie geoogst, lekker onder mijn afdakje uit de zon met een briesje schoon zitten maken. Een grote pan aardappelen geschild en stampie andijvie gemaakt en gegeten. Heerlijk vind ik het en heb nog 6 porties in de vriezer kunnen doen. Morgen weer naar mijn kinderen en kleinkinderen, ik ben een gelukkig mens…….

16 gedachten over “Twee mijlpalen…..

  1. Waarom zou je jezelf niet eens verwennen, je spaart zoveel geld uit door alles wat je zelf doet.
    Het kasje staat er keurig bij alleen zal je het nu nog even niet nodig hebben denk ik.

    1. Ja ben nu ook blij de knoop doorgehakt te hebben. Ik ga toch nog wel kijken hoor in het tuincentrum voor een paar plantjes die er nog in kunnen. Maar eerst moet het zand er nog uit en grond er in.

  2. Goed gedaan Anneke, je mag jezelf best wel eens verwennen. Ik wens je veel fietsplezier met je nieuwe fiets! En je kasje is klaar, ook fijn. Grappig dat je daar dan emo van werd, wat was dat dan? Blijheid, omdat het je weer gelukt was een project tot een goed einde te brengen? Daar ben je goed in joh! Zo fijn als het dan lukt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s